Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

Valan - Az angyalok völgye (2019)

Valan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Bazzzsi   2020. 09. 03.

legújabb vélemény

0

Érdekes volt végre egy ilyen stílusú magyar filmet is látni. A rendezés profi munka és a végén a csattanóra senki sem számított.

 
Berto49   2019. 10. 26.

a nap véleménye

1
Krimi feszültség nélkül

Ezt a filmet választottam (bár ne tettem volna!) a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Húúú, de megráncigálnám annak a bértollnok kritikusnak az üstökét, aki erről a filmről dicsérő véleményt írt. Egy bűnügyi film lételeme az izgalmas cselek... teljes kritika»

2

 
indingo   2020. 08. 19.

1

A történet, a látvány, a szereplők mind adva voltak egy jó filmhez, de mégis sikerült elbaltázni a készítőknek. Annyira unalmasan lett minden tálalva, hogy bele is aludtam.

 
Hajrakte   2019. 10. 18.

0

Az idei év egyik legerősebb magyar filmje, sőt az utóbbi erős években is ott van az élmezőnyben ez a krimi ami a rendező debütálása. A történet annyira nem eredeti, viszont a hangulata magával ragadó és a színészek is egytől egyig oda tették magukat.... több»

 
BMPatrik   2019. 11. 15.

0

Na, ez az a film, ami szerintem nagyon hiányzott már a magyar filmpiacról. Minden megvan benne: feszültség, akció, jól megírt karakterek és sztori. Nem az az agyatlan akció ráadásul, úgyhogy mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
luba323   2019. 11. 14.

0

Na, jó. Ennek a filmnek egyszerűen nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Egyszerűen túlságosan hatásvadászra sikeredett, bár nem tagadom, a hangulata nagyon el van találva, ezektől elvonatkoztatva, számomra túlságosan teátrálisra sikeredett...lepontozni persze nem szeretném, mivel nem gondolom nézhetetlennek sem.

 
Turro   2019. 08. 23.

0

Sajnálom, de nem tetszett, pedig nagyon vártam, hogy láthassam. Egy krimitől sokkal több izgalmat és csavart várnék, meg esetleg egy olyan főszereplőt, akiről valóban elhiszem, hogy egy tökös rendőr, aki feltette az életét az emberkereskedők elleni h... több»

Galéria (7)

Videók (2)

A film összbevétele 76 087 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 921 391 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 785 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film cselekménye Erdélyben játszódik, így a hitelesség érdekében Bagota Béla helyi színészeket szerződtetett a mellékszerepekre.

(hp )
 

A film főszerepét a Kaszás Attila-díjas Krisztik Csaba alakítja.

(hp )
 

A film forgatása 2018. februárjában kezdődött meg Erdélyben (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó), melyet követően a stáb több budapesti helyszínen is dolgozott.

(hp )
 

Bár ez Bagota Béla rendezői debütálása, asszisztensként olyan sikerfilmeken is dolgozott, mint az Isteni műszak, a Swing, a Kút és a Rossz versek.

(hp )
 

A produkció gyártását 292 millió forinttal támogatja a Filmalap.

(hp )
 

A Valan Bagota Béla első nagyjátékfilmje.

(hp )
 
Kétségkívül találunk jobb, különlegesebb krimiket a Valannál, de ez a film éppen azért képes teljesíteni a vállalásait, mert nem akarja helyből megugrani a Fogságban vagy a Holtodiglan szintjét. több»
 
Aki szereti a jó krimiket, a skandináv stílusú, de mégis magyar felfogásban íródott történetet, annak érdemes megnéznie a 2019-es év TOP3 magyar filmjei közé sorolható Valan – Az angyalok völgyét. több»
 
Bagota Béla az a fiatal rendező, aki elkészítette azt a magyar filmet, amely simán hozza egy jobban sikerült északi krimi színvonalát. több»