Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

A hal neve: Wanda (1988)

A Fish Called Wanda
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
14
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 11. 20.

Nagyon pofás kis sztorija van és ez végig szórakoztatóvá tette az egész filmet. Igazán helyén való története volt a színészeket nem tudom így fejből de ők se voltak rosszak.

 
Berto49   2017. 10. 12.

Ki tudja, hogy hányadszorra néztem meg és nevettem magam szinte halálra ezen a fantasztikus filmvígjátékon. Poén poént követ, fantasztikus színészi alakításokkal. Nem is tudom eldönteni, hogy ki tetszett a legjobban. Kevin Kline ezért az Ottó nevű figuráért megérdemelten szobrocskát kapott. Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis is szenzációs. Egy film kapcsán ugyanez a "gárda" összejött, "Fészkes fenevadak" a film címe, de közel sem olyan jó, mint a Wandás. A magyar szinkronról csak felsőfokban lehet írni; Szilágyi Tibor, Tordy Géza, Kovács Nóra és Haumann Péter az eredeti színészekkel egyenértékű, zseniális hangi alakítást nyújtanak. A film örök kedvenc marad!


 
idefix   2015. 10. 06.

Humoros, laza, könnyed film, nagyszerű szereposztással, pörgögnek az események, jók a jelenetek, ütősek a poénok. Fordulatokban gazdag, van csattanója.

 
imreacs82   2019. 04. 18.

Régen láttam már A hal neve: Wandát, de most újra néztem és megint nem okozott csalódást, mert nagyon jók a poénok a karakterek és a jelenetek. Érdemes megnézni

 
tomvétsz   2015. 02. 24.

Zseniális vígjáték, főleg, mert kimozdul a megszokott M.P.-s sablonokból, de azért végig érezhető benne ennek a típusú angol humornak a hatása, amitől az egésznek lesz egy bombasztikus átütő ereje. Mindez persze nem véletlen, hiszen az író és a producer is John Cleese volt, márpedig ő - szerény véleményem szerint - a legjobb az összes MP-k közül, és hát itt az evidencia, ez a film is marha jó lett.

Kevin Kline

A film összbevétele 63 493 712 dollár volt (imdb.com).

 

A stáb még egyszer összeállt a Fészkes fenevadak című filmben. (amely hivatalosan nem lett kinevezve A hal neve: Wanda folytatásának).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film csupán a bemutatásának tizedik hetében ért a csúcsra az amerikai bevételi listán.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Kevin Kline megkérte John Cleese-t, hogy karaktere olasz helyett francia nyelven beszélhessen, de a forgatókönyvíró az olaszhoz ragaszkodott, Kline így sokszor gondban volt a halandzsázós jeleneteknél.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.