Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A hal neve: Wanda (1988)

A Fish Called Wanda
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Kevin Kline

Videók (2)

 
dailyfilmsan   2019. 12. 20.

legújabb vélemény

0

Az elején nem keltette fel a figyelmemet, úgyhogy hagytam hadd duruzsoljon a háttérben. Aztán jött egy fordulópont ahol leültem elé és ott maradtam. A kezdeti nehézségek eltűntek és megmaradt egy vicces simlis poénokkal operáló szövevényes film. Mind... több»

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Nagyon pofás kis sztorija van és ez végig szórakoztatóvá tette az egész filmet. Igazán helyén való története volt a színészeket nem tudom így fejből de ők se voltak rosszak.

 
Berto49   2017. 10. 12.

0

Ki tudja, hogy hányadszorra néztem meg és nevettem magam szinte halálra ezen a fantasztikus filmvígjátékon. Poén poént követ, fantasztikus színészi alakításokkal. Nem is tudom eldönteni, hogy ki tetszett a legjobban. Kevin Kline ezért az Ottó nevű fi... több»

 
imreacs82   2019. 04. 18.

0

Régen láttam már A hal neve: Wandát, de most újra néztem és megint nem okozott csalódást, mert nagyon jók a poénok a karakterek és a jelenetek. Érdemes megnézni

 
idefix   2015. 10. 06.

0

Humoros, laza, könnyed film, nagyszerű szereposztással, pörgögnek az események, jók a jelenetek, ütősek a poénok. Fordulatokban gazdag, van csattanója.

 
zirgon   2018. 07. 09.

0

Tökéletes komédia, egy remek négyesfogattal, élen Kevin Klein idétlenkedő, de hitelesen szórakoztató szereplésével. Szerintem a Szárnyas fenevadak egy osztályzattal rosszabb. Ez minden idők egyik legjobb fekete komédiája.

 
UmpaLumpa   2015. 12. 16.

0

Ezt a filmet egyértelműen a szereposztás viszi a hátán, nagyon jó csapatot trombitáltak rá össze. Nem csak a régi Monty Pythonokra gondolok, akik persze itt is hozzák a formájukat, de Jamie Lee Curtisre is, aki szintén hihetetlenül vicces az egész fi... több»

A film összbevétele 63 493 712 dollár volt (imdb.com).

 

A stáb még egyszer összeállt a Fészkes fenevadak című filmben. (amely hivatalosan nem lett kinevezve A hal neve: Wanda folytatásának).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film csupán a bemutatásának tizedik hetében ért a csúcsra az amerikai bevételi listán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Kline megkérte John Cleese-t, hogy karaktere olasz helyett francia nyelven beszélhessen, de a forgatókönyvíró az olaszhoz ragaszkodott, Kline így sokszor gondban volt a halandzsázós jeleneteknél.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wanda szerepét John Cleese és Charles Crichton már kezdetektől fogva Jamie Lee Curtisnek szánták és írták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyv egy kezdő fázisában A aranyhal neve: Wanda címmel futott a projekt.

(ArpiHajdu és Réci)