Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

Elrabolt világ (2019)

Captive State
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
28
Képek
5
Videók

Galéria (28)

Videók (5)

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 14.

legújabb vélemény

3
Én ezt más szemüveggel nézem! Már bocsánat!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt azért leszögezném, több fajta és stílusú sci-fi film létezik az én olvasatomban. Vannak az Alien filmek, van például az Apolló 18, van a Predator. Van a Matrix, az Eredet, a Star Wars mozik, és a többi, és a többi. Van választás, és ne húzzunk má... teljes kritika»

3
 
MMcFly2015   2019. 03. 22.

a nap véleménye

1
Unalombombától sújtott sci-fi thriller

Hónapokkal ezelőtt láttam különböző helyeken a filmmel kapcsolatos marketing szövegeket, de legjobban azzal ,,húztak be a csőbe”, hogy a Majmok bolygója rendezőjének új filmje. Nekem, mint a trilógia nagy rajongójának ennyi elég volt. A rendező egye... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 03. 23.

0

Próbáltak sikeres sci-fikből valamit összeollózni, de a végeredmény borzalmas lett. Ez az év eddig mozis szempontból óriási csalódás.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 29.

0

John Goodman miatt próbáltam csak be ezt a filmet de sajnos ritka gyengére sikerült, pedig nekem nagyon szoktak tetszeni ezek az ufós megszállós akciófilmek. Egyedül Goodman alakítása értékelhető benne, de ez sajnos kevés.

 
Csillagpor   2019. 03. 24.

0
Unalom a megszállásig

Ma sikerült végre megnéznem. Átlagos megszállós, eszes thrillerként jellemezném egy egész jól kitalált szereplőgárdával. Kár, hogy a történések hátterébe, lelki világába és a tényleges mondanivalóba már nem mertek belemenni a készítők. 7/10

 
Paulo-Varga   2019. 04. 07.

0
A lázadás nehézségei - Elrabolt világ

Rupert Wyatt új filmje már csak azért is rokonszenves darab, mert nem remake, folytatás vagy képregényadaptáció: az eredeti ötleten alapuló Elrabolt világ műfajokat házasít, megidéz egy sor klasszikust, John Goodman pedig remekel benne. A megváltás a... teljes kritika»

3
 
Face   2019. 03. 21.

0

Eléggé pörgős film, de a párbeszédek szerintem rettenetesen gyengék, ennél jobban is meg lehetett volna írni, és ezt értem a gyenge dramaturgiai munkák, ettől eléggé kusza lett az egész koncepció.

A film összbevétele 8 808 611 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 692 315 forintot termelt.

 

Rupert Wyatt rendező a 2020-ban debütáló képregény adaptáció, a Gambit rendezői székét hagyta ott, hogy elkészíthesse az Elrabolt világot.

(hp)
 

John Goodman és a rendező, Rupert Wyatt második közös filmje a 2014-es Hazárdjáték után.

(hp)
 

Az Elrabolt világ forgatása 2017. feburár 15-én kezdődött meg Chicagóban, Illinois államban. A munkálatok döntő része a Cinespace Chicago Film Studios falai között zajlottak.

(hp)
 

A film premierjét eredetileg 2018. augusztus 17-re tűzte ki Focus Features, de a bemutatót végül 2019. március 15-re halasztották.

(hp)
 

A film forgatókönyvét jegyző Rupert Wyatt és Erica Beeney a való életben házasok.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Többek között Rupert Wyattnek köszönhetjük - A majmok bolygója-előzménytrilógia elindítása révén - a "felnőtt" blockbusterek kisebb másodvirágzását, az Elrabolt világ pedig méltó szellemi örököse ennek a vonulatnak. A rendező ezúttal is bitang jó szórakozásba ágyazva reflektál kiválóan az emberiség aktuális problémáira. A sci-fibe kihelyezett konfliktusai prófétaian valóságosak, avagy íme évtizedünk District 9-ja! több»
 
Összességében tehát a legjobb, ha úgy fogalmazok, hogy az Elrabolt világ annyira elrabolt volt, hogy elrabolta az én két órámat is. Nem hinném, hogy valaha is többször nézős film lesz. Emellett remélem, hogy ha véletlenül lesz második része, akkor legalább abba belekerül az a rengeteg eltitkolt információ, amivel világossá válhatna számomra minden. több»
 
Hiába hát az Elrabolt világ látható profizmusa és jól megcsinált jelenetei, ha a végén azt érzed, hogy tök mindegy, ki győz, az idegenek, vagy ezek az emberek. Bár az előbbieket keveset mutatják a filmben, az utóbbiakat sem ismerjük meg sokkal jobban. több»