Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Z világháború (2013)

World War Z
Filmadatlap
 
34
Szereplők
91
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Fana Mokoena
Brad Pitt
Fana Mokoena
Brad Pitt
Brad Pitt
Marc Forster

Videók (2)

 
Master   2022. 06. 28.

legújabb vélemény

3
A legjobb zombis film

Mára a zombis filmek külön műfajjá nőtték ki magukat, annyi készül belőlük. De a Marc Forster rendezte, 2013-as Z világháború kiemelkedik ezek közül. Részben a remek forgatókönyvnek, részben a jó rendezésnek, részben pedig Brad Pittnek köszönhetően. Nagyon jó az alapsztori is: felbukkan a különleges vírus, de itt nem áll meg a történet a céltalan öldöklést felvonultatva (mint más zombis mozikban), hanem továbbmegy az okok kiderítése felé. A végeredmény szépen összeáll, logikus és hihető is. Kapunk hihetetlen és grandiózus látványvilágú jeleneteket és izgalmakat is. Értékelésem: erős 85%.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 02. 24.

2
Brad Pitt egy képernyőn a zombikkal?!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Számomra csalogató volt maga a cím, a műfaj és a főszereplő, azaz Brad Pitt. Ugyebár Pitt nem igazán szokott horrorban játszani. A 94-es, Interjú a vámpírral c. horrorban láthattuk Tom Cruise mellett, majd ebben az alkotásban, de ez is jóval másabb. ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Brad Pitt horrorfilmben, és ráadásul zombisban? Na gyerünk, nézzük! Olyan érzés, mintha ezt már vártuk volna, hogy meg fog történni, csavaros kis film, és még van egy kis morbid bája is. Izgalmas, borzongató és tanulságos film is egyben. Ennek el tudnám képzelni a folytatását.

 
indingo   2017. 04. 18.

0

Olyan igazi globális zombi film. Szerintem minőségi lett a film, bár ezt csak halkan mondom. A látvány, a vágás a szereposztás jobb az átlagnál. Történetben látványos volt és izgalmas.

 
Deku   2017. 08. 31.

0

Nem tudok semmi okosat vagy jót mondani erről a filmről. Konkrétan nézhetetlennel volt egyenlő ez az egész produktum. Nagyon egyszerű és unalmas a története. A színészek sem jobbak.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

0

Nekem tetszett, jól volt megcsinálva. A vége is nagyon jól lett, vannak benne fordulatok a történet is izgalmas, sok zombis film van, és sokan úgy gondolják ez már unalmas, de ez a film nem az.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 15.

0

Szerintem egy igazán jó Zombie apokalipszis tematikájú film, az elmúlt idők egyik legösszeszedettebb történetével. Nincsenek lyukak nincsenek homályos foltok. Amit nem mondanak ki arra rávezetnek és nyílvánvalóan nem csak sejtetés szintjén. Egyetlen ... több»

A film összbevétele 540 007 876 dollár volt (imdb.com).

 

Szép bevételt, összesen 540 millió dollárt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

A filmet 190 millió dollárból készítették el.

(LionelMessi10)
 

A stáblistán Who Doctorként van feltüntetve Peter Capaldi, és nem sokkal később megkapta az 1963 óta futó Doctor Who sorozat címszerepét.

(mamiéstöti2)
 

A philadelphiai zombitámadás jelenetét Glasgow-ban vették fel. A két város kinézete között nagy a hasonlóság, de annak érdekében, hogy autentikusabb legyen, körülbelül 80 amerikai autót hoztak át az Egyesült Államokból, valamint lecserélték a reklámtáblákat is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Daniella Kertesz katonát játszik, de egy interjúban elmondta, hogy sosem vett részt az egyébként kötelező katonai szolgálaton az izraeli hadseregben, ennek okát azonban nem árulta el.

(SódóGA)