Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
5
Videók
 
Bulki   2020. 02. 29.

legújabb vélemény

Na kérem szépen, ezt a filmet látni kell. Van benne végzet asszonya, korrupt zsaru, drogcsempészek meg miegyéb, ami egy jó thrillerhez kell, ráadásul olyan humorral van az egész megspékelve, hogy igazán nem lehet rá panasza az izgalmat és szórakozást kereső nézőnek.

 
eviestan   2020. 02. 28.

Aki már régóta vágyott egy olyan filmre, amelyben állandóan csak a feszültség és az akció van jelen, az most megkapta. Igazán figyelemreméltó, hogy A hegyek szigete még csak véletlenül sem hagy egy pillanatnyi szusszanást sem a nézőnek. Talán egy kissé túlzsúfolt is az egész, de ez legyen a legnagyobb baj.


 
Gríz   2020. 02. 27.

Corneliu Porumboiu elég jól kiaknázta a témában rejlő lehetőségeket, nagyszerű filmet tett le az asztalra. Tetszettek a visszajátszások, amikből megismerhetjük a szereplők nézőpontját, és a történetet átható sejtelmesség is dob egy nagyot az élvezeti faktorán. Minden egyes puzzle darab tökéletesen illeszkedik egymáshoz.

 
marklar   2020. 02. 26.

Mit mondhatnék...egy kissé túllőttek a célon a készítők ezzel a filmmel, ugyanis minden klisét gyakorlatilag elpuffogtatnak ebben a filmben, így talán nem is csoda, ha szinte minden második jelenet teljesen kiszámítható volt. Persze nem ennyire vészes a helyet, egyszeri alkalommal még így is meg lehet nézni, de valahogy kissé tartalmatlannak találtam én magam.

Julieta Szönyi
Catrinel Marlon
Vlad Ivanov
Agustí Villaronga
Antonio Buíl
Cristóbal Pinto
 
Egy gengszterfilm – leginkább heist – sajátos hangulattal, ami elsősorban a laposat jelenti. több»
 
A hegyek szigete nyújtotta filmélmény inkább meg-megakadó szemlélődésre ad lehetőséget, mint bűnfilmes, vagy emberi drámák kínálta izgalmakra. több»
 
A hegyek szigetében a pluszcsavar elmarad, és azt kapjuk csupán, amit addig mindvégig sejtettünk: egy szolidan izgalmas és csavaros narratívájú megváltástörténetet egy korrupt kopóról, aki öregkorára megtanult fütyülni. több»

A film összbevétele 708 783 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 978 822 forintot termelt. A hazai mozik összesen 814 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A hegyek szigetét nevezte Románia a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára (2020).

(hp)
 

A film világpremierje a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon volt.

(hp)
 

A hegyek szigete forgatása Romániában és a Kanári-szigeteken zajlott.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.