Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

Ovizsaru (1990)

Kindergarten Cop
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Ovizsaru
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 01.

Arnold Schwarzenegger bár alapvetően akcióhősként van számon tartva, nekem tetszenek a komikus szerepei is és az egyik legjobb vígjátéka az Ovizsaru, amely gyermekkorom egyik meghatározó filmje. A minap ment a tv-ben és természetesen leragadtam előtte. Akkor eszméltem rá, hogy mennyi olyan felejthetetlen aranyköpés van a filmben, amit gyakorta emlegetünk. Például az a bizonyos ténymegállapítás, amikor a kisfiú a nőgyógyász édesapja munkájáról beszél, vagy a "Megeszed mások uzsonnáját? Nem szabad!", vagy "Én nem vagyok rendőr, hanem királylány"...és még számos ilyen gyöngyszem van a filmben. Remekül kiválasztott gyerekszereplők, gonosztevők (Richard Tyson Crisp szerepében, ugyan nem tehet róla szegény, de tipikus rossz fiú feje van) na és persze Kimble társa, Phoebe, vagyis Pamela Reed, aki mindig a gyomorrontásig tömi magát kajával. Láttunk már olyan filmet, amiben férfiak kerülnek egy óvoda élére vagy éppen gyerekcsősz szerepbe, de az Ovizsaru ennek a témának az úttörője és a maga nemében egy igazi klasszikus, jól sikerült vígjáték a '90-es évekből.

 
HETEDIK   2019. 01. 01.

Minden akciósztárnak kell egy gyermeteg film, Sly-nál ez az Állj, vagy lő a mamám, Diesel-nél a Gorillabácsi, Arnie-nál az Ovizsaru. Kellemes kis limonádé, amit igazán a gyerekek tesznek viccessé és persze az ilyen műfajú filmekben nem hiányozhatnak a klisék sem, így a felesleges szerelmi szál vagy a gonosz apuka. De minden hibája ellenére egy nagyon is szerethető film, amit mindig jó újra látni.


 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Az eleje a legjobb, kár, h hamar lezavarják a haverkodását a kölkökkel. Amúgy kívülről fújom az egész filmet. Sokszor láttam már, de jó film amúgy. Ajánlom azoknak akik még nem látták. :)

 
zsanett0820   2015. 05. 27.

Nagy kedvencem volt ez a film, többször is láttam! Bár a történet nem egy nagy durranás, a gyerekek és a szájukba adott szövegek mégis igazán szórakoztatóvá teszik ezt a filmet. Anno remek kikapcsolódás volt, és szerintem most is megállja a helyét! :)

 
NFG   2018. 03. 29.

Schwarzenegger-t nem sűrűn látni ilyen szerepben! De természetesen ezt is kiválóan alakította! Humoros és izgalmas! Mindenki bátran nézze meg! Remek kis film lett!

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
 

Ivan Reitman fia, Jason cameozik a filmben. Ő az, aki egy lánnyal csókolózik az egyik teremben, amikor tűzriadó van az iskolában.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Miko Hughes által alakított karakter neve Joseph Cousins, aki a Dominic-ot alakító színészek közül az egyiknek a valódi neve (a karaktert ugyanis egy ikerpár, Joseph és Christian Cousins alakította).

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sarah Rose Karr karakterét (aki egyébként Ivan Reitman kedvence volt), a rendező saját lányáról, Emma-ról nevezte el.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.