Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88
Filmadatlap
 
28
Szereplők
36
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Puncs   2019. 04. 06.

legújabb vélemény

Jó kis film, bár én a Blöfföt előbb láttam és az jobban is tetszett. Ebben is minden egyes karakter vicces, aki szereti az angol humort, annak ez be fog jönni. A legnagyobb arc kétségtelenül Vinnie Jones, nemcsoda, hogy a Blöffben is szerepet kapott. A történet fordulatos és egy kicsit szövevényes is, tele van akcióval. A párbeszédek zseniálisak, végig nagyon szórakoztató az egész. Az egyik legjobb gengsztervígjáték, aminek ráadásul a magyar szinkronja is nagyon rendben van. A film lezárása pedig különösen tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 10.

"Olyan puska, amivel lőni szoktak? Ó, látom te vagy itt az agy. Bizony, a puskával lőni szoktak." Én sosem voltam nagy Guy Ritchie-fan, a filmjei közül sem láttam mindegyiket, de talán éppen ezért nyerte el a tetszésemet az első játékfilmje. Lehet, hogy ma már kicsit ódivatúnak tűnik a Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső, de nekem ez a filmezési stílus nagyon bejön, nemhiába tartották a rendezőt Európa Tarantinóra adott válaszának. Nagyszerű dumák, páratlan karakterek, jól megkoreografált történet, ahol a több szál természetesen össze fog érni, ám akkor bizony kő kövön nem marad. Eddy, Szappan, Tom és Dudva karakterében ott van minden, amitől a piti bűnöző piti lesz, míg a velük szemben lévő Baltás Harry és Baptista Barryben meg van minden, amitől a nagy gengszter nagy gengszter lesz. A konfliktusukból pedig egy nagyszerű sztorit préseltek ki, amelyből ráadásként nem ők, hanem a börtönből szabadult Vinnie Jones fog jól kikerülni. De még mielőtt szétspoilerezném az egészet, arra buzdítok mindenkit, hogy inkább nézze meg a filmet, ha még nem látta volna, mert ez tipikusan az a kategória, amelyet látni kell, felidézni a párbeszédeket, a szituációkat és a karaktereket. A film "tarantinósnak" tűnik, mégis nagyon egyedi. Ezzel az angol humorral nagyon nehéz versenyezni, s ezt remekül aknázta ki Guy Ritchie, amely ráadásként nemcsak egy vicces, hanem egy ütős gengsztersztorival alapozta meg filmes karrierjét, amelynek következő állomása a Blöff volt!


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Aki a Blöfföt látta és tetszett, ezt se hagyja ki. Hangulatában, stílusában azonosul a Blöffel. Iszonyatosan jó, kellemes kikapcsolódás. 5/5

 
Deku   2017. 07. 10.

Hát ez nekem konkrétan nem tetszett, számomra nem tudott akkora élményt nyújtani a két karakter. A történet nem lett volna rossz de szerintem abban is lett volna mit javítani. Közepes esetleg.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

Mikor megnéztem,ismét végigpörgettem az egész filmet,és megállapítottam,hogy azért nekem annyira nem jött be ez a G.R. rendezésű film.Ízlések és pofonok...Vinnie Jones volt benne a legjobb karakter.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

Guy Ritchie stílusa nagyon tetszik. Ez a film még talán jobb is mint a Blöff. Ajánlom mindenkinek.

 
hsanya182   2015. 08. 31.

Összességében egy egyedi hangulatú, túlértékelt csavaros gengszterkomédia, melyben véletlenül több banda keveredik bele ugyanabba a szálba. Igazából a történet ott kezdődik hogy 4 jóbarát pókeren addósságba veri magát, majd minél előbb megpróbáják törleszteni, és próbálnak pénzhez jutni a legkönnyebb módon :) Nekem az "egyszernézős" kategóriába tartozik, annyira nem kötöttek le az agyatlan párbeszédek, de akad köztük egy két mélyebb mondat. A vígjátékok kedvelői biztosan többet fognak benne látni :) Végül is jellemző rá az egyszerűség...

Sting

A film összbevétele 28 356 188 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti elképzelések szerint Claudia Schiffer is játszott volna a filmben. Ő alakította volna Eddie barátnőjét, s bár a jeleneteit felvették, az összeset kivágták, mert a tesztvetítéseken nem nyerte el a közönség tetszését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet a Baptista Barryt alakító Lenny McLean emlékének ajánlották, aki az angliai premier előtt egy hónappal hunyt el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Spoiler: a filmben 16-an halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film a költségeinek több, mint 20-szorosát termelte vissza.

(phanzetomox)
 

Guy Ritchie egy jó poénért képes volt az egész forgatókönyv átírására is. Jó példa erre az a jelenet, amikor a görög Nicket játszó színész véletlenül eltörte az üvegasztalt felvételkor, s a rendezőnek annyira tetszett a színész bamba feje, amit vágott, hogy végül benne hagyta a kész filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.

(dulkap)
 

A filmet London (Anglia) különböző pontjain forgatták.

(dulkap)
 

Az angol szàrmazàsú énekes, Sting is szerepet kapott A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső-ben, ő jàtszotta el JD-t, Eddy apjàt. Sting felesége, Trudie Styler pedig executive producere volt a filmnek.

(Bogi87)
 

Guy Ritchie nemcsak rendezője, hanem forgatókönyvírója is a filmnek.

(Bogi87)
 

A filmből szàrmazó bevétel kb. 28 356 188 dollárra rúgott.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.