Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998)

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Filmadatlap
 
28
Szereplők
37
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Sting

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 18.

legújabb vélemény

0

Nagyon szeretem Guy Ritchie stílusát, rettenetesen tudok rajta kacagni, imádom a karaktereket, a jellemzésüket, ahogyan minden részletük ki van találva. Fordulatos és meghökkentő a történet, csupa meglepetés, egy percig se lehet rajta unatkozni.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 10.

1

"Olyan puska, amivel lőni szoktak? Ó, látom te vagy itt az agy. Bizony, a puskával lőni szoktak." Én sosem voltam nagy Guy Ritchie-fan, a filmjei közül sem láttam mindegyiket, de talán éppen ezért nyerte el a tetszésemet az első játékfilmje. Lehet, h... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Aki a Blöfföt látta és tetszett, ezt se hagyja ki. Hangulatában, stílusában azonosul a Blöffel. Iszonyatosan jó, kellemes kikapcsolódás. 5/5

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Jó kis film, bár én a Blöfföt előbb láttam és az jobban is tetszett. Ebben is minden egyes karakter vicces, aki szereti az angol humort, annak ez be fog jönni. A legnagyobb arc kétségtelenül Vinnie Jones, nemcsoda, hogy a Blöffben is szerepet kapott.... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Hát ez nekem konkrétan nem tetszett, számomra nem tudott akkora élményt nyújtani a két karakter. A történet nem lett volna rossz de szerintem abban is lett volna mit javítani. Közepes esetleg.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Mikor megnéztem,ismét végigpörgettem az egész filmet,és megállapítottam,hogy azért nekem annyira nem jött be ez a G.R. rendezésű film.Ízlések és pofonok...Vinnie Jones volt benne a legjobb karakter.

 
hsanya182   2015. 08. 31.

1

Összességében egy egyedi hangulatú, túlértékelt csavaros gengszterkomédia, melyben véletlenül több banda keveredik bele ugyanabba a szálba. Igazából a történet ott kezdődik hogy 4 jóbarát pókeren addósságba veri magát, majd minél előbb megpróbáják tö... több»

A film összbevétele 28 356 188 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti elképzelések szerint Claudia Schiffer is játszott volna a filmben. Ő alakította volna Eddie barátnőjét, s bár a jeleneteit felvették, az összeset kivágták, mert a tesztvetítéseken nem nyerte el a közönség tetszését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet a Baptista Barryt alakító Lenny McLean emlékének ajánlották, aki az angliai premier előtt egy hónappal hunyt el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Spoiler: a filmben 16-an halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film a költségeinek több, mint 20-szorosát termelte vissza.

(phanzetomox)
 

Guy Ritchie egy jó poénért képes volt az egész forgatókönyv átírására is. Jó példa erre az a jelenet, amikor a görög Nicket játszó színész véletlenül eltörte az üvegasztalt felvételkor, s a rendezőnek annyira tetszett a színész bamba feje, amit vágott, hogy végül benne hagyta a kész filmben.

(ArpiHajdu és Réci)