Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A nagy Lebowski (1998)

The Big Lebowski
Filmadatlap
 
31
Szereplők
34
Vélemények
19
Képek
3
Videók

Galéria (19)

Jeff Bridges
Philip Seymour Hoffman
John Goodman
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Jeff Bridges
John Goodman

Videók (3)

 
moviemafia   2021. 02. 27.

legújabb vélemény

0

Szerintem kissé túlértékelt ez a film, bár ettől függetlenül nem rossz vígjáték, egyszer mindenkinek látnia kell.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 01.

1
Zseniális

Kultfilm ide, kultfilm oda, én tegnap tudtam teljes egészében végignézni a Coen-fivérek ezen alkotását (természetesen: jobb későn, mint soha, s ezúton is köszönet egy bizonyos tv-csatornának). Még a megnézése előtt nagyjából körvonalazódott, hogy ezt... teljes kritika»

 
erare   2015. 02. 20.

0

Amikor először láttam a filmet, egy 'mi a franc van?!' kérdés ordított fel bennem. Persze nem ilyen finoman. És közben hatalmasakat nevettem. Egy olyan életérzést ad vissza ez a film, mellyel még egyetlen más mozi kapcsán sem találkoztam. Nagyszerűen... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Bridges itt is jól játszik, de nekem akkor sem jött át ez a film. Nem élveztem, az okát nem tudom, de az biztos, hogy nincs kedvem még egyszer megnézni. Kis pozitívum, hogy az egyik kedvencem, Steve Buscemi is játszik benne.

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Valami félelmetes módon elborult vígjáték ez a film. Nagyon tetszett minden egyes karakter mert szerintem a lehető leghitelesebben és jópofábban tudták előadni magukat.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 04.

0

Szórakoztató komédia. Mélyenszántó gondolat nélkül halad előre. A film tulajdonképpen nem akar semmit sem mondani csak szórakoztatni. Kifiguráz minden túszdramatikus filmklisét, ugyanakkor nincs benne karakterfejlődés minden úgy fejeződik be, abban ... több»

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 05.

0

Az egyik legjobb vígjáték :D. A karakterek rendkívül viccesek, a poénok nagyon jól kidolgozottak és Lebowski személyében képet kapunk egy ember agyáról, illet ami maradt belőle miután elszívta a nagy részét.

A film összbevétele 46 189 568 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 161-szer hangzik el a haver szó.

(gyorfigyuri10)
 

46 millió dollár bevételt produkált a film.

(LionelMessi10)
 

15 millió dollárból forgatták le a filmet.

(LionelMessi10)
 

A filmben szerepel egy (nem létező) zenekar is, az Autobahn, amelynek ihletője a német elektronikus zenét játszó Kraftwerk (az Autobahn egy Kraftwerk albumnak és számnak a címe is). A filmben láthatunk is egy albumot ettől a fikciós zenekartól Nagelbett (vagyis körömágy) címmel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Töki autója egy 1973-as, négyajtós Ford Torino. A film készítése során két ilyen járgányt használtak, ebből az egyik tönkre is ment a forgatás alatt.

(ArpiHajdu és Réci)