Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A Fehér Lótusz (2021-2022)

The White Lotus
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
5
Képek
4
Videók

Galéria (5)

Videók (4)

 
MoviesChris   2023. 02. 06.

legújabb vélemény

0

A Fehér Lótusz mindkét évada nagyon jó. Bár azonos műfajú, mégis más stílusú évadok ezek. Az első valamivel könnyedebb és viccesebb. Ott a humor jobban működött, valamint az abszurditás is nagyobb szerepet kapott. Mint társadalomkritika, hasonlóan jó... több»

 
Gábor390920   2021. 10. 20.

a nap véleménye

4
Jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sorozat elején kiderül, hogy a nyaralás során történt egy haláleset, azt viszont nem tudjuk még, hogy ki halt meg. A történet végig fenntartja a feszültséget és a rejtélyt a nézőben, hogy ki lehetett a gyilkos (már ha gyilkosság történt) és ki az á... teljes kritika»

 
indingo   2021. 10. 11.

2

Valóban a furcsa a legjobb szó rá. Hogy pontosan miről is szól, mit akar közölni a nézővel, nem jött át annyira koncentráltan. Értem én, hogy a csúnya gazdagok nem tudnak mit kezdeni jó dolgukban, de a mondanivaló nem jött meg. A zenéjét és magát a történetvezetést kedveltem.

 
Timcsi   2021. 10. 24.

2

Nem nyomja az arcunkba a történetet, hanem a részek előrehaladtával kristályosodik ki az emberben, hogy miről is szól a sorozat, mi a mondanivalója.

 
Alexa   2021. 09. 19.

1
Furcsa sorozat

Nagyszerűen mutatja be a "gazdagok világát". Minden egyes szereplő kvázi egy/vagy több klisé gazdag jellemzőt mutat be. Unatkozó gazdag tinik, szeretetéhség, magányos nők és férfiak, egyszerű emberek megalázása, "én megtehetem" hozzáállás stb. Mindezt egy valóban szatirikus sorozatban, ami tökéletesen kiemeli a mondanivalókat. Arról nem beszélve, hogy van benne pár nagyon ütős poén, amit valószínűleg a cinikusabbak fognak érteni. Egyhuzamban néztem végig, annyira lekötött. Várom a folytatást. Mélyen elgondolkodtató sorozat a könnyedség érzete ellenére. Erős társadalomkritika, jellemfejlődés stb.

 
H.a.n.n.a   2021. 10. 31.

1

A zenéje egészen kiváló, már-már zseniális, bemászik az ember bőre alá, és dallamtapadást okoz. A történet szintén pazar és elgondolkodtató.

 
vitto   2021. 07. 11.

1

Szomorú és depresszív az egész, semmi jó vagy szórakoztató nincs benne, nem tudom, ki tudja ezt élvezni.

 

A sorozat a 2023-s Golden Globe díj várományosai között szerepel, ugyanis jelölték a díjra.

(dandelion1983 )
 

Minden epizódnak külön címe van.

(Timike)
 

A sorozatot Maui gyönyörű szigetén forgatták.

(Timike)
 

A 6 részes minisorozat az HBO égisze alatt készült.

(Timike)
 

Új szereplőkkel és új helyszínen tervben van a széria 2. évada.

(Timike)
 
Pénzes amcsik nyaralnak a festői szépségű Hawaii egyik luxusszállodájában. Akár egy katasztrófa- vagy horrorfilm kezdete is lehetne, ez azonban az HBO Go egyik legfrissebb minisorozata A Fehér Lótusz. A társadalmi szatírát Mike White (Rocksuli, Narancsvidék) rendezte és mindössze hatrésznyi játékidőt hagyott a pénzes vendégek és a szállodai dolgozók aktuális életkörülményeinek bemutatására. Ami pedig már rögtön az első rész után világoss válik, hogy itt bizony a végére szar kerül valaki palacsintájába, pontosabban bőröndjébe. több»
 
Fülledt, nyomasztó képi világ, borzongató zene: az HBO új sorozata majd’ minden érzékünket egzotikus kalandra hívja. És bár nem nyúl túl mélyre, elgondolkodtató témáival és jól adagolt humorával érzékeny területre tapint. több»