Arnold Schwarzenegger (galériánkban) egész életét meghatározta egy bizonyos szerep. A T-800-asé, vagyis a jövőből érkezett gyilkos roboté, aki meg akarta ölni Sarah Connort, a későbbi emberi ellenállás vezetőjének anyját. Igen, a Terminátor - A halálosztó moziról van szó, amellyel a színész valósággal rárúgta az ajtót Hollywoodra. Bár már előtte is voltak kisebb-nagyobb szerepei, egyértelműen ez hozta meg számára a világsikert és a sztár státuszt.

A következő években aztán olyan filmekben kapott főszerepet, mint a Kommandó, a Ragadozó, A menekülő ember, az Ikrek vagy épp a Total Recall - Az emlékmás, hogy a legendás Ovizsaruról ne is beszéljünk. Ezekben már mind ő volt a főhős, így adta magát, hogy az 1991-es Terminátor 2. - Az ítélet napja moziban is a jók oldalára álljon.

Ez meg is történt és nem csak a Terminator franchise legjobb filmje készült el, de egyben az ő karrierjének csúcsmozija is. Majd a gyilkos robot és a Connor család bő egy évtizedes szabadságra vonult, hogy csak 2003-ban térjenek vissza a Terminator 3: A gépek lázadása moziban.

Csakhogy hiába mondogatta az első két részben Arnold Schwarzenegger, hogy „visszatérek”, valójában nem nagyon akaródzott neki harmadszor is visszatérni. Ez részben annak is köszönhető, hogy az első két film után a harmadik részt már nem James Cameron rendezte, így a színész erősen szkeptikus volt. De persze, ahogy a mondás tartja, van az a pénz…

És ez a pénz bizony egy másfél évig tartó kitartó egyezkedés és tárgyalás eredményeként megszülető jó harminc oldalas szerződésben kapott helyet. Arnold Schwarzenegger 29,25 millió dolláros gázsit kapott a filmért, ami nem csak rekord összeg volt, de a kikötések miatt még nagyobb értéket képviselt. A szerződés szerint ugyanis ezt a pénzt akkor is megkapta volna, ha a film valamilyen okból végül mégsem készült volna el.

Ezen felül a terezett 19 hetes forgatáson felül minden további hét extra munkáért 1,6 millió dollár ütötte a markát. Emellett biztosítottak neki 1,5 millió dollárt magánrepülőre, egy teljesen felszerelt konditeremre, luxuslakosztályokra minden forgatási helyszínen, egy a nap 24 órájában rendelkezésre álló limuzinra, valamint biztonsági szolgálatra.

Hogy mindez végül megérte-e a stúdiónak? Nagyon is. Bár a film a kritikusok és főleg a rajongók számára is csalódás lett, azért a kasszáknál elég jól teljesített, így ebből a szempontból sikeresnek mondható.

akció | sci-fi

John Connornak sikerül megakadályoznia, hogy a Skynet által fejlesztett gépek öntudatukra ébredjenek, és elpusztítsák az emberiséget. Ám a gépek újabb támadásba lendülnek: a... több»