Az idegen

Az idegen

L'Étranger

Hirdetés

Hivatalos tartalom

Az 1930-as évek Algériájában a francia Mersault teljes közönyösséggel viszonyul az élethez. Érzelmi elidegenedése gyilkossághoz vezet. A tárgyalás során mind a bűncselekményt, mind a karakterét alaposan… Több

Forgatókönyvíró: François Ozon, Philippe Piazzo
Ország: Franciaország, Belgium, Marokkó
Premier (HU): 2026.04.30.
Forgalmazó: MoziNet

2026.05.03 Dada

Nem egy könnyű film, az biztos. François Ozon eléggé ráment a hangulatra meg a filozofálásra, és néha konkrétan úgy éreztem, hogy semmi nem történik, csak nézek ki a fejemből. Viszont a főszereplő vibe-ja brutál erős, totál beszippant. Kicsit túl lassú, de gondolkodni rajta még utána is lehet.

2026.04.30 LACCCCCCCI

Ez tipikusan az a film, amit vagy imádsz, vagy nagyon nem. Az egész közöny téma elég nyomasztó, de közben valahogy mégis érdekes, hogy mennyire “üres” a fő karakter. A képi világ meg a fekete-fehér stílus viszont nagyon adja, tényleg hangulatfilm. Nem tökéletes adaptáció, de vannak benne erős pillanatok

A film 4 845 817 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 133 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A stáblistához François Ozon találóan a Cure „Killing an Arab” című dalát választotta, amely a regény cselekményéről szól. Korábban a '85 Nyara (2020) című filmjében is elhangzik egy Cure-szám, az „In Between Days”.Szerző: Szarka Károly

(2026. 05. 02.)
Rémisztő közöny
François Ozon rendezésében új feldolgozás készült Albert Camus klasszikusából, a Közönyből. A könyv eredeti címét hűen tükröző Az idegen talán az eddigi leghitelesebb adaptációja az egzisztencialista alapműnek. Több