Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
36
Vélemények
29
Képek
9
Videók
Expedíció
 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

Kellemes kikapcsolódás volt. Kár hogy nem került végül nálunk mozivászonra. Igazán lányványos lehetett volna úgy a különleges világ. Imádtam, hogy főleg a nők viszik a fő vonalat a filmben, viszont a végéért kár. Kiaknázatlan aranybánya ez a scifi.

 
HETEDIK   2018. 05. 11.

A befejezésért kár, mert ez egy remek kis egyedi hangulatú scifi-horror. Nem mindenkinek való, vontatott és gondolkozni kell, de mer olyan kérdéseket is feltenni, hogy vajon az önpusztítás valóban belénk van kódolva? Az életünk előre lefutott, mert ú... több»


 
indingo   2018. 03. 15.

Többet vártam a filmtől. Öt nő elindul az ismeretlenbe. Semmi védőruha vagy maszk, mindent megfogdosnak, mit ittak vagy ettek. A története is kicsit felületes. Mindezek ellenére örültem, hogy megnéztem, mert érdekelt a sztori, de nem lett kedvenc.

 
Berto49   2018. 03. 15.

Nagy kár, hogy a film nálunk nem került moziforgalmazásba. A Netflix vette meg a jogokat, így hazánkban sokkal kevesebben tudják megnézni ezt az idővel valószínűleg kultikussá váló tudományos-fantasztikus alkotást. A Paramount óriási baklövést követe... több»

 
Diesel   2018. 03. 18.

Ajánlott moziban nézni

Moziban szívesebben megnéztem volna bár így sem volt rossz. Bár a látvány miatt talán jobb lett volna. Semmiképpen nem nevezném se thrillernek se horrornak. Ez a film igazából egy mélyebb gondolatú dráma némi sci-fi elemekkel dúsítva. Maga a történet... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 25.

Izgalmas film, új színben tüntetve fel Natalie Portmant, aki nagy-nagy kedvencem. Izgalmakkal, feszültséggel teli történet az öt biológusnőről, akik vállalják az ismeretlen felfedezését. Érdekes koncepció, bár vannak benne kisebb logikai bukfencek, alapjában véve szuper kis mozit hoztak össze.

 
Szilonka   2018. 04. 09.

Valamire nagyon hasonlított a vége... A visszatérő nem is ember, hanem földönkívüli. Már láttam korábban. De összességében tetszett, volt benne feszültség és az ismeretlen mindig érdekes.

Natalie Portman
Gina Rodriguez
Jennifer Jason Leigh
Tessa Thompson
Tuva Novotny
Natalie Portman
Tessa Thompson
Natalie Portman
Natalie Portman
Benedict Wong
Natalie Portman
Natalie Portman
Oscar Isaac
Natalie Portman
Gina Rodriguez
Tessa Thompson
Tuva Novotny
Natalie Portman
Tessa Thompson
Gina Rodriguez
Natalie Portman
Tessa Thompson
Gina Rodriguez
Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Jennifer Jason Leigh
Natalie Portman
Oscar Isaac
Jennifer Jason Leigh
Tessa Thompson
Gina Rodriguez
Gina Rodriguez
Natalie Portman
Natalie Portman

A film összbevétele 43 070 915 dollár volt (imdb.com).

 

Magyarországon nem került bemutatásra.

(HETEDIK )
 

A kritikusok elismerően nyilatkoztak a filmről.

(HETEDIK )
 

Sokáig úgy volt, hogy a filmet levetítik a magyar mozik. Volt premierdátum, forgalmazó. Végül a Paramount stúdió úgy döntött, hogy az USA-n és Kínán kívül nem vetíti le moziban, hanem eladta a vetítési jogokat a Netflixnek.

(XETH)
 

A filmre, illetve értelemszerűen a könyvre számos kultikus előd gondolatisága hatott (A gömb, A dolog, Solaris, Sztalker, etc.)

(Berto49)
 

A film a Nebula-díjas Jeff VanderMeer trilógia (Déli-Végek) első részének alapján készült. Az első rész eredeti címe: Annihilation. A második rész a Kontroll címet kapta a magyar fordításban, a befejező rész pedig Fantomfény címen jelent meg.

(Berto49)
 

Alex Garland rendező és Oscar Isaac második közös filmje a 2014-es Ex Machina után.

(hp )
 

A film női főszerepére Julianne Moore és Tilda Swinton is esélyes volt. Végül Natalie Portman lett a befutó.

(hp )
 

Az Expedíció forgatása 2016 tavaszán kezdődött meg Londonban.

(hp )
 

A film Jeff VanderMeer Southern Reach regénytrilógiáján alapszik.

(hp )
 
Ahhoz túlságosan is jó, hogy utálhassuk, viszont ahhoz rémisztő és helyenként elidegenítő, túlságosan is támaszkodik a szimbólumokra, hogy rajongani lehessen érte. Elismerni viszont el kell. Garlandot is, hogy nem az egyszerű utat választotta. Ezúttal sem. 8,5/10 több»
 
Nehezen elképzelhető, hogy ezt a szinte metafizikai élményt fokozni lehet egy folytatással — bár az is igaz, hogy ha van rendező, aki képes lenne rá, az Alex Garland.
Értékelés: 10/10 több»
 
Álláspontom szerint a Garland-féle Expedíció a könyv rajongóit a hangsúly áthelyeződések, egyszerűsítések és a kihagyott fordulatok okán meg fogja osztani, mindenki más számára a mozi egy horrorisztikus megoldásokkal operáló, elgondolkodtató sci-fi lesz, ami a Stalkertől átgondoltságban, míg a The Thingtől a borzalmak mennyiségében és minőségében marad el. Összességében tehát nem lett rossz film, de a kisebb hiányosságai okán nem nevezhető igazi klasszikusnak sem.
7,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.