Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
pepetherock   2019. 11. 15.

legújabb vélemény

Na, ez az a film, ami szerintem nagyon hiányzott már a magyar filmpiacról. Minden megvan benne: feszültség, akció, jól megírt karakterek és sztori. Nem az az agyatlan akció ráadásul, úgyhogy mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
Berto49   2019. 10. 26.

a nap véleménye

Krimi feszültség nélkül

Ezt a filmet választottam (bár ne tettem volna!) a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Húúú, de megráncigálnám annak a bértollnok kritikusnak az üstökét, aki erről a filmről dicsérő véleményt írt. Egy bűnügyi film lételeme az izgalmas cselekmény, a főhősért való drukkolás, hogy sikerüljön neki a gyilkosságok elkövetőjének elfogása. Már az első feltétel is hiányzik, hát még a főhőssel való azonosulás lehetősége. A szakállas, Hüvelyk Matyi kinézetű Krisztik Csaba erre a legalkalmatlanabb. Groteszk látvány, hogy még a női szereplők is legalább fél fejjel magasabbak nála. A casting alkalmával valószínűleg hangpróbát is tartottak, az a színész szóba sem jöhetett, akinek minden szavát lehetett érteni. Az viszont esélyes volt, akinek – jó esetben – minden ötödik szavát érti meg a néző. Főszereplőnk valószínűleg élen járt ennek a feltételnek a teljesítésében. A szép magyar beszéd egykori művelői (Péchy Blanka, Gáti József et al.) foroghatnak a sírjukban. Motyog, az artikulációja rettenetes, elharapja a szavak végét. Csak az előnyére válna egy hosszított időtartamú logopédusi tanfolyam. Azt írja a kezdő sorokban emlegetett kritikus, hogy milyen nagy kár, hogy eddig K. Cs. nem kapott a tehetségéhez méltó feladatot. Én ezt inkább szerencsének tartom. Hiába volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen eltöltött öt év, az idegen nyelvi közeg (Románia, London) csak rontott a beszédje... több»

2

 
Hajrakte   2019. 10. 18.

Az idei év egyik legerősebb magyar filmje, sőt az utóbbi erős években is ott van az élmezőnyben ez a krimi ami a rendező debütálása. A történet annyira nem eredeti, viszont a hangulata magával ragadó és a színészek is egytől egyig oda tették magukat. Nyilván belekötni bele lehet egy-két helyen, de számomra egy újabb pozitív csalódás volt a magyar filmiparban !

 
luba323   2019. 11. 14.

Na, jó. Ennek a filmnek egyszerűen nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Egyszerűen túlságosan hatásvadászra sikeredett, bár nem tagadom, a hangulata nagyon el van találva, ezektől elvonatkoztatva, számomra túlságosan teátrálisra sikeredett...lepontozni persze nem szeretném, mivel nem gondolom nézhetetlennek sem.

 
Turro   2019. 08. 23.

Sajnálom, de nem tetszett, pedig nagyon vártam, hogy láthassam. Egy krimitől sokkal több izgalmat és csavart várnék, meg esetleg egy olyan főszereplőt, akiről valóban elhiszem, hogy egy tökös rendőr, aki feltette az életét az emberkereskedők elleni harcra. Krisztik Csaba nem igazán ilyen karaktert jelenített meg, ezzel viszont azt érte el, hogy ellaposodott, unalmas lett a film.

 
Sniper   2019. 08. 08.

Átlagosnál jobb, nagyszerűnél kevesebb. Valószínűleg nem kerül a krimik élvonalába, de nincs miért szégyenkeznie, noha a színészi játékon még lett volna mit csiszolni.

A film 16 921 391 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 12 785 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film cselekménye Erdélyben játszódik, így a hitelesség érdekében Bagota Béla helyi színészeket szerződtetett a mellékszerepekre.

(hp)
 

A film főszerepét a Kaszás Attila-díjas Krisztik Csaba alakítja.

(hp)
 

A film forgatása 2018. februárjában kezdődött meg Erdélyben (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó), melyet követően a stáb több budapesti helyszínen is dolgozott.

(hp)
 

Bár ez Bagota Béla rendezői debütálása, asszisztensként olyan sikerfilmeken is dolgozott, mint az Isteni műszak, a Swing, a Kút és a Rossz versek.

(hp)
 

A produkció gyártását 292 millió forinttal támogatja a Filmalap.

(hp)
 

A Valan Bagota Béla első nagyjátékfilmje.

(hp)
 
Kétségkívül találunk jobb, különlegesebb krimiket a Valannál, de ez a film éppen azért képes teljesíteni a vállalásait, mert nem akarja helyből megugrani a Fogságban vagy a Holtodiglan szintjét. több»
 
Aki szereti a jó krimiket, a skandináv stílusú, de mégis magyar felfogásban íródott történetet, annak érdemes megnéznie a 2019-es év TOP3 magyar filmjei közé sorolható Valan – Az angyalok völgyét. több»
 
Bagota Béla az a fiatal rendező, aki elkészítette azt a magyar filmet, amely simán hozza egy jobban sikerült északi krimi színvonalát. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.