Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
70

A negyedik (2011)

I Am Number Four
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
17
Képek
1
Videók
A negyedik
 
Norbert93   2019. 06. 29.

legújabb vélemény

Kihagyott ziccer

Meglepően jó film is lehetett volna belőle, kicsit sajnálom is, hogy kaszát kapott. Ha egy másik, nem robbantás-kényszeres rendező kezébe került volna, akkor talán más fajta filmet kaptun volna, de kivételesen azt mondom, hogy ez így volt jó, csak sajnos kissé sablonos, kiszámítható a cselekmény. Egyébiránt látványos, érdekes film, egy komolyabb forgatókönyv azért elfért volna.

 
indingo   2017. 12. 24.

Megfogja a nézőt a film, de olyan felvezetés szaga van. Vagy csinálhattak volna egy második részt, vagy kicsit lehetett volna több tartalom ebben a részben.


 
zsirafcica   2018. 11. 02.

Elég sok gondolat kavarog a fejemben ezzel a filmmel kapcsolatban. Kezdjük legelőször egy szemrehányással. A film az első két percben egyből belecsapott a történet közepébe, amivel nem is mindig van baj, elvégre ez a kezdési forma igazán népszerű lett a mostani filmművészetben, de ezt nem minden sztori engedheti meg magának. Teljesen értelmetlen lett a kezdés, adott egy random férfi, aki legyilkol egy kisgyereket, miközben magára aggatja a harmadik totálisan ugyanolyan medált. Értem én, hogy valami izgalmas effekttel akartak nyitni, na de hol marad a történetfelvezetés, vagy bármi előzmény. Emiatt már az elején rengeteg nézőt veszíthettek. A következő jelenetnél arra gondoltam, hogy végül ez is egy lesz a sok "tengerparton kialakult örök életre szóló románcot" feldolgozó filmek közül, de aztán végül is egész gyorsan folytatódott megint az alig 5 perce "felvezetett" menekülés, seb megjelenés, öldöklés. Azaz a néző megint tanácstalanul ülhetett a képernyő előtt és kérdezgethette magától, hogy ez meg mégis mi akar lenni. A helyzet a későbbiekben sem akart elfogadhatóbb lenni, a jelenetek egymás után csapongva érkeztek éles váltásokban, miközben pár elcsépelt és erőltetett érzelmi szálat akartak belevinni kényszerből, mert hát csak akkor viszik, ha van benne dráma is. A szereplőgárda két részre volt bontható a szememben. Volt az a réteg, ahol jó volt a karakter, szerethető is, csak jobban ki lehetett volna dolgozni. És volt az a szint, aki szánalmas, bugyuta, és felejthető volt. És sajnos az utóbbiból volt több. A történet összességében nem volt rossz, bár én még mindig azt vallom, ha már volt elég energiád arra, hogy megalkoss egy tök jó sztorit, akkor fektess elég energiát abba is, hogy normálisan kivitelezd. A sztori, de csak a sztori miatt jár neki a négy csillag.

 
zsanett0820   2015. 05. 26.

Bár a filmben van bőven "látnivaló" és akció, engem mégsem tudott lekötni. Úgy hat, mintha valami alacsony költségvetésű filmecske lenne, amit még a tetejében jól össze is csaptak. Bár még friss az élmény, de azt kell mondjam, hogy a 90%-át már most el is felejtettem, mert történetét tekintve is nagyon gyengére sikerült.

 
neeta92   2015. 06. 20.

Persze nem kell ettől a filmtől csodákat várni. Azonban egy lazulós naphoz tökéletesen dukál egy ilyen film amikor csak leülsz és bedobsz egy filmet. Erre tökéletesen megfelel.

 
D. J. Caruso nagy fába vágta a fejszéjét, amikor egy friss, 2010-es regény megfilmesítésébe kezdett bele a 2011-es esztendőben. A Lorien Legacies első darabja a jól megszokott young adult sablonokat tárta elénk, azonban mindez a filmvásznon nem igazán akart működni. 5/10 több»

A film összbevétele 149 878 437 dollár volt (imdb.com).

 

A film azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

A film vége sok szempontból előkészít egy folytatást, ami azóta sem készült el.

(kázsé)
 

A gonosz idegenek bolygójának neve - "Mogadore" - arabul azt jelenti, "gyöngyörű".

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.