Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

A nagy Lebowski (1998)

The Big Lebowski
Filmadatlap
 
31
Szereplők
33
Vélemények
19
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

Bridges itt is jól játszik,de nekem akkor sem jött át ez a film.Nem élveztem,az okán nem tudom,de az biztos,nincs kedvem még egyszer megnézni. Kis pozitívum,hogy az egyik kedvencem Steve Buscemi is játszik benne !

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 01.

Zseniális

Kultfilm ide, kultfilm oda, én tegnap tudtam teljes egészében végignézni a Coen-fivérek ezen alkotását (természetesen: jobb későn, mint soha, s ezúton is köszönet egy bizonyos tv-csatornának). Még a megnézése előtt nagyjából körvonalazódott, hogy ezt... teljes kritika»


 
erare   2015. 02. 20.

Amikor először láttam a filmet, egy 'mi a franc van?!' kérdés ordított fel bennem. Persze nem ilyen finoman. És közben hatalmasakat nevettem. Egy olyan életérzést ad vissza ez a film, mellyel még egyetlen más mozi kapcsán sem találkoztam. Nagyszerűen... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

Valami félelmetes módon elborult vígjáték ez a film. Nagyon tetszett minden egyes karakter mert szerintem a lehető leghitelesebben és jópofábban tudták előadni magukat.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 04.

Szórakoztató komédia. Mélyenszántó gondolat nélkül halad előre. A film tulajdonképpen nem akar semmit sem mondani csak szórakoztatni. Kifiguráz minden túszdramatikus filmklisét, ugyanakkor nincs benne karakterfejlődés minden úgy fejeződik be, abban ... több»

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 05.

Az egyik legjobb vígjáték :D. A karakterek rendkívül viccesek, a poénok nagyon jól kidolgozottak és Lebowski személyében képet kapunk egy ember agyáról, illet ami maradt belőle miután elszívta a nagy részét.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Meghökkentem, mert egyáltalán nem ezt vártam, de azt mondom, hogy pozitívan csalódtam. Rendkívül izgalmas film és egyben látványos is, fantasztikus történettel. Nekem tetszett, csak ajánlani tudom.

Jeff Bridges
Philip Seymour Hoffman
John Goodman
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
John Goodman

A film összbevétele 46 189 568 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 161-szer hangzik el az a szó, hogy haver.

(gyorfigyuri10)
 

46 millió dollár bevételt produkált a film.

(LionelMessi10)
 

15 millió dollárból forgatták le a filmet.

(LionelMessi10)
 

A filmben szerepel egy (nem létező) zenekar is, az Autobahn, amelynek ihletője a német elektronikus zenét játszó Kraftwerk (az Autobahn egy Kraftwerk albumnak és számnak a címe is). A filmben láthatunk is egy albumot ettől a fikciós zenekartól Nagelbett (vagyis körömágy) címmel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Töki autója egy 1973-as, négyajtós Ford Torino. A film készítése során két ilyen járgányt használtak, ebből az egyik tönkre is ment a forgatás alatt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Drezdában található egy Lebowski Bar nevű hely, ahol egy hatalmas festmény látható a film szereplőivel.

(wintermat)
 

Julian Moore terhes volt a forgatás során. A legnehezebb feladatnak az bizonyult számára, amikor abban az álomjelenetben, amelyikben egy vikinges jelmezben látható, úgy kellett táncolnia, hogy maga a ruha olyan szinten merev és rugalmatlan volt, hogy megmozdulni is kihívás volt benne.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 42. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

A Premiere 2006-ban minden idők legjobb 50 vígjátéka közé választotta A nagy Lebowskit.

(hp )
 

A nagy Lebowski rajongói 2002-ben útjára indították a Lebowski Fesztivált, melyet azóta is minden évben megtartanak. A rendezvénynek adott már otthon Los Angeles, New York, Seattle, Las Vegas, Austin és az Egyesült Királyság is.

(hp )