Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

Drakulics elvtárs (2018)

Drakulics elvtárs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
29
Vélemények
14
Képek
5
Videók
 
Akrobataaladar   2021. 03. 23.

legújabb vélemény

0
Gagyi, mint minden magyar

Ezt a filmet Nagy Ervin játéka emeli ki a sz*rból. A főszereplő nő semmilyen, jellegtelen, szürke nem tom mi. Az összbevétel 123 millió forint, de a támogatás az 463 millió?! Köszönjük!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 24.

a nap véleménye

2
A kádárizmus diszkrét vámpírszatírája

Nem is olyan régen azt írtuk A nyomozó című filmről, hogy a jó magyar krimi ritka, mint a fehér holló. De ha jobban megvizsgáljuk a magyar filmtörténet elmúlt fél évszázadát, akkor bizony nem is egy műfajt, alműfajt lehetne megnevezni abból a szempon... teljes kritika»


 
csd   2020. 10. 05.

1
Ennyi volna?

Mostanra sikerült időt kerítenem Bodzsár Márk legújabb filmjére. És mivel én nagyon szerettem tőle az Isteni műszakot, szinte biztosra vettem, hogy ez is nagyon ütős lesz majd. Az Isteni műszak ugyanis nem akart nagyot markolni, nem akart több lenni, mint ami, egy nagyon nyers, szinte minimális művészi manírral operáló film lett, ami mindennek tetejébe még roppant hangulatosra is sikeredett. Bár ez utóbbi nagyon tudja a Drakulics elvtárs is, valahogy jelenetről jelenetre csupán ígérget. Ígéri, hogy sokkal több lesz, mint egy vámpírtörténet, ígéri, hogy rövidesen minden sejtelmességét feloldja, a direkt és kevésbé direkt történelmi utalások pedig hamarosan feloldásra kerülnek. De nem ez történik... Valóban egy szimpla vámpírtörténettel állunk szemben, és én mindenre számítottam, csak erre nem. Hogy egy ennyire rém egyszerű cselekményt kap az egész film. Meg kell jegyeznem azonban, hogy a "Szecskában" játszódó jelenet viszont eszeveszetten gyönyörű felvétel zseniális színbeállításokkal és kompozícióval, ahol NAGYON működik a szimbolika, gondolok itt a higany- és nátriumgőz lámpák színeire. Ez zseniális megoldás volt szerintem.

 
qwer   2020. 09. 18.

1

Retró hangulatú vígjáték, bár inkább szatírának nevezném, a rendszerkritikán és az ablakon át kukkoló nyugdíjas pár megjegyzésein kívül nem sok poén szorult bele. Szatíraként viszont a nyomába sem ér Bacsó Péter filmjének, ami (szerintem) a valaha k... több»

 
indingo   2019. 12. 29.

0

Az utóbbi magyar filmek legjobbika. Egy furcsa képet fest a kommunizmusról, amit nem is értek, hogy a viszonylag fiatal Bodzsár Márk hogyan is tudott ilyen mesterien megírni a korról.

 
7ETEDIK   2020. 09. 10.

0

A magyar filmgyártás újabb ékes gyöngyszeme.

 
Szilonka   2020. 08. 20.

0

Imádtam, rég nevettem ennyit egy filmen, Nagy Ervin zseniális volt, örültem, hogy magához képest kicsit más karaktert játszott.

Galéria (14)

Balsai Mónika
Bodzsár Márk
Bodzsár Márk
Balsai Mónika
Bödőcs Tibor
Nagy Ervin
Walters Lili
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin
Walters Lili
Balsai Mónika
Walters Lili
Nagy Zsolt
Bödőcs Tibor
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin

Videók (5)

A film 123 010 979 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 82 161 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elnyerte a legjobb forgatókönyv díját a Sitges-ben rendezett horrorfilm fesztiválon.

(hp)
 

Lugosi Béla után most először fordult elő, hogy egy magyar színész, név szerint Nagy Zsolt alakítson egy vámpírt a mozivásznon.

(hp)
 

A film egyik főszereplőjének, Walters Lili neve sokaknak csenghet ismerősen. Bár a színésznőt az Egynyári kaland című televíziós sorozatban is láthattuk már, ő a Dorothy's Legs nevű zenekar énekesnője.

(hp)
 

Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra és Bodzsár Márk rendező már a főiskola óta szeretett volna együtt dolgozni. Erre a Drakulics elvtársban végre sor kerülhetett.

(hp)
 

Az Isteni műszak után ismét együtt dolgozott Bodzsár Márk rendező és Reich Dániel operatőr.

(hp)
 

A film egyik dramaturgja az a Tasnádi István volt, aki az elmúlt évek legszínvonalasabb sorozatain (Terápia és az Aranyélet) dolgozott az HBO-nak.

(hp)
 

A Drakulics elvtárs elkészülését 463 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

A Drakulics elvtárs premierjét hatalmas buli előzte meg a Budapest Parkban szeptember 27-én, ahol a film sztárja, Nagy Ervin DJ-ként is megcsillogtatta a tehetségét.

(hp)
 

A filmben egy cameo erejéig a népszerű Karinthy-gyűrűs humorista, Bödőcs Tibor is feltűnik.

(hp)
 
A film egyetlen dologban erős: a rendkívül vicces és találó mellékszereplők tekintetében. A kiöregedett dívaként viselkedő titkárnő (Kerekes Éva), a szomszédokat a függönyön át állandóan szemmel tartó és tetteiket minduntalan kommentáló nyugger házaspár (Znamenák István és Szűcs Nelli), illetve Kádár vonalas tolmácsa (Balsai Móni) tényleg viccesek. De arra nem elegek, hogy érdemes legyen megnézni a Drakulics elvtárs című filmet. Helyett inkább menjünk el vért adni. Mindenki jobban fog járni. több»
 
Bodzsár kompakt kis komédiát rendezett, ami bír akkora sodrással és egyedi látásmóddal, hogy még a gyengébb poénokat és jeleneteket is elnézzük neki. Azt nem tudom, hogy a Drakulics elvtárs halhatatlan lesz-e, de hogy vér buzog az ereiben, az egészen biztos. több»
 
Kár Drakulicsért, mert sok mindent ki lehetett volna hozni belőle. Így viszont könnyűnek nehéz, nehéznek könnyű, isten igazából szerintem senkit nem elégít ki. több»