Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Valan - Az angyalok völgye (2019)

Valan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Pál Emőke
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba

Videók (2)

 
Miska bácsi   2022. 01. 10.

legújabb vélemény

1
Kicsit ötlettelen, kicsit unalmas, de a mienk

Egyet kell értenem a kommentelők többségével, kicsit unalmas. A hangulat, helyszín, alapsztori és a szereplők nem rosszak. Nyilván semmilyen szempontból nem mutat újat, de egy jól ismert elemekből összegyúrt magyar filmnek még elment volna. Csak hát lassú, és nem izgalmas. Feszültségből, csavarból lehetett volna több, a film utolsó harmadát, talán felét is úgy néztem végig (az egyszeri belealvás mellett), hogy teljesen nyilvánvaló volt a tettes. Nagyon jól látszik, hogy szépen megtanulták a készítők, hogy kell egy ilyet csinálni, és amolyan korrekt iparosmunkaként legyártották, mintha kézikönyv alapján csinálták volna. "Ide most kell egy elrejtett nyom, de azért legyen észrevehető? Pipa. Mi a következő? Valami rosszfiú meg pár erőszakosabb jelenet? Meglesz." Sajnos nem marad egy emlékezetes filmélmény, de legalább kitehetjük a polcra, hogy van magyar skandináv krimi. Kicsit több egyediség, izgalom jót tett volna neki.

 
Berto49   2019. 10. 26.

a nap véleménye

2
Krimi feszültség nélkül

Ezt a filmet választottam (bár ne tettem volna!) a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Húúú, de megráncigálnám annak a bértollnok kritikusnak az üstökét, aki erről a filmről dicsérő véleményt írt. Egy bűnügyi film lételeme az izgalmas cselek... teljes kritika»

2
 
indingo   2020. 08. 19.

1

A történet, a látvány, a szereplők mind adva voltak egy jó filmhez, de mégis sikerült elbaltázni a készítőknek. Annyira unalmasan lett minden tálalva, hogy bele is aludtam.

 
Bazzzsi   2020. 09. 03.

0

Érdekes volt végre egy ilyen stílusú magyar filmet is látni. A rendezés profi munka és a végén a csattanóra senki sem számított.

 
Dorkateo   2021. 12. 04.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A hangulat komor. A történet szomorú. A nyomozó elhivatott megmentő. Mégse lett jó kedvem a "happy end"-től.

 
Hajrakte   2019. 10. 18.

0

Az idei év egyik legerősebb magyar filmje, sőt az utóbbi erős években is ott van az élmezőnyben ez a krimi ami a rendező debütálása. A történet annyira nem eredeti, viszont a hangulata magával ragadó és a színészek is egytől egyig oda tették magukat.... több»

 
BMPatrik   2019. 11. 15.

0

Na, ez az a film, ami szerintem nagyon hiányzott már a magyar filmpiacról. Minden megvan benne: feszültség, akció, jól megírt karakterek és sztori. Nem az az agyatlan akció ráadásul, úgyhogy mindenkinek csakis ajánlani tudom!

A film összbevétele 76 087 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 921 391 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 785 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film cselekménye Erdélyben játszódik, így a hitelesség érdekében Bagota Béla helyi színészeket szerződtetett a mellékszerepekre.

(hp)
 

A film főszerepét a Kaszás Attila-díjas Krisztik Csaba alakítja.

(hp)
 

A film forgatása 2018. februárjában kezdődött meg Erdélyben (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó), melyet követően a stáb több budapesti helyszínen is dolgozott.

(hp)
 

Bár ez Bagota Béla rendezői debütálása, asszisztensként olyan sikerfilmeken is dolgozott, mint az Isteni műszak, a Swing, a Kút és a Rossz versek.

(hp)
 

A produkció gyártását 292 millió forinttal támogatja a Filmalap.

(hp)
 
A korábban már többször rendező asszisztensként dolgozó Bagota Béla első filmjében egy zsánerműfajnak próbál hellyel-közzel megfelelni... több»
 
Kétségkívül találunk jobb, különlegesebb krimiket a Valannál, de ez a film éppen azért képes teljesíteni a vállalásait, mert nem akarja helyből megugrani a Fogságban vagy a Holtodiglan szintjét. több»
 
A nem titkoltan skandináv ihletésű bűnügyi történet mind képi (operatőr: Garas Dániel), mind érzelmi világát tekintve (forgatókönyv: Bagota Béla) érzékenyen reflektál a létéért küzdő európai kultúra nyugati széllel hozott áramlataira több»