77% 116 szavazat
Lockwood és tsa.

Lockwood és tsa.

Lockwood & Co
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
32
Szereplők (32)
64
Képek (64)
5
Videók (5)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
11
Cikkek (11)
Fórum
JRD  

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Adott egy aprócska szellemvadász-ügynökség, amelyet két tinédzser fiú és egy újonnan érkezett, látnoki képességekkel megáldott lány vezet. A renegát triónak az a sorsa, hogy felgöngyölítsen egy olyan rejtélyt, ami megváltoztatja a történelem… Több


Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2023 | Netflix (2023.01.27.)
 
2024.03.05 Greta

legújabb vélemény

Rémségek és elegancia

Aki könnyen és szívesen visszahelyezi magát ifjúkorába (vagy az), kedveli a borzongást plusz az angol „ízeket” az gyorsan megszeretheti ezt a sorozatot. Szimpatikus a csapat, ijesztőek a kalandok, amit a fiatalság bája és humora tesz könnyedebbé. Ami kiemeli a hasonló és szép számú misztikus tinisorozat közül, az az igazi londoni miliő. A modern környezetben is érezhető a viktoriánus hangulat, minden rémségével és eleganciájával. A gótikus képek, a kardhasználat, az üdítően választékos nyelvhasználat (már a mai tinifilmekhez képest) klasszikus ízt és egyediséget ad a történetnek. A megbízható minőségű angol színjátszás pedig könnyedén hozza, amit kell, és az új generáció is megállja a helyét. Nem hátrány a drámaiskola. A szövegkönyv mentes a bugyutaságtól, a történet szépen halad, indokolatlan időhúzások vagy semmibe futó mellékszálak nélkül, ami annyi sorozatot tesz silánnyá. Nem állítom, hogy Harry Potter szintű alkotás, de eszembe jutott a párhuzam. Megérdemelte volna a folytatást, ha a streamingszolgáltató nem csak a rövid távú számokban gondolkozik. Régen több bizalmat adtak a minőségnek.

0
 
2023.02.01 JRD

Igazi, jól összerakott tinisorozat egy jó tiniregényből. Érdekes történet Jonathan Stround tollából, noha nem éppen ez a regény jut eszébe az embernek a neve hallatán. (Személyes kedvencem tőle a Bartimaeus-trilógia, de szerintem bármely könyve reme... Több

1
 
2023.04.29 Robinson76

Sherlock és a Szellemírtók elegye

A széria alapját egy ötven éve tartó probléma megoldására szakosodott fiatalok jelentik, akik látják a kísérteteket, sőt, némelyikük még kommunikálni is képes velük. Így ki is képezik őket szellemvadásznak, hogy vidám kamaszéveiket különböző ügynökségek keretein belül szörnyvadászatnak szenteljék az életüket. A sorozat pozitívumai, hogy szerethetők a karakterek, másfelől alapvetően izgalmasak az ügyek. Viszont nekem nem igazán zsánereim a szellemes, túlvilági elemekkel teletűzdelt alkotások, így ez sem hozott túlságosan lázba. Talán ezért most kissé szigorúan osztályoztam és adtam közepest, ennek az amúgy szerethető könyvadaptációnak.

0
 
2023.06.12 Török389133

A szellemes részek nagyon jól meg voltak csinálva, a többi rész viszont kicsit unalmas volt. De szimpatikusak voltak a szereplők, jó volt a hangulata, úgyhogy összességében tetszett.

0
 
Egy kis Torchwood is kell néha

Ha már nem lett a Locke & Key sorozatnak következő évada, helyette kapjuk ezt a valamit, ami nem is tudja, mi akar lenni. A karakterek unalmasak, a történetvezetés lapos, pedig ez egy nagyszerű regényadaptáció lehetne. Hát, ezzel kell beérni.

0