Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88
Filmadatlap
 
28
Szereplők
36
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Puncs   2019. 04. 06.

legújabb vélemény

Jó kis film, bár én a Blöfföt előbb láttam és az jobban is tetszett. Ebben is minden egyes karakter vicces, aki szereti az angol humort, annak ez be fog jönni. A legnagyobb arc kétségtelenül Vinnie Jones, nemcsoda, hogy a Blöffben is szerepet kapott. A történet fordulatos és egy kicsit szövevényes is, tele van akcióval. A párbeszédek zseniálisak, végig nagyon szórakoztató az egész. Az egyik legjobb gengsztervígjáték, aminek ráadásul a magyar szinkronja is nagyon rendben van. A film lezárása pedig különösen tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 10.

"Olyan puska, amivel lőni szoktak? Ó, látom te vagy itt az agy. Bizony, a puskával lőni szoktak." Én sosem voltam nagy Guy Ritchie-fan, a filmjei közül sem láttam mindegyiket, de talán éppen ezért nyerte el a tetszésemet az első játékfilmje. Lehet, hogy ma már kicsit ódivatúnak tűnik a Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső, de nekem ez a filmezési stílus nagyon bejön, nemhiába tartották a rendezőt Európa Tarantinóra adott válaszának. Nagyszerű dumák, páratlan karakterek, jól megkoreografált történet, ahol a több szál természetesen össze fog érni, ám akkor bizony kő kövön nem marad. Eddy, Szappan, Tom és Dudva karakterében ott van minden, amitől a piti bűnöző piti lesz, míg a velük szemben lévő Baltás Harry és Baptista Barryben meg van minden, amitől a nagy gengszter nagy gengszter lesz. A konfliktusukból pedig egy nagyszerű sztorit préseltek ki, amelyből ráadásként nem ők, hanem a börtönből szabadult Vinnie Jones fog jól kikerülni. De még mielőtt szétspoilerezném az egészet, arra buzdítok mindenkit, hogy inkább nézze meg a filmet, ha még nem látta volna, mert ez tipikusan az a kategória, amelyet látni kell, felidézni a párbeszédeket, a szituációkat és a karaktereket. A film "tarantinósnak" tűnik, mégis nagyon egyedi. Ezzel az angol humorral nagyon nehéz versenyezni, s ezt remekül aknázta ki Guy Ritchie, amely ráadásként nemcsak egy vicces, hanem egy ütős gengsztersztorival alapozta meg filmes karrierjét, amelynek következő állomása a Blöff volt!


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Aki a Blöfföt látta és tetszett, ezt se hagyja ki. Hangulatában, stílusában azonosul a Blöffel. Iszonyatosan jó, kellemes kikapcsolódás. 5/5

 
Deku   2017. 07. 10.

Hát ez nekem konkrétan nem tetszett, számomra nem tudott akkora élményt nyújtani a két karakter. A történet nem lett volna rossz de szerintem abban is lett volna mit javítani. Közepes esetleg.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

Guy Ritchie stílusa nagyon tetszik. Ez a film még talán jobb is mint a Blöff. Ajánlom mindenkinek.

Sting

A film összbevétele 28 356 188 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti elképzelések szerint Claudia Schiffer is játszott volna a filmben. Ő alakította volna Eddie barátnőjét, s bár a jeleneteit felvették, az összeset kivágták, mert a tesztvetítéseken nem nyerte el a közönség tetszését.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet a Baptista Barryt alakító Lenny McLean emlékének ajánlották, aki az angliai premier előtt egy hónappal hunyt el.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Spoiler: a filmben 16-an halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.