Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
75

Drakulics elvtárs (2018)

Drakulics elvtárs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
14
Képek
5
Videók
 
sptt   2020. 05. 23.

legújabb vélemény

Nem rossz, de lehetett volna jobb is

Lehet, hogy túl sokat vártam ettől a filmtől, de nem vagyok tökéletesen elégedett. Remek színészek, Walters Liliben nem csalódtam, jó poénok, de a forgatókönyv lehetett volna egy kicsit ütősebb is. OK, az utóbbi 20 évben hozzászoktam a tökéletesen nézhetetlen vígjátékokhoz, ezért aztán a Drakulics elvtársnak örültem, mert végig lehet nézni, de azért van még hely az előrelépésre.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 24.

a nap véleménye

A kádárizmus diszkrét vámpírszatírája

Nem is olyan régen azt írtuk A nyomozó című filmről, hogy a jó magyar krimi ritka, mint a fehér holló. De ha jobban megvizsgáljuk a magyar filmtörténet elmúlt fél évszázadát, akkor bizony nem is egy műfajt, alműfajt lehetne megnevezni abból a szempontból, hogy a magyar film, ha szabad így fogalmazni, tudomást sem vesz róla. Ebbe a csoportba tartozik a vámpírfilm is, s egyből fel is üti a fejét egy fontos tényező ezzel kapcsolatban: ha egy vérszívó lesz a mozi főszereplője, akkor a kész alkotás esetében egy nagyobb költségvetést is igénylő, kosztümös horrorfilmre fogunk elsősorban asszociálni. És bár tény, hogy az egyetemes filmtörténet egyik legismertebb vámpírkarakterét hazánkfia adta (Lugo... több»


 
indingo   2019. 12. 29.

Az utóbbi magyar filmek legjobbika. Egy furcsa képet fest a kommunizmusról, amit nem is értek hogy a viszonylag fiatal Bodzsár Márk hogyan is tudott ilyen mesterien megírni a korról.

 
TomÁcs   2019. 11. 04.

Ismét egy fergeteges magyar vígjátékot kaptunk. Remek szereposztás, hiteles alakítások és egy misztikus történet.

 
VvV   2019. 12. 07.

Kellemes kikapcsolódást nyújtott a film, szerettem a történetét, ami kicsit elrugaszkodott a valóságtól. A poénok lényegre törőek és ütősek voltak.

Balsai Mónika
Bodzsár Márk
Bodzsár Márk
Balsai Mónika
Bödőcs Tibor
Nagy Ervin
Walters Lili
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin
Walters Lili
Balsai Mónika
Walters Lili
Nagy Zsolt
Bödőcs Tibor
Nagy Zsolt
Walters Lili
Nagy Ervin
 
A film egyetlen dologban erős: a rendkívül vicces és találó mellékszereplők tekintetében. A kiöregedett dívaként viselkedő titkárnő (Kerekes Éva), a szomszédokat a függönyön át állandóan szemmel tartó és tetteiket minduntalan kommentáló nyugger házaspár (Znamenák István és Szűcs Nelli), illetve Kádár vonalas tolmácsa (Balsai Móni) tényleg viccesek. De arra nem elegek, hogy érdemes legyen megnézni a Drakulics elvtárs című filmet. Helyett inkább menjünk el vért adni. Mindenki jobban fog járni. több»
 
Bodzsár kompakt kis komédiát rendezett, ami bír akkora sodrással és egyedi látásmóddal, hogy még a gyengébb poénokat és jeleneteket is elnézzük neki. Azt nem tudom, hogy a Drakulics elvtárs halhatatlan lesz-e, de hogy vér buzog az ereiben, az egészen biztos. több»
 
Kár Drakulicsért, mert sok mindent ki lehetett volna hozni belőle. Így viszont könnyűnek nehéz, nehéznek könnyű, isten igazából szerintem senkit nem elégít ki. több»

A film 118 860 454 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 79 026 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Lugosi Béla után most először fordult elő, hogy egy magyar színész, név szerint Nagy Zsolt alakítson egy vámpírt a mozivásznon.

(hp)
 

A film egyik főszereplőjének, Walters Lili neve sokaknak csenghet ismerősen. Bár a színésznőt az Egynyári kaland című televíziós sorozatban is láthattuk már, ő a Dorothy's Legs nevű zenekar énekesnője.

(hp)
 

Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra és Bodzsár Márk rendező már a főiskola óta szeretett volna együtt dolgozni. Erre a Drakulics elvtársban végre sor kerülhetett.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.