Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88
Filmadatlap
 
24
Szereplők
43
Vélemények
19
Képek
7
Videók

Érdekességek: Ragadozó (1987)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 98 235 548 dollár volt (imdb.com).

 

Shane Blacket (akinek a neve akkoriban már ismert volt a Halálos fegyver kapcsán) elsősorban azért szerződtették le a filmhez (mint színész), hogy segítsen a forgatókönyv javítgatásában, ám mivel csak színészi gázsit kapott, elutasította.

(ArpiHajdu és Réci )
 

64 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Kevin Peter Hall színész volt egyben a Predator szerepében és a helikopterpilóta karakterében az elején.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film rendezője jegyzi a Die Hard filmeket.

(HETEDIK )
 

Eredetileg egy alacsony költségvetésű B-kategóriás filmnek készült, mégis kultfilm lett belőle.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének tízszeresét hozta vissza.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 15 millió dollár volt és jelenleg 98 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A filmet 2017 novemberében ismét mozikba küldték a tengerentúlon és hiába egy 30 évvel ezelőtt készült film, még így is sokan kíváncsiak voltak rá!

(respect the movies)
 

1987-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2 )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A forgatás miatt Arnold Schwarzenegger esküvője és a nászútja miatt hónapokat csúszott.

(Mavil)
 

Ahhoz, hogy a fegyvernek lehessen látni a forgását, lelassították, valamint a működéshez szükséges akkumulátor kábeleit Jesse Ventura jelmezében rejtették el.

(Mavil)
 

Blain fegyvere egy minigun volt, ami azonban számos módosításon esett át.

(Mavil)
 

Az Entertainment Weekly újság a 22. legjobb akciófilmje, és a 14. legjobb "Rock-'em, Sock-'em" mozgóképje címet adományozta neki

(Mavil)
 

2008-ban az Empire magazin a Top 500 Valaha Készült Legjobb Mozi listájának 336. helyét kapta meg.

(Mavil)
 

2007-ben a Film.com megválasztotta 1987 hetedik legjobb filmjének.

(Mavil)
 

A film 15 millió dollárból készült el, és csak a bemutató évében 98 milliót hozott vissza. Kezdetben rengeteg negatív kritikát kapott a film.

(Mavil)
 

Az a gépágyú, amelyet Jesse Ventura használt, egy GE M134 Minigun állvány nélküli, kézben hordott változata. A valóságban ezt a fegyvert kézben soha nem hordták, mert nem volt praktikus.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatás alatt a rendező, John McTiernan eltörte a csuklóját.

(dittee)
 

James Camerontól származik a predator állkapcsának ötlete.

(dittee)
 

A filmet erőszakossága miatt betiltották Németországban. A Predator csak azt követően kerülhetett a tékákba és a tévékbe, miután az összes durva jelenetet kivágták belőle.

(hp)
 

A Predator fáról-fára történő ugrálását majmokkal akarták megoldani, azonban a terv kudarcba fulladt, ugyanis az állatok folyamatosan azon voltak, hogy megszabaduljanak jelmezeiktől.

(hp)
 

A film egyik utolsó jelenetében látható fekete bőrű pilóta Kevin Peter Hall. Nem mellesleg ő maga alakította a Predátort is.

(hp)
 

A film szereplői közül ketten is politikai karrierbe kezdtek, és egészen a kormányzói pozícióig jutottak. Az egyikük Arnold Schwarzenegger (Kalifornia), a másikuk Jesse Ventura (Minnesota).

(hp)
 

A Predator-film ötletét egy vicc adta, mely szerint Rocky Balboának ET-vel is meg kéne már küzdenie.

(hp)
 

Ez volt az író és rendező Shane Black első filmszerepe.

(hp)
 

John McTiernan rendező félt, hogy a mexikói forgatás során összeszed egy ételmérgezést, ezért az étkeztetését nagyon problémás volt megoldani. A direktor a forgatás végére több kilótól is megszabadult.

(hp)
 

Bár túl idős volt a szerepéhez, John McTiernan mégis alkalmazta R. G. Armstrongot, mert személyes jóbarátja volt. A színészt vastagon kisminkelték, hogy leplezzék a korát.

(hp)
 

John McTiernan eltörte a kezét a forgatás során.

(hp)
 

A Ragadozó olyan népszerű lett, hogy a 'vérét' számos játékáruházban árulták.

(hp)
 

1988-ban a filmet négy kategóriában is jelölték Saturn Awardra: legjobb zene, legjobb színész, legjobb speciális effektek, és legjobb sci-fi.

(hp)
 

Schwarzenegger komoly diétát folytatott, hogy kellőképpen felkészüljön a szerepre.

(hp)
 

Az egyik jelenetben nem gyulladt meg Arnold Schwarzenegger szivarja, így a füst digitális utómunka eredménye.

(hp)
 

Állítólag Jesse Ventura nagyon kiakadt , amikor az öltöztetőktől megtudta, hogy a karja 1 hüvelykkel nagyobb, mint Arnold Schwarzeneggeré. A testépítő alaposan átverte kollégáját, ugyanis ő mondta azt az öltöztetőknek, hogy hitessék el a dolgot Venutrával. A színész ezt követően fogadott Schwarzeneggerrel egy üveg pezsgőben, mivel azt hitte, tényleg nagyobb a karja. Természetesen elvesztette a fogadást.

(sztankobazsi)
 

A film látható vízesések Mexikóban, a Palenque-től nem messze találhatóak.

(sztankobazsi)
 

A film nagy részét “Hunter” cím alatt forgatták, amelyet csak akkor változtattak meg “Predator”-ra, amikor a lény konstrukciója megváltozott. Az eredeti elképzelés szerint kutyafejű, hosszú nyakú és nagy szemű lény lett volna.

(sztankobazsi)
 

A filmet a mexikói dzsungelben forgatták 1986-ban, és a színészek szerint mindenkit nagyon megviselt az ottani klíma, ezert életük egyik legnehezebb forgatásaként tekintenek vissza a munkára.

(ZeroHero)
 

A Predator állkapcsának ötlete James Camerontól származik.

(Nathan03)
 

1988-ban a filmet “Oscar” díjra jelölték a “Legjobb Vizuális Effektek” kategóriában.

(Nathan03)
 

A stáb azt tervezte, hogy olyan felvételeket is készít a Ragadozóról, amikben fáról fára ugrál. Egy speciális ruhába öltöztetett majmot szerettek volna erre a feladatra, de a majom folyton levette a jelmezt, így az ötletet elvetették.

(SódóGA)
 

Arnold Schwarzenegger sosem dolgozott többet együtt Joel Silver producerrel ezután a film után.

(SódóGA)
 

Shane Black nagyon utálta a szemüveget, amit Hawkinsként viselnie kellett – jobban örült volna egy sokkal professzionálisabb külsejű szemüvegnek, de a rendező azt akarta, hogy minél inkább kockának tűnjön.

(SódóGA)
 

Sonny Landham csak azzal a feltétellel kapta meg a szerepet, hogy a biztosítótársaság egy állandó testőrt biztosított mellé. Nem azért, hogy a megvédje a színészt, hanem hogy mindenki mást védjen meg a színésztől, mivel rossz híre volt kocsmai és utcai verekedései miatt.

(SódóGA)
 

Eredetileg Jean-Claude Van Damme-ot választották a Ragadozó szerepére.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.