Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
91

Három óriásplakát Ebbing határában

(Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
 
alexxx  2018. 01. 21.

Aki tudja, mire számítson a filmtől, egész biztosan nem fog csalódni. A maga nemében páratlanul szórakoztató, tele kiváló alakításokkal. Nagyon furcsa a sztori, nagyon sötét a humor, de kapunk egy olyan egészet, amitől tényleg egy élmény lesz. Nem egy látványmozni, de nem is egy orosz melodráma, azért tudni kell hova tenni, mielőtt belevágsz, de nem kell hozzá nagy nyitottság, hogy beszippantson. Nálam ez egy csillagos ötös. Oscar-díjat Frances McDormandnak!

 
Berto49  2018. 01. 19.

Végre egy igazán jó film! Gyanakodva fogtam hozzá, mert a rendező előző két filmje nem volt számomra annyira jó, mint sok kritikusnak. De ez minden szempontból tökéletes. Fordulatos cselekmény, három elképesztően jó alakítás és a mondanivalója is humánus, érdemes megfogadni az erkölcsi intelmét: a gyűlölködés erőszakot szül, annak az ellenszere csak a szeretet lehet. Mrs. Coen kiugró tehetségéről a „Fargo” óta tisztában vagyok, Woody Harrelsont még nem láttam rosszul játszani, Sam Rockwell pedig, aki elviszi a show-t, a „Halálsoron” Vad Bill figurájában csillogtatta meg előttem a képességeit. A címben szereplő óriásplakátok tartalma: Mildred Hayes lánya „Miközben haldoklott, megerőszakolták, de még mindig nem tartóztattak le senkit. Hogy lehet ez, Willoughby rendőrfőnök úr?” A tehetetlen düh és kétségbeesés készteti erre a lépésre a gyászoló anyát, amely elindítja az események láncolatát. Könnyen megjósolható, hogy a film megérdemelten díjak garmadáját fogja besöpörni.

 
GedyPapa  2018. 02. 05.

Egy olyan film, amit elvittek a mellékszereplők. Számomra Sam Rockwell és Caleb Landry Jones mindent vittek. Ha valaki szereti a személyiségfejlődést és az igazán elgondolkodtató filmeket azoknak ajánlott megnézni. Zseniális volt az egész!

 
Hetedik  2018. 02. 17.

Mi történik, ha állóvízbe követ dobunk? Felkavarodik az egész....ez jutott eszembe a film nézése közben. Ritkán jön ki ilyen gyöngyszem az álomgyár kapuja mögül, ami ennyire nyíltan mer mesélni a rendőrségről, rasszizmusról, az USA problémáiról, vagy egyének rossz tulajdonságairól. Mert jól tudjuk, az amcsiknál a mai napig milyen feketegyűlölet van, főleg a filmben is szerepet kapó déli részen, hogy a rendőrök sokszor szarnak rá mindenre egy jó nagyot és ilyen-olyan ürüggyel embereket kloffolnak, ha éppen úgy tartja kedvük, vagy hogy mi emberek mit művelünk egymással. Adott egy szörnyű bűncselekmény, amit McDormand karaktere nem tud feldolgozni, ezért elhatározza, az ezer éve nem használt városka előtti lepusztult táblákat hasznosítja, felkavarva az állóvizet. Ezzel pedig elindítja számos ember hihetetlen drámáját vagy jellemfejlődését, legfőképp Rockwell karakterére hatnak ki iszonyat erősen a dolgok, miképpen a film végére valahol egymásra talál az ugyanolyan zűrös és különc McDormand karakterével. És akkor álljunk meg eme két szereplő mellett. McDormand annó Oscart nyert a Fargoval, mai napig nem értem miért. Ott semmi olyat nem nyújtott, amiért meg kellett volna kapnia, de amit itt leművel, az egész egyszerűen zseniális. A kőkemény, számos jellemhibával rendelkező anya, aki tűzön vízen át küzd az igazáért, egy másodpercig sem meghátrálva, még akkor sem, mikor mindenki ellene fordul. És miért is fordul mindenki ellene? Egyszerű az oka. Az igazat mondó embernél nincs gyűlöltebb....mert sokaknak fáj az igazság, nem akarják hallani, kényelmesebb eléldegélni egy álomvilágban vagy ami társadalmunkra különösen jellemző, képmutatónak és álszentnek lenni. Sose felejtem el ,mikor kiosztja a pádrét, adva egy gyomrost az egyháznak is. A másik zseniális alakítás pedig Sam Rockwell-é, aki hosszú idő után végre lubickolhat abban a szerepben, amiben igazán jó: a tahó, életunt proli, aki hihetetlen fordulaton megy keresztül. Emlékezzünk csak vissza, annó a Halálsoron-ban mennyire hasonló szerepe volt, és ott is mit alakított....minden rezdülése fantasztikus, ahogy játsza a kretén idiótát, amikor pedig kihajítja szerencsétlen srácot az ablakon, a film egyik legemlékezetesebb jelenete. Tipikusan az a film, ami az emberre hatást gyakorol, elgondolkodtat és még a stáblista lepörgésénél is csak bámulja a képernyőt. Szívfájdító dráma, zseniális alakításokkal, remek rendezéssel és csodálatos zenével. Remélem tarolni fog az Oscar gálán is!

 
Milanman  2018. 01. 15.

Színészet, rendezés, forgatókönyv szinten az elmúlt évek egyik legzseniálisabb filmje. McDonagh végrehajtja azt a bravúrt, hogy úgy képes egy alapvetően tragikus történetet feldolgozni, hogy egyrészt sűrűn teleszövi elemi erejű humorral és érzelmi ámokfutással, ami zsigeri hatást vált ki a nézőjéből, másrészt csodálatosan képes elkerülni a szerep-sztereotípiákat. Ennek a bravúrnak köszönhetően lesz a filmje igazán emberi és hiteles, valamint egyben maradéktalanul eredeti is. Sokszor, sokan próbálták már filmben feldolgozni a gyászt, az emberi veszteség feldolgozásának lehetséges mintáit, de ahogy a "Három óriásplakát..." teszi, azt garantáltan még nem láthattuk korábban. Most azt mondom, Oscart a filmnek, a rendezőnek, a forgatókönyvnek, McDormandnak és Rockwellnek.

Woody Harrelson
Frances McDormand
Frances McDormand
Woody Harrelson
Frances McDormand
Sam Rockwell
Frances McDormand
Željko Ivanek
Frances McDormand
Woody Harrelson
Sam Rockwell
Frances McDormand
Abbie Cornish
Woody Harrelson
Sam Rockwell
Lucas Hedges
Frances McDormand
Sam Rockwell
Frances McDormand
Frances McDormand
Peter Dinklage
Frances McDormand
Woody Harrelson
Sam Rockwell
Sam Rockwell
Woody Harrelson
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
Sam Rockwell
Sam Rockwell
Woody Harrelson
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
Frances McDormand
Woody Harrelson
Sam Rockwell
Frances McDormand
Frances McDormand
Lucas Hedges
Sam Rockwell
Filmsomnia.hu - Három óriásplakát Ebbing határában
A Három óriásplakát Ebbing határában egy krimiként induló karaktertanulmány a düh megnyilvánulásairól, három eszméletlen alakítással életre keltett karakter függvényében, amelyet Martin McDonagh író-rendező humorral és elégtétellel prezentál a nézőknek. Míg a film második szegmense kissé eltávolodik a kezdeti hitelességtől, összességében egy fenomenális alkotás született, amely legfőbb erőssége a komplexitás és empátia, amellyel a társadalmi tényezőket és az emberi érzelmeket kezeli. 100/100
Popcorn Project - Három óriásplakát Ebbing határában
Egy igazán stílusos, remek zeneválasztással tálalt, a fekete humor és a mélyreható karakterdráma keverékének iskolapéldája a Három óriásplakát Ebbing határában. Számomra a lezárás valóban csalódás volt, de ennek ellenére is bőven van annyi felejthetetlen pillanata, amik újra és újra szóba kerülnek majd baráti csevejek során, mikor felidézitek a filmet. 8,5/10

VOX.hu - Három óriásplakát Ebbing határában
Ne kerteljünk: pazar módon megírt, eljátszott és megrendezett film a Három óriásplakát…, belekötni nem nagyon érdemes – nem is nagyon lehet. 95/100
 

Frances McDormand sokat vacillált azon, hogy elvállalja-e a filmet, de végül a férje, Joel Coen rábeszélte a szerepre.

(hp)
 

Woody Harrelson a forgatási szünetekben gyakran állt a rajongók rendelkezésére, akik fotózkodtak vele, és autogrammokat kértek. Az egyik hosszabb szünetben Harrelson ellátogatott a forgatási helyszínhez közeli hangszerboltba, ahol rögtönzött koncertet adott a jelen lévőknek.

(hp)
 

Martin McDonagh egyenesen Frances McDormandre írta a főszerepet.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.