Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Ragadozó (1987)

Predator
Filmadatlap
 
24
Szereplők
44
Vélemények
87
Képek
9
Videók
 
Kósa Bence   2021. 05. 31.

legújabb vélemény

1
Nem Swarzenegger a ragadozó

A legjobb akciófilm. Az egyetlen Arnold film, amit nem Swarzenegger játéka miatt néztem, de nem is az akció miatt. Mert itt a földönkívüli létforma viszi a prímet. Azért a Predátor is szimpatikus figura, mert van erkölcsi kódexe.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 14.

0

Legrégebbi még is a legjobb Predator film. Természetesen nem a frappáns beszólásokon és párbeszédeken volt a hangsúly, ha nem az Arnold Schwarzeneggerel az oldalán felsorakozott izom colossusokról és a ragadozóról. Tipikus 80-as évekbeli akciófilm, ... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 11.

0

Egy igazi '80-as évekbeli akciófilm, amely napjainkban is megállja a helyét. Schwarzeneger ekkor már túl volt a Terminátor első részén és a Conan filmeken, ezzel a filmmel pedig még jobban mélyítette a hollywoodi izomkolosszus státuszát. Ugyanakkor e... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ez a film tud ám ijesztő pillanatokat okozni a nézőjének. A hirtelen felbukkanásokkal remek pillanatokat okoz. Szerintem nagyon szórakoztató volt horror film létére is.

 
7ETEDIK   2018. 08. 02.

0

Kultfilm. McTiernan megalkotta az egyik legnagyobb álomgyári mészárost, Schwarzi pedig itt bombaformában volt, izmai úgy feszültek hogy az ember azt hitte szétrobbannak. Azóta készült néhány Predator mozi, de ezt meg se karcolják.

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

0

Az igazi nagybetus dzsungelakcio! Ebben a filmben minden es mindenki a helyen van, egyszeruen nem lehet benne semmi kivetnivalot talalni. Persze nincs hatalmas CGI parade, osszevissza rangatozo kamera es stb, de megis mennyivel jobb, mint a mai akciofilmek.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

McTiernan talán legjobb filmje.Pedig a Vadászat a vörös Októberre,és a Thomas Crown-ügy is a jobbak közé tartozott,de itt valahogy mindent beleadott,és Schwarzi is csúcsformában tolja !Hihetlenül izgalmas,és pörgős akcióhorror.Dzsungel,nagy fegyverek,kigyúrt katonák...nem kell más !!!

Galéria (87)

Carl Weathers
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Bill Duke
Arnold Schwarzenegger
Elpidia Carrillo
Arnold Schwarzenegger
Bill Duke
Sonny Landham
Kevin Peter Hall
Kevin Peter Hall

Videók (9)

A film összbevétele 98 235 548 dollár volt (imdb.com).

 

Shane Blacket (akinek a neve akkoriban már ismert volt a Halálos fegyver kapcsán) elsősorban azért szerződtették le a filmhez (mint színész), hogy segítsen a forgatókönyv javítgatásában, ám mivel csak színészi gázsit kapott, elutasította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

64 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Kevin Peter Hall színész volt egyben a Predator szerepében és a helikopterpilóta karakterében az elején.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film rendezője jegyzi a Die Hard filmeket.

(7ETEDIK )
 

Eredetileg egy alacsony költségvetésű B-kategóriás filmnek készült, mégis kultfilm lett belőle.

(7ETEDIK )
 

A film büdzséjének tízszeresét hozta vissza.

(7ETEDIK )
 

A film költségvetése 15 millió dollár volt és jelenleg 98 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A filmet 2017 novemberében ismét mozikba küldték a tengerentúlon és hiába egy 30 évvel ezelőtt készült film, még így is sokan kíváncsiak voltak rá!

(respect the movies)
 

1987-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 
Arnie karizma és karizmája nélkül lehet élni, csak nem érdemes, a Predator egy igazi menő rosszfiú, adunk az akciónak, izgalomból sincs hiány, kell ennél több?
8/10 több»