Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Eltakarítónő (2005)

Keeping Mum
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Maggie Smith
Maggie Smith
Rowan Atkinson

Videók (2)

 
Eastern79   2021. 12. 21.

legújabb vélemény

0
Éjsötét angol humor

Maggie Smith talán egyik legjobb alakítását nyújtja ebben az ízig-vérig fekete komédiában, a kissé hóbortos házvezetőnő szerepében, aki sajátos eszközökkel próbálja meg nyugodtabbá varázsolni a saját és mások életét is. Történetesen, nála a konfliktuskezelés gyilkosságokkal történik, amelyeket kellemes délutáni teázással szakít meg. Rowan Atkinson szintén nagy meglepetés volt a számomra, mert ebben a produkcióban egy kicsit komolyabb oldalát mutatja meg annak ellenére, hogy komédiáról van szó. Nyoma sincs az eddigi bárgyú szerepeinek, egészen jó volt az alakítása, csakúgy, mint Kristin Scott Thomas játéka, amelyben most sem találni semmi kivetnivalót. Szerencsére nem folyik patakokban a vér, nem is ez volt a cél, itt inkább a tipikus angol humorra helyezték a hangsúlyt, és remekül eltalálták a hangulatot, arról nem beszélve, hogy a film végére egy kis fordulatot is belecsempésztek a forgatókönyvbe, így aztán valóban kerek egész lett a történet. Igazi régimódi vígjáték, éjfekete humorral fűszerezve, tökéletes kikapcsolódás egy fárasztó nap végén.

 
indingo   2017. 10. 26.

0

Picit talán történetben más, mint a megszokott Rowan Atkinson filmek, de ez is egy remek film. Könnyed humora van és a története sem kell túl gondolni.

 
Zsceeeka   2016. 04. 18.

0

Nagyon tetszetős kis film , nem egy mai darab, nemrég láttam talán harmadjára , de mindig találok benne valami élvezhetőt. Ami a legjobban leírja az az igazi, hamisítatlan angol fekete humor.

 
VenuszProjekt   2015. 06. 06.

0

Nagyon kellemes gyilkolászós film! :D Maggie Smith karaktere annyira aranyosra sikerült, nagyon szerettem. Rowan Atkinson volt az, aki számomra kissé nem illett a képbe, de a többi szereplő... Mindannyiukat nagyon jól eltalálták! Azt hiszem, hogy ma este meg is nézem megint! :)

 
lombaresztii   2015. 02. 13.

0

Mi ezt a filmet hittan órán néztük a suliban, ami kicsit furcsán hangozhat, de így van :D. Nekem tetszett. A családot mentette meg Grace a gyilkosságokkal, ami miután elment újra a régi volt. Szerintem abszólút jó film volt.

A film összbevétele 1 618 957 dollár volt (imdb.com).

 

Patrick Swayze 2009 szeptember 14-én bekövetkezett halálát megelőző utolsó szerepeinek egyike.

(rbernadett)
 

A filmet James Boothnak (Mr. Brown) ajánlották, aki 4 hónappal a film megjelenése előtt hunyt el.

(rbernadett)