Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Drakulics elvtárs (2018)

Drakulics elvtárs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
30
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Galéria (14)

Balsai Mónika
Bodzsár Márk
Bodzsár Márk
Balsai Mónika
Bödőcs Tibor
Nagy Ervin
Walters Lili
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin
Walters Lili
Balsai Mónika
Walters Lili
Nagy Zsolt
Bödőcs Tibor
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin

Videók (5)

 
Emmersson   2022. 02. 10.

legújabb vélemény

0
Inkább négyes alá

Jó volt ez, egy majdnem négyes. Viszont kihagytam volna Bödőcs Tibort - akit egyébként kedvelek és nagyra tartok a saját műfajában! Nem tudta megugrani a színészi lécet, ugyanúgy a stand-upos "szájsarokban mosoly" volt jelen, mint a színpadon, de ide más kell... olyan Rajhona Ádám szintű komolyság, mint az Egészséges erotikában. Az ötlet érdekes volt, abszurd és szatíra keveredett. Érdemes megjegyezni Bodzsár Márk nevét! A korábbi filmjeit - A hentes, a kurva és a félszemű, Isteni műszak, East Side Stories - még nem láttam, de pótolni fogom.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 24.

a nap véleménye

2
A kádárizmus diszkrét vámpírszatírája

Nem is olyan régen azt írtuk A nyomozó című filmről, hogy a jó magyar krimi ritka, mint a fehér holló. De ha jobban megvizsgáljuk a magyar filmtörténet elmúlt fél évszázadát, akkor bizony nem is egy műfajt, alműfajt lehetne megnevezni abból a szempon... teljes kritika»

 
csd   2020. 10. 05.

1
Ennyi volna?

Mostanra sikerült időt kerítenem Bodzsár Márk legújabb filmjére. És mivel én nagyon szerettem tőle az Isteni műszakot, szinte biztosra vettem, hogy ez is nagyon ütős lesz majd. Az Isteni műszak ugyanis nem akart nagyot markolni, nem akart több lenni, mint ami, egy nagyon nyers, szinte minimális művészi manírral operáló film lett, ami mindennek tetejébe még roppant hangulatosra is sikeredett. Bár ez utóbbi nagyon tudja a Drakulics elvtárs is, valahogy jelenetről jelenetre csupán ígérget. Ígéri, hogy sokkal több lesz, mint egy vámpírtörténet, ígéri, hogy rövidesen minden sejtelmességét feloldja, a direkt és kevésbé direkt történelmi utalások pedig hamarosan feloldásra kerülnek. De nem ez történik... Valóban egy szimpla vámpírtörténettel állunk szemben, és én mindenre számítottam, csak erre nem. Hogy egy ennyire rém egyszerű cselekményt kap az egész film. Meg kell jegyeznem azonban, hogy a "Szecskában" játszódó jelenet viszont eszeveszetten gyönyörű felvétel zseniális színbeállításokkal és kompozícióval, ahol NAGYON működik a szimbolika, gondolok itt a higany- és nátriumgőz lámpák színeire. Ez zseniális megoldás volt szerintem.

 
qwer   2020. 09. 18.

1

Retró hangulatú vígjáték, bár inkább szatírának nevezném, a rendszerkritikán és az ablakon át kukkoló nyugdíjas pár megjegyzésein kívül nem sok poén szorult bele. Szatíraként viszont a nyomába sem ér Bacsó Péter filmjének, ami (szerintem) a valaha k... több»

1
 
indingo   2019. 12. 29.

0

Az utóbbi magyar filmek legjobbika. Egy furcsa képet fest a kommunizmusról, amit nem is értek, hogy a viszonylag fiatal Bodzsár Márk hogyan is tudott ilyen mesterien megírni a korról.

 
HE7EDIK   2020. 09. 10.

0

A magyar filmgyártás újabb ékes gyöngyszeme.

 
Eastern79   2021. 02. 06.

0
Virtuóz balkán mese

Imádom a magyar filmeket, és a Drakulics elvtárs minden várakozásomat felülmúlta. A hangulat teljesen magával ragad szinte az első percektől. Újra gyerek lettem, ahogy a "retro" környezetben barangolunk, miközben az ismert színészek valami elképesztően bizarr történetben szinte lubickolnak. Leginkább humor forrásává válik a vérszívó-lét, de azért néha megpendítenek egy-egy komolyabb húrt is némely beállítással. Vígjátékhoz képest szépen fényképezett, ötletesen megrendezett lett ez a film, láthatóan nagyon figyeltek a korhű jelmezekre és az apró részletekre. Mindenképp érdemes megnézni, ha könnyű kikapcsolódásra vágyunk.

A film 123 010 979 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 82 161 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elnyerte a legjobb forgatókönyv díját a Sitges-ben rendezett horrorfilm fesztiválon.

(hp)
 

Lugosi Béla után most először fordult elő, hogy egy magyar színész, név szerint Nagy Zsolt alakítson egy vámpírt a mozivásznon.

(hp)
 

A film egyik főszereplőjének, Walters Lili neve sokaknak csenghet ismerősen. Bár a színésznőt az Egynyári kaland című televíziós sorozatban is láthattuk már, ő a Dorothy's Legs nevű zenekar énekesnője.

(hp)
 

Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra és Bodzsár Márk rendező már a főiskola óta szeretett volna együtt dolgozni. Erre a Drakulics elvtársban végre sor kerülhetett.

(hp)
 

Az Isteni műszak után ismét együtt dolgozott Bodzsár Márk rendező és Reich Dániel operatőr.

(hp)
 
A Drakulics elvtárs éppen attól lett sikerültebb film elődjénél, hogy nem vállalt többet, mint amit teljesít: egy nagyon ötletes, egyedi hangvételű komédia. több»
 
Egy vámpírfilmnek rosszul áll, ha nincs benne titok, és itt sajnos erről van szó. több»
 
Bodzsár Márk volt az első olyan rendező, akinek filmje készült a Vajna-féle Filmalapnál, ez volt az Isteni műszak. Sokan mondták akkor, hogy ez nem csak Bodzsár, de a Filmalap vizsgája is, akik akkor azt hangsúlyozták: számukra a forgatókönyv az elsődleges, ugyanis ha az jó, akkor már majdnem minden jó. Bodzsár új filmjével éppen fordított a helyzet, Drakulics elvtárs mégsem teljesen halott és a néző élvezi. Kritika. több»