Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%

Csupasz pisztoly (1988)

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Filmadatlap
 
34
Szereplők
51
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

legújabb vélemény

A két Zucker,és Nielsen zseniális mozija!Elmebeteg,eszeveszett,és őrületes film.Mindent,és mindenkit kifiguráz,de hihetetlenül poénos,aranyos módon! Mindenkinek ajánlott!

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Nem rossz film, néhol kicsit erőltetett, dehát a LEslie Nielsen filmek már csak ilyenek


 
indingo   2019. 01. 18.

Egyszóval jellemezhetnénk egy elmebeteg film, amin felhőtlenül szórakozhatunk, ötletekkel és poénokkal fűszerezve könnyed esti vacsora, főleg ha a nevetés fogyaszt, de ha nem hát a a lelket tölti fel.

 
Deku   2017. 07. 10.

Eszeveszett módon beteg vígjáték. Ez nem az a fajta ami mondhatni igényes, ez direkt ilyen végtelenül elborult vígjáték de szerethető. Nálam bizony bejön az ilyen elvontság. Remek volt.

 
Thibo84   2019. 05. 17.

Leslie Nielsen egyik legnagyobb filmje. A mai napig megdolgoztatja a rekeszizmaimat. Egyik poén éri a másikat. Vannak benne túlzások is, de ez nem az ahol értelmet kell keresni. Az ember kikapcsolja magát, csak élvezi és könyékig elmerülhet a humor v... több»

 
dailyfilmsan   2019. 02. 28.

A nagy komika királyai a Zucker testvérek és Leslie Nilsen közös munkásságának egyik termése. Fellelhetünk a filmben sok kiparodizált elemet, viszont itt még a saját gondolatokat is használták a készítők. Örökzöld darab így szerintem kevesen inkább a... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

Eszement egy vígjáték, sokszor rendkívül fárasztó poénokkal, de valahogy ez adja meg a filmnek azt a tipikus debil hangulatot ami miatt szeretjük. Jót nevetek rajta mind a mai napig.

Leslie Nielsen
Leslie Nielsen
Leslie Nielsen
Leslie Nielsen

A film összbevétele 78 041 829 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film is szerepel az 1000 film - Amit látnod kell, mielőtt meghalsz c. könyvben, melyet Steven J. Schneider szerkesztett.

(Bob)
 

A II. Erzsébetet alakító hölgy a valóságban is a királynő imitátoraként kereste kenyerét.

(Bob)
 

Ricardo Montalban kapta meg Frank ellenlábásanák a szerepét, mert az alkotóknak nagyon bejött az alakítása a Star Trek 2. - Khan haragja c. filmben.

(Bob)
 

Susan Beaubian játssza Nordberg, vagyis O.J. Simpson karakterének feleségét. A színésznő az American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy c. sorozatban is szerepelt.

(Bob)
 

Bo Dereknek szánták eredetileg Jane szerepét, de végül Priscilla Presley játszotta el Frank szerelmét.

(Bob)
 

Az első Csupasz pisztoly-film az egyetlen, amiben nem szerepel az elnök. A második részben George W. H. Bush amerikai elnökkel találkozunk.

(Bob)
 

O.J. Simpson' karaktere, Nordberg,egy Milwaukee-ban található gyárról kapta a nevét amelynek hatalmas tábláját látni lehetett a 94-es útról. A gyárat 2004-ben bezárták.

(Bob)
 

Al Yankovic zenész kedvenc sorozata volt a Nagyon különleges ügyosztály, ezért mindenképpen szeretett volna szerepelni a Csupasz pisztolyban. Amikor a Zucker-testvérek megtudták, hogy a zenész rajongó, megírták neki a repülős jelenetet.

(Bob)
 

Az egyik szexjelenetben a Ghost c. film hasonló jelenetének paródiáját mutatja be Leslie Nielsen és Priscilla Presley. A párhuzam azért is érdekes, mert a Demi Moore és Patrick Swayze főszereplésével készült filmet Jerry Zucker rendezte, aki David Zucker testvér. A Nagyon különleges ügyosztályt a testvérek együtt készítették.

(Bob)
 

A hollywoodi pletykák szerint újra akarják éleszteni a Csupasz pisztoly-szériát, Frank Drebin szerepét pedig Ed Helmsnek szánják. David Zuckert is felkérték az együttműködésre, de ő nemet mondott.

(Bob)