2017.11.20   szerző: hp   hozzászólások: 0

Mélypontra került a Warner és a DC, a szuperhősök ezúttal a várakozások alatt teljesítettek az amerikai mozikban.

Egy DC-film sem kezdett még olyan gyengén, mint Az Igazság Ligája

A stúdió és az elemzők is 100 millió feletti nyitást vártak Az Igazság Ligájától, az ünneplés azonban elmaradt. A DCEU adaptációk sorában (Az acélember, Öngyilkos osztag, Wonder Woman) ugyanis a leggyengébb nyitóhétvégét produkálta Zack Snyder mozija, ami számokban 96 milliót jelent, ami jóval kevesebb, mint a becsült költségvetés fele. Persze a Warner nem fog a kardjába dőlni ettől az eredménytől, ugyanis a nemzetközi terepen piszkosul jót ment a film, három nap alatt további 185,5 milliót kaszált, vagyis az összbevételek megközelítik a 285 millió dollárt. A nézői visszajelzések azonban nem túl biztatóak, és a kritikusok sem lelkesedtek a produkcióért, ami 28 százalékon áll a RottenTomatoes-on.

Nagyot ment ellenben Julia Roberts és Owen Wilson hamarosan nálunk is debütáló filmje, Az igazi csoda, ami úgy utasította maga mögé a Thor: Ragnarököt mintegy 6 millió dollárral, hogy ezerrel kevesebb vásznon vetítették Észak-Amerikában. A szívhez szóló drámára 27 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozizók, ami a dobogó második fokára volt elegendő.

Ami a premierfilmeket illeti, éppen lecsúszott a legjobb öt helyezés egyikéről a The Star című animációs film, mely 10 millió dolláros bevételt ért el a hétvégén.

A mezőny többi részében nem volt nagy változás, leszámítva, hogy a Gyilkosság az Orient expresszen és a Megjött apuci 2 is lecsúszott a dobogós helyezésekről. A top10-es sort a Fűrész: Újra játékban zárta 1 millió dollárral.

A listát idelent találjátok.                          

horror | misztikus | thriller

Tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer (Tobin Bell) halála óta. A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja a város lakóit:... több»

$1,070,000    

dráma | krimi

Több hónapja már annak, hogy Mildred Hayes lányát brutálisan meggyilkolták, a rendőrség mégsem haladt előrébb a nyomozással. Megelégelve mindezt, az asszony merész... több»

$1,115,000    

75 Lady Bird  (2017)

dráma | vígjáték

Christine „Lady Bird” McPherson teljesen olyan, mint az édesanyja, Marion, aki szeretettel teljes, makacs és egyben határozott is, és akivel állandóan nézetkülönbségeik... több»

$2,529,915    

vígjáték

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az... több»

$6,890,000    

80 A csillag  (2017)

animáció | családi | fantasy

Bo, a kicsi, de bátor szamár meg van róla győződve, hogy többre hivatott, mint hogy egy kis názáreti malomban robotoljon egész életében, ezért egy nap minden bátorságát... több»

$10,000,000    

dráma | krimi | misztikus

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja,... több»

$13,800,000    

73 Megjött apuci 2  (2017)

vígjáték

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Merk Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és... több»

$14,800,000    

80 Thor: Ragnarök  (2017)

akció | fantasy | kaland

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a... több»

$21,786,000    

88 Az igazi csoda  (2017)

családi | dráma

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most... több»

$27,050,000    

akció | fantasy | kaland

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot... több»

$96,000,000