Az antarktiszi jégtakaró alatt egy furcsa építményre találnak. A multimilliomos gyártulajdonos, Charles Bishop Weyland szakértői csapatával elindul a piramis felderítésére. A kalandból egy csapásra életveszélyes versenyfutás lesz , amikor kiderül, hogy az építmény két földönkívüli faj harctere. Az Alienek és a Ragadozók között az embereknek nem sok esélye marad a túlélésre..
Bevallom rosszabbra számítottam, mint amilyen pocséknak gondoltam. Véletlenül futottam bele a filmbe TV-nézés közben, és végül megnéztem. Igazából az ötlet nem rossz, és szépen összehozták a két csúcs-ragodozó történetét, viszont a kivitelezés és a s... több»
Teljesen átlagos akció-sci-fi lenne és talán már el is felejtettük volna ha nincs meg a szenzációhajhász pikantériája, hogy 2 ikonikus fajt egyesít 1 filmben. Ettől eltekintve nagyjából minden rendben van a filmmel, a történetben van spiritusz, megfe... több»
Szerintem egész jó film volt! Jómagam is nagy kedvelője vagyok mint az Alieneknek mint pedig a Predátoroknak (bár igaz, hogy nem olvastam a közös könyveit e két ikonikus teremtménynek) de elvárásaim azért voltak a filmmel! De gondolom ezzel rengetege... több»
A film legtöbb jelenetét Prágában készítették el! A film rendezője egy interjúban elárulta hogy ha minden jelenetet Amerikába vettek volna fel, akkor nem fértek volna bele a költségvetésbe!
(respect the movies)Az első forgatókönyvben még öt ragadozó volt, később a végleges forgatókönyvben ezt megváltoztatták háromra!
(respect the movies)A film zenéjét eredetileg Jerry Goldsmith és Alan Silvestri készítette volna el, de ez nem valósult meg, mert ez időben Jerry Goldsmith a rákkal küzdött!
(respect the movies)A film rendezésére a stúdió szerette volna megnyerni Roland Emmerichet, de ő elutasította a lehetőséget!
(respect the movies)A film rendezését felajánlották Guillermo del Toro-nak, de ő inkább a Pokolfajzat című filmet készítette el!
(respect the movies)Alien-t Dan O'Bannon és Ronald Shusett alkotta meg, a Predator kitalálói pedig Jim és John Thomas voltak.
(Mavil)A királynőből is készítettek egy 120 cm-es makettet, és egy 5 m hosszú bábut, mely mozgatásához 12 emberre volt szükség.
(Mavil)A filmben a látottak mintegy 70%-a makett és bábu volt, így pl. jégtörő és a bálnavadász-telep is.
(Mavil)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »