73% 31 szavazat
Jodie, a kiválasztott

Jodie, a kiválasztott

The Chosen One
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
8
Szereplők (8)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum

FILMINFÓ

A tizenkét éves Jodie felfedezi, hogy Jézushoz hasonló képességekkel rendelkezik. Vajon válaszol-e a hívására, és beteljesíti-e a végzetét?

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Peter Gross, Mark Millar
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023 | Netflix (2023.08.16.)

Sorozat áttekintés

1. évad - 1 epizód

Hol nézheted

 
2023.09.04 Greta

legújabb vélemény

Csillagos ötös

Most aztán beletaláltak az ízlésembe! Nagyon kedvelem a keresztény mitológiára épülő misztikus filmeket, de sajnos a legtöbb igénytelen, elcsépelt, unalmas. Az ötletet adó képregényt nem ismerem, de a sorozat minden igényemet kielégítette. Végig bizonytalan voltam a főszereplő származását tekintve, még az egyértelmű jelek ellenére is (de szurkoltam az izgalmasabb verziónak), így a vége csavar valóban ütős lett, hiszen enélkül is elképzelhető volt bőven a történet. A helyszín, a szereplők telitalálat, a képek, a vágások igényesek, a rejtett utalások izgalmasak. A finálé lenyűgöző. A hétköznapi kamaszbanda mint fő szál, nagyon közel hozza a nézőhöz a történetet. Olyan szintre emelték a biblikus történetfeldolgozást, amihez még nem volt szerencsém. Egyik régi kedvencem az Omen (bár voltak hibái, csak egy-egy emlékezetes jelenet és a főszereplő tette klasszikussá), de most a modernebb, emberközelibb, de egyben bonyolultabb megvalósítással Jodie tarolt nálam. Ritkán igaz, hogy érdemes sorozattá nyújtani egy sztorit, de most minden perce megérte. A képregény világában nem vagyok jártas, de valószínűleg jól tették, hogy az eredeti alkotókra bízták a forgatókönyvet. A hiteles indián szereplőkért külön hála.

0
 
2023.08.20 szemtelen

Természetfeletti aspektusok

A sorozat időnként természetfeletti hangulatot kelt, máskor pedig a spiritualitás és a vallás irányába merül. De a legtöbb esetben egy felnőttkorú drámának tűnik, bár a nagykorú személy Jézus Krisztus második eljövetele lehet. Egy 12 éves Jodie nevű fiúra összpontosít, aki a pubertás küszöbén ráébred, hogy Krisztushoz hasonló ereje van. A csodák epizódról epizódra fokozódnak, ez a fejlődés pedig abban rejlik, hogy Jodie megpróbálja kitalálni, hogy ki is az ember, hogy feltárja az igazságot személyazonosságáról, a rendkívüli adottságairól és az apaságának rejtélyéről. A felderítés közben Jodie átalakul. Enged a csábításnak, hogy erejét személyes haszonszerzésre használja, elidegenítve anyját és barátait. Az évad a végéhez közeledve konkrét válaszokat és mélyreható rejtélyeket tár fel. Egy forgószél közepette a tény továbbra is biztos: Jodie expedíciója még csak a kezdeti szakaszában jár. Reméljük, hogy a sorozat és az út, ahol Jodie megpróbálja kitalálni az életét és történelmét folytatódik, miközben majd rájön, milyen hatalma van valójában. Így az általa elkövetett csodáknak nem kell tovább vinniük a történetet. Eddig ez a helyzet, és ez így van jól nekünk.

0
 
2023.08.16 zeus1000

Nekem tetszett a sorozat, ahelyett, hogy a dolgok metaforikus mivoltát vizsgálná, Jézus történetét egy modern világban, valósnak érződő karakterek gyűrűjében meséli el. Éppen ezért egy szórakoztató, érdekes történet, nem pedig egy elhúzódó tanmese.

0
 

A forgatás alatt Raymundo Garduño Cruz és Juan Francisco González Aguilar színészek meghaltak egy közlekedési balesetben, ami miatt a gyártás ideiglenesen leállt. Néha egy-egy ilyen tragédia teljesen kisiklat egy produkciót, máskor viszont a színészek, a rendező és a stáb kapcsolata még szorosabbá válik.Szerző: szemtelen

#1
 

A filmben szereplő Tenoch Huertát 2023-ban megvádolták szexuális zaklatással.Szerző: Lipót Testvér

#2