Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
pepetherock   2019. 11. 15.

legújabb vélemény

Na, ez az a film, ami szerintem nagyon hiányzott már a magyar filmpiacról. Minden megvan benne: feszültség, akció, jól megírt karakterek és sztori. Nem az az agyatlan akció ráadásul, úgyhogy mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
Berto49   2019. 10. 26.

a nap véleménye

Krimi feszültség nélkül

Ezt a filmet választottam (bár ne tettem volna!) a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Húúú, de megráncigálnám annak a bértollnok kritikusnak az üstökét, aki erről a filmről dicsérő véleményt írt. Egy bűnügyi film lételeme az izgalmas cselekmény, a főhősért való drukkolás, hogy sikerüljön neki a gyilkosságok elkövetőjének elfogása. Már az első feltétel is hiányzik, hát még a főhőssel való azonosulás lehetősége. A szakállas, Hüvelyk Matyi kinézetű Krisztik Csaba erre a legalkalmatlanabb. Groteszk látvány, hogy még a női szereplők is legalább fél fejjel magasabbak nála. A casting alkalmával valószínűleg hangpróbát is tartottak, az a színész szóba sem jöhetett, akinek minden szavát leh... több»

2

 
Hajrakte   2019. 10. 18.

Az idei év egyik legerősebb magyar filmje, sőt az utóbbi erős években is ott van az élmezőnyben ez a krimi ami a rendező debütálása. A történet annyira nem eredeti, viszont a hangulata magával ragadó és a színészek is egytől egyig oda tették magukat. Nyilván belekötni bele lehet egy-két helyen, de számomra egy újabb pozitív csalódás volt a magyar filmiparban !

 
luba323   2019. 11. 14.

Na, jó. Ennek a filmnek egyszerűen nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Egyszerűen túlságosan hatásvadászra sikeredett, bár nem tagadom, a hangulata nagyon el van találva, ezektől elvonatkoztatva, számomra túlságosan teátrálisra sikeredett...lepontozni persze nem szeretném, mivel nem gondolom nézhetetlennek sem.

 
Turro   2019. 08. 23.

Sajnálom, de nem tetszett, pedig nagyon vártam, hogy láthassam. Egy krimitől sokkal több izgalmat és csavart várnék, meg esetleg egy olyan főszereplőt, akiről valóban elhiszem, hogy egy tökös rendőr, aki feltette az életét az emberkereskedők elleni harcra. Krisztik Csaba nem igazán ilyen karaktert jelenített meg, ezzel viszont azt érte el, hogy ellaposodott, unalmas lett a film.

 
Kétségkívül találunk jobb, különlegesebb krimiket a Valannál, de ez a film éppen azért képes teljesíteni a vállalásait, mert nem akarja helyből megugrani a Fogságban vagy a Holtodiglan szintjét. több»
 
Aki szereti a jó krimiket, a skandináv stílusú, de mégis magyar felfogásban íródott történetet, annak érdemes megnéznie a 2019-es év TOP3 magyar filmjei közé sorolható Valan – Az angyalok völgyét. több»
 
Bagota Béla az a fiatal rendező, aki elkészítette azt a magyar filmet, amely simán hozza egy jobban sikerült északi krimi színvonalát. több»

A film 13 984 721 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 10 706 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film cselekménye Erdélyben játszódik, így a hitelesség érdekében Bagota Béla helyi színészeket szerződtetett a mellékszerepekre.

(hp)
 

A film főszerepét a Kaszás Attila-díjas Krisztik Csaba alakítja.

(hp)
 

A film forgatása 2018. februárjában kezdődött meg Erdélyben (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó), melyet követően a stáb több budapesti helyszínen is dolgozott.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.