Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (2022)

Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Filmadatlap
 
36
Szereplők
20
Vélemények
35
Képek
1
Videók

Galéria (35)

Evan Peters
Evan Peters
Evan Peters
Richard Jenkins
Michael Learned
Evan Peters

Videók (1)

 
Janitsek Klaudia   2023. 03. 04.

legújabb vélemény

0
Emberi film egy gyilkos hátteréről

Engem bedarált és kiköpött ez a sorozat. Nagyszerű alakítások, megrázó és félelmetes társadalomkritika. Hatalmas tanmese a szülők felelősségéről, és sajnáltam valahol a tettest, mert többször próbált segítséget kérni a szüleitől, akiknek a saját élete fontosabb volt, mint a gyereküké. Elborzasztó a rendőrök viselkedése és magának a gyilkosnak a tettei, hogy milyen szürreális tettekre sarkallhat a gyermeki szeretetéhség. Szörnyű, hogy a „kisebbséggel” – bevándorlók, feketék – hogyan bántak a rendőrök. Érdemes megnézni, okulni.

 
Alexa   2022. 10. 22.

a nap véleménye

2
NE sajnáld a sorozatgyilkost!

Egyik kedvenc kategóriám a sorozatgyilkosos filmek, sorozatok világa. Az emberi elme sötét bugyrai a valóságban. Viszont ez a sorozat számomra hatásvadász, és bár sokkoló, de ismét fárasztónak találtam, hogy arra megy ki az egész kvázi sajnáljuk "sze... teljes kritika»

 
Master   2022. 11. 24.

7
Horror téma pszicho kivitelben, vértelenül

Egy vérfagyasztóan kegyetlen jellemű, homoszexuális sorozatgyilkos életét mutatja be ez a film, teljesen valós eseményekre építve a cselekményt. Jeffrey Dahmer ugyanis valóban megölt 17 embert az amerikai Malwaukee városában 1987 és 1991 között, amivel kiérdemelte a „milwaukee-i rém” címet. Ma is vitatéma, hogy pszichésen beteg, vagy csupán komplexusokkal teli kegyetlen jellem volt-e. A filmsorozat kevés véres jelenettel, a durva látványvilágot kerülve mutatja be Dahmer történetét Evan Peters főszereplésével, Jennifer Lynch rendezésében. Nálam 85%-ot kap, mert ütős a főszereplő játéka és jó a rendezés is.

 
indingo   2022. 10. 31.

2
Szörnyeteg vagy áldozat?

Érdekes történet volt. Tetszett a felépítése, a retrospektív kezdés. Külön kiemelném, hogy a gyermekkor és a középiskolás évekre is fektetett pár jelenetet a sorozat, ami szerintem nagyon meghatározó abból a szempontból, hogy később milyen felnőtt lesz az emberből. Ezekből az évekből többet is bemutathattak volna. Brutális dolgokat csinált Dahmer, amiket elég visszafogottan mutattak be. De vajon mi vesz rá egy embert, hogy ilyeneket tegyen? Értem, hogy erre gerjedt, de vajon ez mitől alakult ki? Az kiderült, hogy különösebben nem szerették a szülei, anyja pár hónapja magára hagyta, de ez az apjának fel se tűnt. Sose voltak barátai, a homoszexualitását titkolnia kellett. Ha probléma volt vele, lepasszolták a nagyszülőnek. Kezdetben az alkoholba menekült, de mindig is érezte, hogy valami másra vágyik. A Netflix sorozatában nem tetszett, hogy ha nem is szimpatikusnak állította be Dahmert, de megsajnálta őt a néző. Borzasztó, hogy mennyi beteg ember van, és sokakról ez ki sem derül. Megtudhattuk, hogy kész rajongótábora volt Dahmernek. A végén a tabló az elhunytakról nagyon megrázó volt. 

 
Candy   2022. 09. 27.

a nap véleménye

4
Ezt nem lett volna szabad

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jeffrey Dahmert nem szabadott volna a köztudatba emelni és filmet készíteni róla, mégis megtörtént filmek, sorozatok, dokumentumfilmek formájában. Sosem fogjuk elfelejteni. Nem a jóságáért, emberségéért hanem épp ellenkezőleg. Pedig ő is egy ember vo... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 10. 01.

2

Néhány rész megnézése után annyira unalmas és érdektelen volt, hogy inkább nem szenvedtem végig. A Netflixnek szokása egy nem túl bonyolult sztoriból 8-10 részes sorozatot készíteni, holott elég lenne rá egy másfél órás film. Ilyen volt a Rowan Atkinsonos agymenés is.

 
Caravaggio1978   2022. 11. 06.

1
Jól játszott a srác, de ez nagyon kevés egy sorozathoz

Aki szereti a dokumentumfilmeket, annak talán lehetne ajánlani, de engem abszolút nem hozott lázba, nagyon unalmas, egysíkú sorozat volt, a srác jól játszik benne, ennyi. A valóságot, az eredeti történéseket valahogy nem tudták izgalmasan összehozni. Túl sok a mellékszereplő, túl sok az ide-oda ugrálás az időben. Nagyon szűken adták a borzalmakat, abszolút nem tárják fel a gyilkosságokat, csak nagyon-nagyon árnyaltan, ez nagyon-nagyon kevés. A sorozatgyilkos hatása elveszik az időbeli és térbeli káoszban, amit összehoztak. Az utolsó két rész csak a mellékszereplőkről szólt, kit érdekel, kinek milyen esküvője volt? Kit érdekel egy ismeretlen fekete nő vergődése?

 

Jeffrey Dahmert tizenötszörös éltefogytiglanra ítélték tettei miatt.

(indingo)
 

Miután feldarabolta áldozatait, bizonyos részeiket elfogyasztotta. Koponyáikat lelakkozta és díszként megtartotta. Voltak emberi testrészek, miket formaldehidben tárolt, minden feleslegesnek tartott részt pedig savban való feloldás után egyszerűen lehúzott a vécén.

(JRD )
 

Áldozatait a férfi főként a feketék és az ázsiaiak közül választotta ki. Módszere pedig mindig ugyanaz volt: áldozatát a lakására csábította, ahol megerőszakolta vagy csak közösült vele, majd elkábította, és igazából csak ezek után jöttek az igazán lélekdöbbentő dolgok. A férfit az a vágy hajtotta, hogy egy olyan "lényt" hozzon létre, aki csakis neki engedelmeskedik és az övé. Ezért különböző kísérletek hajtott végre, például hogy elérje a zombi-állapotot, áldozatainak agyára sósavat öntött. Ezek a "kísérletek" természetesen mind halállal végződtek.

(JRD )
 

Dahmer 17 férfi és fiú megölésével lett "médiasztár". Dahmer azonban nemcsak egy sima sorozatgyilkos volt, hanem felettébb brutális, kegyetlen, szadista. Nekrofília, kannibalizmus is írható a számlájára.

(JRD )
 

Jeffrey Lionel Dahmer (1960. május 21. – 1994. november 28.) .

(JRD )
 
A Ryan Murphy alkotta The Jeffrey Dahmer Story ebből a szempontból nem újdonság a piacon, de tény, hogy ritkán akadnak olyan true crime művek, melyek ilyen mértékig kerülnek be a mainstreambe, és különösen nem jellemző, hogy alig egy hét alatt az év legnézettebb sorozatává váljanak. Ebben nagyon nagy szerepe van Evan Peters népszerűségének is, aki minden bizonnyal bezsebelheti majd második Emmy-díját is Dahmer megformálásáért. több»