Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A ruhakészítő (2015)

The Dressmaker
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
6
Képek
3
Videók
A ruhakészítő

Galéria (6)

Kate Winslet
Kate Winslet

Videók (3)

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

1
Végre egy jó film

Az utóbbi időben annyi vacak filmbe nyúltam bele, hogy ez a film a legjobbkor jött, üdeségével, humorával, elkápráztató jelmezeivel és képi világával és Kate Winslet szokásos cukideokosnő alakításával. Máskor is meg fogom nézni mert rettentő jól éreztem magam közben.

 
Az amatőr   2018. 06. 29.

a nap véleménye

2
Egy mesteri darab

Felkavaró történet gyűlöletről, sztereotípiákról, és egy feldolgozatlan gyermekkori tragédiáról. A filmben szinte minden emberi gyarlóság megjelenik:iszákosság, családon belüli erőszak, megcsalás, kiközösítés, féltékenység, erőszak, korrupció, megfél... teljes kritika»

 
Artemisia   2017. 11. 02.

4

Jó kis dráma, benne van minden ami ehhez kell, a szereposztás remek, Kate Winslet elbűvölő,a történet kerek, a szerelmi szál tragikus.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Remek karakterek vannak a filmben. A története is egész érdekes, bár az, hogy a romantikus szál nem teljesedik ki picit bántam. Remek szereposztása van.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 03.

0

Nem is tudom, hogy ez a film miért nem kapott nagyobb visszhangot. Szinte nem is hallottam róla, pedig szenzációs színészek szerepelnek benne. Kate Winslet az egyik kedvenc színésznőm, A ruhakészítőben is nagyszerűen alakítja a szülővárosába visszaté... több»

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Volt egy kis része a filmnek aminél azt hittem ezt eltalálták aztán rájöttem, hogy mégse. Sajnos nem hozott lázba eme filmnek a megtekintése, nem volt benne semmi különleges.

 
MP170506   2018. 11. 04.

0

Különleges film. Nagyon jók a karakterek, amelyeket remek színészek alakítanak, a történet is nagyszerű. Dráma, tragédia, komédia, romantika, humor...

A film összbevétele 23 762 417 dollár volt (imdb.com).

 

A film Rosalie Ham első regényének adaptációja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kate Winslet megtanult varrni a szerep kedvéért. A színésznő végig jelen volt a filmbéli kosztümjei elkészítésénél és segítette Margot Wilson kosztüm designer munkáját, akinek a feladata az volt, hogy Winlset karakterének a ruháit megtervezze.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet 2014 őszén vették fel 17M ausztrál dollárból.

(dulkap)
 

Eredetileg Elizabeth Debicki és Isla Fisher is feltűnt volna a filmben mellékszerepekben.

(dulkap)
 

Megvadult emuk gyakran szakították félbe a felvételeket.

(dulkap)
 
Az ötvenes évek Ausztráliájában járunk, ahol egy eldugott kisvárosban egy ruhakészítő nő küzd meg előbb az emlékeivel, később egy másik ruhakészítővel. A harc kemény és elszánt, végül Dior győz kiütéssel. 8/10 több»
 
A varrónő elképesztően megrázó, mondhatni mesterien taszítja letargiába nézőjét, és teszi ezt úgy, hogy mellette borzasztónak érzi magát a közönség, amiért a végtelenségig drámai események abszurditásán szüntelenül nevetni kényszerül. 73/100 több»