Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Ragadozó (1987)

Predator
Filmadatlap
 
24
Szereplők
49
Vélemények
87
Képek
7
Videók

Galéria (87)

Carl Weathers
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Bill Duke
Arnold Schwarzenegger
Elpidia Carrillo
Arnold Schwarzenegger
Bill Duke
Sonny Landham
Kevin Peter Hall
Kevin Peter Hall

Videók (7)

 
erahurka   2022. 09. 22.

legújabb vélemény

0

Mikor legutóbb láttam, annyira nem tetszett, most vásznon viszont az egyik legnagyobb moziélményem lett, egyszerűen zseniális, imádtam minden másodpercét. Full exploitation, csak több pénzből, teljesen kész voltam, hogy ilyet láthatok moziban.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 14.

0

Legrégebbi még is a legjobb Predator film. Természetesen nem a frappáns beszólásokon és párbeszédeken volt a hangsúly, ha nem az Arnold Schwarzeneggerel az oldalán felsorakozott izom colossusokról és a ragadozóról. Tipikus 80-as évekbeli akciófilm, ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

McTiernan talán legjobb filmje.Pedig a Vadászat a vörös Októberre,és a Thomas Crown-ügy is a jobbak közé tartozott,de itt valahogy mindent beleadott,és Schwarzi is csúcsformában tolja !Hihetlenül izgalmas,és pörgős akcióhorror.Dzsungel,nagy fegyverek,kigyúrt katonák...nem kell más !!!

 
HE7EDIK   2018. 08. 02.

1

Kultfilm. McTiernan megalkotta az egyik legnagyobb álomgyári mészárost, Schwarzi pedig itt bombaformában volt, izmai úgy feszültek hogy az ember azt hitte szétrobbannak. Azóta készült néhány Predator mozi, de ezt meg se karcolják.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 11.

0

Egy igazi '80-as évekbeli akciófilm, amely napjainkban is megállja a helyét. Schwarzeneger ekkor már túl volt a Terminátor első részén és a Conan filmeken, ezzel a filmmel pedig még jobban mélyítette a hollywoodi izomkolosszus státuszát. Ugyanakkor e... több»

 
Norbert93   2019. 02. 24.

1

A legjobb Predator film, amihez a helyszín és Arnold sablonos egyszemélyes hadsereg karaktere is igazán sokat ad. Az idő inkább megszépítette a filmet, különösen arra tekintettel, hogy ezt a mércét még legutóbbi filmmel sem sikerült megugrani. A film... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ez a film tud ám ijesztő pillanatokat okozni a nézőjének. A hirtelen felbukkanásokkal remek pillanatokat okoz. Szerintem nagyon szórakoztató volt horror film létére is.

A film összbevétele 98 235 548 dollár volt (imdb.com).

 

Shane Blacket (akinek a neve akkoriban már ismert volt a Halálos fegyver kapcsán) elsősorban azért szerződtették le a filmhez (mint színész), hogy segítsen a forgatókönyv javítgatásában, ám mivel csak színészi gázsit kapott, elutasította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

64 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Kevin Peter Hall színész volt egyben a Predator szerepében és a helikopterpilóta karakterében az elején.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film rendezője jegyzi a Die Hard filmeket.

(HE7EDIK)
 

Eredetileg egy alacsony költségvetésű B-kategóriás filmnek készült, mégis kultfilm lett belőle.

(HE7EDIK)