Közösség

Vélemény:

81 Eltakarítónő

(2005)

Eltakarítónő

alexa84   2025.08.25 10:48
0

Az egyik kedvenc filmem. Először egy Angliába tartó buszos kirándulás alkalmával láttam, a buszon indították, mintegy ráhangolódásként. Persze Mr.Beant mindig is szerettem (ki nem?) és az angol humort is (és magyar képviselőit, a L'art Pour L'art Társulaton át a Holló Színházig). Imádom az olyan angol főzős-sütős show-kat, mint a Sütimester vagy Jamie Oliver és különösen Mary Berry műsorait.Olyan nyugis, otthonias, békés az egész és míg a hangsúly persze a kajákon van, a hangulathoz sokat hozzátesznek a kinti természeti környezetből (csepergő eső, mókuska a fán, a család kutyája/macskája elvonul a kertben, zizegő levelek a fán) bevágott képek. Szóval mindezeket csak azért soroltam fel, mert az Eltakarítónő ugyanezt a kellemes hangulatot ébreszti fel bennem, dacára a gyilkosságoknak (amiket ebben a filmben nem veszünk olyan komolyan). A barátságos, zöldellő angol táj, a kedves kis köves utcácskák és házikók, a kisváros nyugalma, ahol számon tartják egymást...Itt nincs mély dráma, nincsenek komoly konfliktusok, ez egy könnyed, aranyos, nagyon szerethető vígjáték.