Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Valan - Az angyalok völgye (2019)

Valan
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba
Pál Emőke
Krisztik Csaba
Krisztik Csaba

Videók (2)

 
Szilárd-Leo   2022. 04. 17.

legújabb vélemény

0
Bíbor folyó követője...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sziasztok, egy zseniális magyar krimi. Itt a példa, hogy magyar filmgyártásnak nincs vége. Egy izgalmas drámai alkotás... A film ismeretlen színészekkel, olyan jó filmet forgattak, hogy engem is lekötött, aki sok filmet látott. Egy mestermű. Inkább a filmről írok. Úgy kezdődik a film, hogy kettő testvérpár a 89-es román elnök bukása kapcsán kettészakad. De innen kezdve elveszik vagyis eltűnik a kis húga a bátyjának. De 22 évvel később mégis megkerül, de már halva szegény. A bátyja hallatán, hogy meglesz a testvére, haza megy egy kis bányászfalucskába. Na, innen kezdődik ám a bonyodalom. Nagybátyja várja otthon, hogy kiderítse, mi tötént. És nagy nehezen, sok kavarodás közepén, kiderül az igazság... Meg kell nézni, nagyon tetszett. Összeségében drámai része 10* , a krimi és színészek játéka pedig kitűnő nálam. Lehet 2019-es, de most néztem meg, egyik legjobb film, ami 10*.

 
Berto49   2019. 10. 26.

a nap véleménye

2
Krimi feszültség nélkül

Ezt a filmet választottam (bár ne tettem volna!) a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Húúú, de megráncigálnám annak a bértollnok kritikusnak az üstökét, aki erről a filmről dicsérő véleményt írt. Egy bűnügyi film lételeme az izgalmas cselek... teljes kritika»

2
 
indingo   2020. 08. 19.

1

A történet, a látvány, a szereplők mind adva voltak egy jó filmhez, de mégis sikerült elbaltázni a készítőknek. Annyira unalmasan lett minden tálalva, hogy bele is aludtam.

 
Dorkateo   2021. 12. 04.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A hangulat komor. A történet szomorú. A nyomozó elhivatott megmentő. Mégse lett jó kedvem a "happy end"-től.

 
Miska bácsi   2022. 01. 10.

1
Kicsit ötlettelen, kicsit unalmas, de a mienk

Egyet kell értenem a kommentelők többségével, kicsit unalmas. A hangulat, helyszín, alapsztori és a szereplők nem rosszak. Nyilván semmilyen szempontból nem mutat újat, de egy jól ismert elemekből összegyúrt magyar filmnek még elment volna. Csak hát lassú, és nem izgalmas. Feszültségből, csavarból lehetett volna több, a film utolsó harmadát, talán felét is úgy néztem végig (az egyszeri belealvás mellett), hogy teljesen nyilvánvaló volt a tettes. Nagyon jól látszik, hogy szépen megtanulták a készítők, hogy kell egy ilyet csinálni, és amolyan korrekt iparosmunkaként legyártották, mintha kézikönyv alapján csinálták volna. "Ide most kell egy elrejtett nyom, de azért legyen észrevehető? Pipa. Mi a következő? Valami rosszfiú meg pár erőszakosabb jelenet? Meglesz." Sajnos nem marad egy emlékezetes filmélmény, de legalább kitehetjük a polcra, hogy van magyar skandináv krimi. Kicsit több egyediség, izgalom jót tett volna neki.

 
elekm90   2022. 02. 10.

0

Bagota Bélát valószínűleg erősen megihlette a skandináv krimik hangulata, készített hát egyet, a havas északi tájat pedig felváltotta a havas erdélyi táj. Kerek sztorival és egy jó szereplőgárdával operál a film, teljesen rendben volt. Szerintem a "n... több»

 
Bazzzsi   2020. 09. 03.

0

Érdekes volt végre egy ilyen stílusú magyar filmet is látni. A rendezés profi munka és a végén a csattanóra senki sem számított.

A film összbevétele 76 087 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 921 391 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 785 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film cselekménye Erdélyben játszódik, így a hitelesség érdekében Bagota Béla helyi színészeket szerződtetett a mellékszerepekre.

(hp)
 

A film főszerepét a Kaszás Attila-díjas Krisztik Csaba alakítja.

(hp)
 

A film forgatása 2018. februárjában kezdődött meg Erdélyben (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó), melyet követően a stáb több budapesti helyszínen is dolgozott.

(hp)
 

Bár ez Bagota Béla rendezői debütálása, asszisztensként olyan sikerfilmeken is dolgozott, mint az Isteni műszak, a Swing, a Kút és a Rossz versek.

(hp)
 

A produkció gyártását 292 millió forinttal támogatja a Filmalap.

(hp)
 
A korábban már többször rendező asszisztensként dolgozó Bagota Béla első filmjében egy zsánerműfajnak próbál hellyel-közzel megfelelni... több»
 
Kétségkívül találunk jobb, különlegesebb krimiket a Valannál, de ez a film éppen azért képes teljesíteni a vállalásait, mert nem akarja helyből megugrani a Fogságban vagy a Holtodiglan szintjét. több»
 
A nem titkoltan skandináv ihletésű bűnügyi történet mind képi (operatőr: Garas Dániel), mind érzelmi világát tekintve (forgatókönyv: Bagota Béla) érzékenyen reflektál a létéért küzdő európai kultúra nyugati széllel hozott áramlataira több»