Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merénylet (1994)

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
Filmadatlap
 
33
Szereplők
15
Vélemények
19
Képek
2
Videók

Galéria (19)

Videók (2)

 
JRD   2022. 05. 11.

legújabb vélemény

1

Nielsen-rajongójaként nehéz elfogulatlanul írnom a filmjéről. Emlékszem, amikor először láttam egy esős vasárnapon öcsémmel és édesapámmal, könnyesre nevettük magunkat. Akkor azt gondoltam, hogy csak a családi együttlét miatt volt olyan jó a film, a... több»

 
indingo   2019. 03. 17.

0

Egy hamisítatlan Leslie Nielsen film. Nem sokan tudják azt, amit ő. Egyedi humor és egy kicsit beteg történet.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Frank Drebin örök,és elpusztíthatatlan.Örök klasszikus.Azt hiszem Leslie Nielsen korunk egyik legjobb komikus színésze volt. Hihetetlenül jól játszott,és itt is sziporkázik!!! Kötelező darab!

 
Thibo84   2019. 05. 17.

0

Sajna érződik a filmen, hogy rendező váltás történt. Hiába jó a humora továbbra is, de valamiért még is más, mint az első és második rész. Hiába teszi oda magát Nielsen és a visszatérő színész társai, még is hiányzik nekem belőle David Zucker keze mu... több»

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Lehet, hogy már elég elcsépelt lett és lenyúztak minden bőrt róla akkor is bejött és még mindig szakadtam mint az eső. Ezt a filmet én egyszerűen nem tudtam nem kedvelni. Nagyon kellemes volt a film története, nem volt benne felesleges plusz jelenet, sem pedig unalmas párbeszédek. Bármikor újranézném.

 
Norbert93   2020. 07. 22.

0
A paródiák királya

A paródia nagyon nehéz műfaj, ráadásul az évek múltán már nem is igazán aktuális, mivel a kiparodizált filmek sem azok vagy rosszabb esetben el is felejtették őket. A Csupasz Pisztoly széria az egyetlen, ami valószínűleg mindig vicces és idézhető is marad, akár az új generációk számára is. Vannak mai szemmel gyengébb és kínosabb jelenetei, de ezek egy részénél betudható az is, hogy évtizedeken keresztül "nyúlták le" a stílusát több-kevesebb (inkább utóbbi) sikerrel. Azzal, hogy gyakorlatilag ugyanazt a viccet láttuk nagyrészt borzalmas paródiákban, kopott a Csupasz Pisztoly széria renoméja is, de felesleges egy kalap alá venni a gyenge másolatokkal, főleg annak függvényében, hogy a Leslie Nielsen főszereplésével készült paródiák egyfajta műfajteremtést és kultuszt alakították ki maguk körül.

 
MMcFly2015   2016. 09. 25.

0

Nem csodálkozom, hogy nem csináltak több Csupasz pisztoly filmet. A trilógia utolsó darabja lett a leggyengébb. Érződik rajta, hogy a rendező is más lett, és a témából is kezdtek kifogyni. Az első két része a darabnak nagyon magasra tette a lécet, a ... több»

A film összbevétele 51 132 598 dollár volt (imdb.com).

 

Vannak jelenetek a filmben, amik már régebben elkészültek és a második rész részei lettek volna. Ilyen jelenet például Jean és Frank esküvője.

(JRD )
 

Ezt a részt nem David Zuker rendezte, hanem Peter Segal.

(JRD )
 

Számos híresség tűnik fel a filmben. Például: James Earl Jones, Shannen Doherty, Rachel Welch... stb.

(JRD )
 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet a hanglemezek után kapta a nevét, és eredetileg Naked Gun 33 1/3: Just For the Record néven futott volna, mert a 300 mm-es lemezek lejátszási fordulatszáma általában 33 1/3. Az alkotók azonban megijedtek, hogy a nézők nem értenék a poént, ezért megváltoztatták a címet.

(Bob)
 

A főszereplőkön kívül egyedül "Weird Al" Yankovic és jelenik meg mindhárom filmben.

(kázsé)