Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Drakulics elvtárs (2018)

Drakulics elvtárs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
14
Képek
5
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 24.
A kádárizmus diszkrét vámpírszatírája

Nem is olyan régen azt írtuk A nyomozó című filmről, hogy a jó magyar krimi ritka, mint a fehér holló. De ha jobban megvizsgáljuk a magyar filmtörténet elmúlt fél évszázadát, akkor bizony nem is egy műfajt, alműfajt lehetne megnevezni abból a szempontból, hogy a magyar film, ha szabad így fogalmazni, tudomást sem vesz róla. Ebbe a csoportba tartozik a vámpírfilm is, s egyből fel is üti a fejét egy fontos tényező ezzel kapcsolatban: ha egy vérszívó lesz a mozi főszereplője, akkor a kész alkotás esetében egy nagyobb költségvetést is igénylő, kosztümös horrorfilmre fogunk elsősorban asszociálni. És bár tény, hogy az egyetemes filmtörténet egyik legismertebb vámpírkarakterét hazánkfia adta (Lugo... több»

 
TomÁcs   2019. 11. 04.

Ismét egy fergeteges magyar vígjátékot kaptunk. Remek szereposztás, hiteles alakítások és egy misztikus történet.


 
VvV   2019. 12. 07.

Kellemes kikapcsolódást nyújtott a film, szerettem a történetét, ami kicsit elrugaszkodott a valóságtól. A poénok lényegre törőek és ütősek voltak.

 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Zseniális humorú magyar vígjáték. Végre egy olyan magyar film ami mert átlépni a komfortzónáján és mer új témákba, stílusba belevágni. Nagyon érdekes volt és jókat nevetett rajta az egész család. Pörgős és akcióban gazdag agymenés az egész film. Imádtam.

 
Ákos Varga   2019. 11. 05.
Vámpír a rendszerben – Drakulics elvtárs

Bodzsár Márk egy kult-kompatibilis szatíra (Isteni műszak) után folytatja az első nagyjátékfilmjével megkezdett utat: a ’90-es évek eleji Magyarország után új filmjének történetét a ’70-es évekbe helyezte, a délszláv háború helyett pedig a kádári puha diktatúra szolgáltatja a társadalmi-politikai hátteret a sztorihoz, melyben ismét nagyot játszik Rába Roland, de Nagy Ervin is kitesz magáért az egyik főszerepben. A Drakulics elvtárssal Bodzsár emeli a tétet az Isteni műszakhoz képest: a ’70-es évekbe helyezett vámpírsztori mögött vaskos rendszerkritika húzódik meg, ráadásul az ’56-tal kapcsolatos történelmi trauma feldolgozásának kérdése is elő-előbukkan a gazdag vizuális világ és a rétegzett... több»

Balsai Mónika
Bodzsár Márk
Bodzsár Márk
Balsai Mónika
Bödőcs Tibor
Nagy Ervin
Walters Lili
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin
Walters Lili
Balsai Mónika
Walters Lili
Nagy Zsolt
Bödőcs Tibor
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin
 
A film egyetlen dologban erős: a rendkívül vicces és találó mellékszereplők tekintetében. A kiöregedett dívaként viselkedő titkárnő (Kerekes Éva), a szomszédokat a függönyön át állandóan szemmel tartó és tetteiket minduntalan kommentáló nyugger házaspár (Znamenák István és Szűcs Nelli), illetve Kádár vonalas tolmácsa (Balsai Móni) tényleg viccesek. De arra nem elegek, hogy érdemes legyen megnézni a Drakulics elvtárs című filmet. Helyett inkább menjünk el vért adni. Mindenki jobban fog járni. több»
 
Bodzsár kompakt kis komédiát rendezett, ami bír akkora sodrással és egyedi látásmóddal, hogy még a gyengébb poénokat és jeleneteket is elnézzük neki. Azt nem tudom, hogy a Drakulics elvtárs halhatatlan lesz-e, de hogy vér buzog az ereiben, az egészen biztos. több»
 
Kár Drakulicsért, mert sok mindent ki lehetett volna hozni belőle. Így viszont könnyűnek nehéz, nehéznek könnyű, isten igazából szerintem senkit nem elégít ki. több»

A film 113 950 299 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 75 414 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Lugosi Béla után most először fordult elő, hogy egy magyar színész, név szerint Nagy Zsolt alakítson egy vámpírt a mozivásznon.

(hp)
 

A film egyik főszereplőjének, Walters Lili neve sokaknak csenghet ismerősen. Bár a színésznőt az Egynyári kaland című televíziós sorozatban is láthattuk már, ő a Dorothy's Legs nevű zenekar énekesnője.

(hp)
 

Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra és Bodzsár Márk rendező már a főiskola óta szeretett volna együtt dolgozni. Erre a Drakulics elvtársban végre sor kerülhetett.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.