Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
26
Szereplők
24
Vélemények
34
Képek
8
Videók
 
indingo   2018. 03. 09.

Kicsit érdekesebb filmre számítottam. A története nekem nem volt elég mély. A humort sem fedeztem fel a filmben és a történetvezetése is elég zavaros volt. Saoirse Ronan alakítása jellegtelen.

 
Deku   2018. 03. 03.

Nagyon érdekes volt számomra, főleg a karaktereknek a kidolgozottsága és a köztük feszülő érzelmi kapcsolat volt az ami nagyon megfogott. Szerintem az egyik legjobb film volt. Nagyszerű.


 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

Nem a vígjátékok közé sorolnám és a története is gyenge volt. Azért egyszer nézhető, a színészi alakítások sem túl meggyőzőek.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 14.

Meg kell mondjam, én nagyon megkedveltem ezt a filmet. A mindannyiunk életét meghatározó időszakról sokan sokféle filmet készítettek, ám amikor egy olyan alkotás készül el, mint Greta Gerwig első filmje, örömmel látom, hogy egy lerágott csontnak tűnő témát is sikerült jól elmesélni. Nem vitás, hogy Gerwignek ebben a témában már azért van gyakorlata, legutóbb a Huszadik századi nőkben láttam hasonló vizekben evezni (akkor még ugyan nem rendezőként, de nem kevésbé zseniálisan). Amellett, hogy a tinédzserkor az egyik fontos periódusa az ember életének, lássuk be, hogy tele van mindenféle bonyodalommal: iskola, szülőkkel történő konfrontáció, önmagunk keresése, baráti kapcsolatok szövődése és széthullása (esetleg újbóli egymásra találás), szexuális vágyak felerősödése, első csalódás a szerelemben, első csalódás a szexben…és a sort még hosszan sorolhatnánk. A Lady Birdben szinte mindegyik előbb felsorolt jelenségre láthatunk példát, s milyen jó látni, hogy e nagy merítésből nem egy darabjaira hulló történetet kapunk. Címszereplőnk (ahogy ő nevezi magát: Christine „Lady Bird” McPherson) mindennél jobban szeretné otthagyni szülővárosát, Sacramentót, s elsősorban New York-ban szeretne új életet kezdeni a gimi után, ám megannyi körülményt figyelembe véve (iskolai eredmények, családja anyagi helyzete) erre vajmi kevés esélye van. A film erénye persze nem az, hogy abból csinál égető kérdést, vajon sikerül-e a címszereplőnek a kitűzött célt elérnie vagy sem, hanem az, ahogy a válaszig eljutunk. A Lady Birdnek ugyanis nemcsak nagyon jó humora van, hanem egy ízig-vérig őszinte és szerethető coming-of-age story. Greta Gerwig tehetséges filmes, s talán nem véletlen, hogy egy önéletrajzi ihletésű történetből készítette el első alkotását (az lehet az érzésünk, mintha egy enyhe kis iróniával tekintene vissza saját gimis éveire). A főszerepre pedig sikerült meggyőznie Saorise Ronant, aki már 13 éves kora (és a Vágy és Vezeklés óta) bizonyítja, hogy több mint szimpla tehetség. Az édesanya szerepében brillírozó Laurie Metcalffal pedig egy nagyszerű párost alkotnak, e dinamikus anya-lánya kapcsolat a film legfőbb erőssége, hiszen minden poén ellenére egy érzékelhető drámai szálat is biztosít a történetnek. Mellettük pedig valamennyi mellékszereplő ad egy különleges ízt a filmnek (kiemelhetjük az apát játszó Tracy Lettset, a fiúbarátokat játszó Lucas Hedges-t és Timothée Chalamet-t , vagy a legjobb barátnőt alakító Beanie Feldsteint is), aminek személy szerint nagyon örülök. A felnövés előtt álló tinik története hálás alapanyag egy jó film elkészítéséhez, s ha a Lady Bird befejezése a kiszámíthatósága miatt nem is tökéletes, mégis ellenállhatatlanul bájos, s az idei díjszezon egyik legszórakoztatóbb darabja. Csak így tovább Greta Gerwig, elég erősen indítottad a rendezői pályafutásodat, én nagyon drukkolok a folytatáshoz.

 
alexxx   2018. 03. 01.

Zseniális film, eddig az idei év legjobbja nálam, bár a 3 óriásplakát azért szintén elég erős volt, igaz, nem feltétlenül érdemes a két filmet összevetni. Gyönyörű mélységei vannak a filmnek, a sztori igen szívhezszóló, és az egész annyira természetes, mintha nem is filmet néznék. Parádés alakítás Ronantól, rá még érdemes lesz odafigyelni!

Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Laurie Metcalf
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Laurie Metcalf
Saoirse Ronan
Lucas Hedges
Danielle Macdonald
Saoirse Ronan
Laurie Metcalf
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Timothee Chalamet
Saoirse Ronan
Lucas Hedges
Laurie Metcalf
Tracy Letts
Saoirse Ronan
Laurie Metcalf
Lucas Hedges
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Greta Gerwig
Saoirse Ronan
Greta Gerwig
Saoirse Ronan
Lucas Hedges
Greta Gerwig
Lucas Hedges
Greta Gerwig
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Greta Gerwig
Lucas Hedges
Greta Gerwig
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Lucas Hedges
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
 
Összességében a Lady Bird megérdemli a rengeteg jó kritikát mert azt amit be akar mutatni olyan jól teszi, ahogy azt csak nagyon kevés film tudja reprodukálni. Nem lehet kérdőjel a legjobb film Oscar jelölés sem, mert tényleg kitettek magukért a rendezők és a színeszi gárda. Nem rontották el a művet sablonpoénokkal és enervált párbeszédekkel. Tökéletesen szemlélteti a tinédzserkori gondokat a Lady Bird. 83/100 több»
 
Összegezve azt mondhatom, hogy a film lazán kaphat 75 pontot a 100-ból, mert egy valóban élvezetes vígjáték. Az életet figurázza ki, azt, amilyen valójában, ám pont emiatt marad bennünk a végén furcsa érzés, amelynek eredményeképp nem igazán tudjuk eldönteni, hogy egy komolytalan drámát vagy egy komor vígjátékot néztünk meg. több»
 
A Lady Bird egy játékos humorú, csupaszív, virtuóz szereplőgárdával operáló, üdítően kompakt coming of age mozi. 90/100 több»
 

Greta Gerwing rendező azt javasolta Saorise Ronannek, hogy ne fedje el az aknéit alapozóval a filmben.

(Queenakasha )
 

Az utolsó jelenet, amelyet felvettek az volt, amikor Lady bird és az anyja a kocsiban ülnek és az Érik a gyümölcs hangoskönyvet hallgatják.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Greta Gerwig megtiltotta a színészeinek, hogy okostelefonozzanak a forgatások idején.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.