Frank Drebin (Leslie Nielsen) a Los Angeles-i rendőrség ügyetlenkedő detektívje. Frank alighogy hazaért bejrúti nyaralásából, búcsút kell mondania társának, Nordberg (O.J. Simpson) detektívnek, akit egy bevetésen egy golyó halálosan megsebesít. Frank nyomozásba kezd. A szálak Vincent Ludwighoz (több»
Leslie Nielsen egyik legnagyobb filmje. A mai napig megdolgoztatja a rekeszizmaimat. Egyik poén éri a másikat. Vannak benne túlzások is, de ez nem az ahol értelmet kell keresni. Az ember kikapcsolja magát, csak élvezi és könyékig elmerülhet a humor v... több»
A nagy komika királyai a Zucker testvérek és Leslie Nilsen közös munkásságának egyik termése. Fellelhetünk a filmben sok kiparodizált elemet, viszont itt még a saját gondolatokat is használták a készítők. Örökzöld darab így szerintem kevesen inkább a... több»
A sorozat alapjául a Nagyon különleges ügyosztály tévés sorozat szolgált, melynek főszerepét szintén Leslie Nielsen játszotta.
(JRD )A filmben sok filmes utalás van. Ilyen az Aki legyőzte Al Caponét, Casablanca, Piszkos Harry és a Keresztapa.
(JRD )A királynős jelenetet valós helyszínen forgatták. Az akkori Ambassador Hotel falai szolgáltak díszletül, melynek ez a filmforgatás volt az utolsó hattyútánca. Nem sokkal utána bezárt.
(JRD )Ez a film is szerepel az 1000 film - Amit látnod kell, mielőtt meghalsz c. könyvben, melyet Steven J. Schneider szerkesztett.
(Bob)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »