2018.06.29 11:07 Az amatőr Olvasottság: 414x
2

Egy mesteri darab

Felkavaró történet gyűlöletről, sztereotípiákról, és egy feldolgozatlan gyermekkori tragédiáról. A filmben szinte minden emberi gyarlóság megjelenik:iszákosság, családon belüli erőszak, megcsalás, kiközösítés, féltékenység, erőszak, korrupció, megfélemlítés, közöny, hiúság. Olyan dolgok ezek amelyekről nem szeretünk beszélni, a történet azonban kíméletlen képet állít elénk ezekről és nem hagyja, hogy egy percre is félrenézzünk. Annak ellenére, hogy milyen fontos mondanivalója van valamiért nem lett túl reklámozva, de azért érdemes megnézni.Igaz nyomasztó, de nagyon megindító és emberi is egyben.

A színészek kiválóan hozzák a szerepeiket. A legapróbb szerepeket is nagyon jól sikerült eltalálni. Igazi félelmetes dráma arról, hogyan szedik darabokra egymást az emberek egy kisvárosban, hogyan tud valakit széttépni egy közösség, ha nem sikerül beilleszkednie. Borzongatóak a visszajátszások, amelyekben fakón láthatjuk a múltbeli tragédiákat a főszereplő kislánykori szemszögéből. Tilly visszatért a szülővárosába, hogy feldolgozhassa a gyeremekkorának sötét titkait. Mindenki gyilkossággal vádolja, amit persze nem is követett el. Egyetlen ember áll ki mellette mindvégig bármi is történjen, de nem történik semmi jó. A szerelmi szál végül megszakad, de így is kerek történetet kapunk. Tilly Dunnagenak sikerül tovább lépnie és feldolgoznia a traumát, a rosszak pedig megkapják méltó büntetésüket. Az már csak hab a tortán, hogy Tilly a kiközösített járt végül a legjobban azzal, hogy elküldték.

Egy mesteri darab

A filmben megfigyelhetünk egyfajta párhuzamot is, miszerint sokszor sajnos pont azokra lehet a legkevésbé számítani, akiktől az igazságszolgáltatást várnánk:a bíró volt az egész tragédia mozgatója, valamint sem a tanár, sem a rendőr nem állt ki Tillyért. Összességében A ruhakészítő egy mély, lélektani dráma ami, mesterien megragadja az emberi természet árnyoldalát. Persze nem szabad megfeledkeznünk a gyönyörű kosztümökről sem, valamint a film megkapó humoráról, ami jócskán oldja a hangulatot, amikor szükség van rá. Nagyon tetszett ez a film, minden szempontból kiválónak találtam. 5/5

dráma | vígjáték

Egy gyönyörű nő visszatér ausztráliai szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi gyártású ruháival megreformálja a vidéki helység asszonyainak öltözködését.... több»

2