Új a Netflixen: Egy 12 éves fiú lenne Jézus Krisztus reinkarnációja?

A 90-es évek végén, Mexikóban játszódó, hat epizódból álló sorozat Mark Millar és Peter Gross népszerű Amerikai Jézus képregénytrilógiájának adaptációja. Ez Millar harmadik képregénye, amelyet a Netflix adaptál. 

A sztori

Egy helyi pap gyanút fog, amikor a 12 éves Jodie egy szörnyű balesetben megmenekül a haláltól, és hirtelen természetfeletti erők jeleit kezdi mutatni. Jodie barátja, Tuka, egy yaqui/mexikói gyerek védelmébe veszi őt. 

A mexikói Baja California Sur egyik kisvárosában, a '90-es évek végén felnövő 12 éves Jodie (Bobby Luhnow) többnyire szűk baráti köréhez ragaszkodik. Otthon egyedülálló anyja (Dianna Agron) neveli. Az iskolában időnként zaklatják a "gringó" kinézete miatt. Amikor azonban a barátaival egy epikus küldetésre indulnak a sivatagban, Jodie valahogy túlél egy szokatlan balesetet, amelynek minden jel szerint végzetesnek kellett volna lennie. 

Otthon, Santa Rosalíában, egy olyan városban, ahol a katolicizmus keveredik a helyi yaqui indián hagyományokkal, ezt senki sem tudja megmagyarázni vagy elhinni. Aztán Jodie hirtelen csodáknak tűnő dolgokat kezd tenni: betegeket gyógyít, és a vizet borrá változtatja.

Tettei tömegeket vonzanak - és meglehetősen sok szkeptikust. Vajon Jodie megmentő vagy hamis próféta - vagy valami sokkal sötétebb és veszélyesebb? Mindezek tetejébe egy idegen bukkan fel a városban, aki túl sok kérdést tesz fel...

A sorozat színészi gárdája

Bobby Luhnow, egy újonc brit-mexikói színész alakítja Jodie, Sarah-t, az édesanyját pedig Dianna Agron (A negyedik) kelti életre. Lilith Curiel Magda, az egyetlen lány Jodie közeli barátai közül, Juanito Anguamea pedig mint Tuka, Jodie egyik legjobb barátja jelenik meg a sorozatban.

Utóbbi, akárcsak karaktere, yaqui származású, azaz egyszerre vallja az őslakos és a katolikus hitet, yaqui gyökerekkel rendelkezik és beszéli a nyelvet.

A további szereplők közt olyan arcokkal találkozhatunk, mint Tenoch Huerta (Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!) aki Lemuelt, egy titokzatos szervezet különleges ügynökét alakítja, aki azért érkezik a városba, hogy Jodie képességei után nyomozzon.

Igaz történeten alapul-e a sztori?

Nem, a Jodie, a kiválasztott egy fantasy drámasorozat, amely Mark Millar képregényének adaptációja.

Hol játszódik a történet?

Bár az Amerikai Jézus képregények eredetileg Chicago külvárosában játszódtak, a filmadaptációhoz a filmkészítő testvérek, Everardo és Leopoldo Gout a mexikói Baja California Sur államba helyezték át a helyszínt - pontosabban egy sivataggal, tengerrel és hegyekkel körülvett egykori bányászvárosba. A forgatás nagy részét ott, a katolikus ikonográfiával tarkított régióban, egy részét pedig Mexikóvárosban vették fel.

"A sztroi Mexikóba való áthelyezése sokkal hitelesebbé teszi a mitológiát" - mondta Millar, az American Jesus társalkotója a Netflixnek.

akció | dráma | kaland

A tizenkét éves Jodie felfedezi, hogy Jézushoz hasonló képességekkel rendelkezik. Vajon válaszol-e a hívására, és beteljesíti-e a végzetét? több»