Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

A hegyek szigete (2019)

La Gomera
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
5
Videók
 
Gyula   2020. 02. 29.

legújabb vélemény

0

Na kérem szépen, ezt a filmet látni kell. Van benne végzet asszonya, korrupt zsaru, drogcsempészek meg miegyéb, ami egy jó thrillerhez kell, ráadásul olyan humorral van az egész megspékelve, hogy igazán nem lehet rá panasza az izgalmat és szórakozást kereső nézőnek.

 
Tibi   2020. 02. 28.

0

Aki már régóta vágyott egy olyan filmre, amelyben állandóan csak a feszültség és az akció van jelen, az most megkapta. Igazán figyelemreméltó, hogy A hegyek szigete még csak véletlenül sem hagy egy pillanatnyi szusszanást sem a nézőnek. Talán egy kissé túlzsúfolt is az egész, de ez legyen a legnagyobb baj.


 
Fuder   2020. 02. 27.

0

Corneliu Porumboiu elég jól kiaknázta a témában rejlő lehetőségeket, nagyszerű filmet tett le az asztalra. Tetszettek a visszajátszások, amikből megismerhetjük a szereplők nézőpontját, és a történetet átható sejtelmesség is dob egy nagyot az élvezeti faktorán. Minden egyes puzzle darab tökéletesen illeszkedik egymáshoz.

 
marklar   2020. 02. 26.

0

Mit mondhatnék... egy kissé túllőttek a célon a készítők ezzel a filmmel, ugyanis minden klisét gyakorlatilag elpuffogtatnak ebben a filmben, így talán nem is csoda, ha szinte minden második jelenet teljesen kiszámítható volt. Persze nem ennyire vész... több»

Galéria (20)

Julieta Szönyi
Catrinel Marlon
Vlad Ivanov
Antonio Buíl
Cristóbal Pinto

Videók (5)

A film összbevétele 808 743 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 288 352 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 066 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A hegyek szigetét nevezte Románia a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára (2020).

(hp )
 

A film világpremierje a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon volt.

(hp )
 

A hegyek szigete forgatása Romániában és a Kanári-szigeteken zajlott.

(hp )
 

A hegyek szigete versenyben volt a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon az Arany Pálmáért.

(hp )
 

A hegyek szigete kimondottan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 83 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 
Egy gengszterfilm – leginkább heist – sajátos hangulattal, ami elsősorban a laposat jelenti. több»
 
A hegyek szigete nyújtotta filmélmény inkább meg-megakadó szemlélődésre ad lehetőséget, mint bűnfilmes, vagy emberi drámák kínálta izgalmakra. több»
 
A hegyek szigetében a pluszcsavar elmarad, és azt kapjuk csupán, amit addig mindvégig sejtettünk: egy szolidan izgalmas és csavaros narratívájú megváltástörténetet egy korrupt kopóról, aki öregkorára megtanult fütyülni. több»