Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
52
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
11
Képek
5
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Ms. Akárki   2019. 06. 29.

legújabb vélemény

John Goodman miatt próbáltam csak be ezt a filmet de sajnos ritka gyengére sikerült, pedig nekem nagyon szoktak tetszeni ezek az ufós megszállós akciófilmek. Egyedül Goodman alakítása értékelhető benne, de ez sajnos kevés.

 
MMcFly2015   2019. 03. 22.

a nap véleménye

Unalombombától sújtott sci-fi thriller

Hónapokkal ezelőtt láttam különböző helyeken a filmmel kapcsolatos marketing szövegeket, de legjobban azzal ,,húztak be a csőbe”, hogy a Majmok bolygója rendezőjének új filmje. Nekem, mint a trilógia nagy rajongójának ennyi elég volt. A rendező egyetlen ügyes húzása az Elrabolt világnál az utópikus világ megfestése. A környezet, amiben játszódik a sztori, hibátlan. Főleg a tiltott zónaként nevezett lepusztult környék. Ezenkívül csak gond van a filmmel, de elsősorban az, hogy nem ölel fel akkora sztorit, amivel a játékidőt megtölthette volna feszültséggel. Az első fél órában ember legyen, aki tudja követni a látottakat. Kétpercenként ismerünk meg új szereplőt, de egyikről se tudunk meg semmi... több»


 
HETEDIK   2019. 03. 23.

Próbáltak sikeres sci-fikből valamit összeollózni, de a végeredmény borzalmas lett. Ez az év eddig mozis szempontból óriási csalódás.

 
Csillagpor   2019. 03. 24.

Unalom a megszállásig

Ma sikerült végre megnéznem. Átlagos megszállós, eszes thrillerként jellemezném egy egész jól kitalált szereplőgárdával. Kár, hogy a történések hátterébe, lelki világába és a tényleges mondanivalóba már nem mertek belemenni a készítők. 7/10

 
Ákos Varga   2019. 04. 07.

A lázadás nehézségei - Elrabolt világ

Rupert Wyatt új filmje már csak azért is rokonszenves darab, mert nem remake, folytatás vagy képregényadaptáció: az eredeti ötleten alapuló Elrabolt világ műfajokat házasít, megidéz egy sor klasszikust, John Goodman pedig remekel benne. A megváltás azonban így is elmarad. Wyatt neve A majmok bolygója - Lázadás okán vált ismertté, hiszen 2011-ben nagy meglepetésre sikerrel indította útjára az előzménytrilógiát, mely különösen szép teljesítmény volt annak fényében, hogy mi történt a franchise háza táján a ‘70-es évek túlnyomórészt elbaltázott folytatásai, valamint Tim Burton kevéssé sikerült rebootja után. A 2014-ben készült, nem kifejezetten emlékezetes Hazárdjáték óta Wyatt érezhetően sok en... több»

3
John Goodman
 
Képzeljük el a Függetlenség napját Will Smith, Jeff Goldblum és tökös akciók nélkül, és már meg is érkeztünk az Elrabolt világhoz. több»
 
Többek között Rupert Wyattnek köszönhetjük - A majmok bolygója-előzménytrilógia elindítása révén - a "felnőtt" blockbusterek kisebb másodvirágzását, az Elrabolt világ pedig méltó szellemi örököse ennek a vonulatnak. A rendező ezúttal is bitang jó szórakozásba ágyazva reflektál kiválóan az emberiség aktuális problémáira. A sci-fibe kihelyezett konfliktusai prófétaian valóságosak, avagy íme évtizedünk District 9-ja! több»
 
A direktorunk, Rupert, pedig erős kezekben tartotta a filmjét, mégsem lehetünk elégedettek a látottakkal. több»

A film összbevétele 8 618 492 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 692 315 forintot termelt.

 

Rupert Wyatt rendező a 2020-ban debütáló képregény adaptáció, a Gambit rendezői székét hagyta ott, hogy elkészíthesse az Elrabolt világot.

(hp)
 

John Goodman és a rendező, Rupert Wyatt második közös filmje a 2014-es Hazárdjáték után.

(hp)
 

Az Elrabolt világ forgatása 2017. feburár 15-én kezdődött meg Chicagóban, Illinois államban. A munkálatok döntő része a Cinespace Chicago Film Studios falai között zajlottak.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.