Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
67
Filmadatlap
 
29
Szereplők
36
Vélemények
29
Képek
9
Videók
Expedíció
 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

Kellemes kikapcsolódás volt. Kár hogy nem került végül nálunk mozivászonra. Igazán lányványos lehetett volna úgy a különleges világ. Imádtam, hogy főleg a nők viszik a fő vonalat a filmben, viszont a végéért kár. Kiaknázatlan aranybánya ez a scifi.

 
HETEDIK   2018. 05. 11.

A befejezésért kár, mert ez egy remek kis egyedi hangulatú scifi-horror. Nem mindenkinek való, vontatott és gondolkozni kell, de mer olyan kérdéseket is feltenni, hogy vajon az önpusztítás valóban belénk van kódolva? Az életünk előre lefutott, mert úgy is aszerint fogunk élni és cselekedni, ami a DNS láncunkba van kódolva? Remek kérdések, amikre a film szándékosan nem ad választ, így pörgetve tovább agyunk. Vannak benne hihetetlenül izgalmas és brutális jelenetek, mint amilyen a féreg vonaglása a felnyitott hasban, vagy a vérmedve marcangolása, de vannak lassú és melankolikus részek is, amik magával ragadják az embert. Közben pedig bevágják Portmant, ahogy a már megtörtént dolgokra visszaemlékezik. A film több kérdést ad mint választ, kétségkívül egyedi eszköztárral operál Garland, de pont ettől lesz különleges és egyedi. A vége már nem annyira tetszett és a magánéleti kikacsintásokat is kihagyhatták volna, de ez nem rontja le az összképet. Aki szeret gondolkodva filmet nézni és kedveli az ínyencségeket, annak kötelező.


 
indingo   2018. 03. 15.

Többet vártam a filmtől. Öt nő elindul az ismeretlenbe. Semmi védőruha vagy maszk, mindent megfogdosnak, mit ittak vagy ettek. A története is kicsit felületes. Mindezek ellenére örültem, hogy megnéztem, mert érdekelt a sztori, de nem lett kedvenc.

 
Berto49   2018. 03. 15.

Nagy kár, hogy a film nálunk nem került moziforgalmazásba. A Netflix vette meg a jogokat, így hazánkban sokkal kevesebben tudják megnézni ezt az idővel valószínűleg kultikussá váló tudományos-fantasztikus alkotást. A Paramount óriási baklövést követett el! Elképesztően látványos képei vannak, érdemes az operatőr nevét (Rob Hardy) megemlíteni. Igazából ezek a képek csak a filmvásznon érvényesülnének. Elgondolkodtató vízió egy esetlegesen bekövetkező idegen civilizáció támadásáról. A téma közel sem új, de a megvalósítás nagyon egyedi. Különösebb színészi teljesítmény nélküli mozi, a színésznők rutinosan tették a dolgukat, de láttam már Natalie Portmant és J. J. Leigh-t is sokkal jobbnak. Nagyon valószínű, hogy lesz még folytatás is, hiszen a trilógia másik két része még vár a megfilmesítésre.

 
Diesel   2018. 03. 18.

Ajánlott moziban nézni

Moziban szívesebben megnéztem volna bár így sem volt rossz. Bár a látvány miatt talán jobb lett volna. Semmiképpen nem nevezném se thrillernek se horrornak. Ez a film igazából egy mélyebb gondolatú dráma némi sci-fi elemekkel dúsítva. Maga a történet elgondolása nem lett volna rossz. Viszont a történet kivitelezése egy picit kicsapongóra sikeredett. A történet elején bedobnak minket a mély vízbe. Klisé sztori - amerikai katona férj bevetés közben eltűnik, eközben az egyetemen oktató feleség igyekszik feldolgozni a gyászt a maga módján. Ezután lényegében a biológus hölgyet a kormány elhurcolja (Kb. ez is lehetett volna: "Gyere Gizi és tegyél rendet, te mented meg a világot)... A képzett katon... több»

Natalie Portman
Gina Rodriguez
Jennifer Jason Leigh
Tessa Thompson
Tuva Novotny
Natalie Portman
Tessa Thompson
Natalie Portman
Natalie Portman
Benedict Wong
Natalie Portman
Natalie Portman
Oscar Isaac
Natalie Portman
Gina Rodriguez
Tessa Thompson
Tuva Novotny
Natalie Portman
Tessa Thompson
Gina Rodriguez
Natalie Portman
Tessa Thompson
Gina Rodriguez
Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Jennifer Jason Leigh
Natalie Portman
Oscar Isaac
Jennifer Jason Leigh
Tessa Thompson
Gina Rodriguez
Gina Rodriguez
Natalie Portman
Natalie Portman
 
Ahhoz túlságosan is jó, hogy utálhassuk, viszont ahhoz rémisztő és helyenként elidegenítő, túlságosan is támaszkodik a szimbólumokra, hogy rajongani lehessen érte. Elismerni viszont el kell. Garlandot is, hogy nem az egyszerű utat választotta. Ezúttal sem. 8,5/10 több»
 
Nehezen elképzelhető, hogy ezt a szinte metafizikai élményt fokozni lehet egy folytatással — bár az is igaz, hogy ha van rendező, aki képes lenne rá, az Alex Garland.
Értékelés: 10/10 több»
 
Álláspontom szerint a Garland-féle Expedíció a könyv rajongóit a hangsúly áthelyeződések, egyszerűsítések és a kihagyott fordulatok okán meg fogja osztani, mindenki más számára a mozi egy horrorisztikus megoldásokkal operáló, elgondolkodtató sci-fi lesz, ami a Stalkertől átgondoltságban, míg a The Thingtől a borzalmak mennyiségében és minőségében marad el. Összességében tehát nem lett rossz film, de a kisebb hiányosságai okán nem nevezhető igazi klasszikusnak sem.
7,5/10 több»

A film összbevétele 43 070 915 dollár volt (imdb.com).

 

Magyarországon nem került bemutatásra.

(HETEDIK )
 

A kritikusok elismerően nyilatkoztak a filmről.

(HETEDIK )
 

Sokáig úgy volt, hogy a filmet levetítik a magyar mozik. Volt premierdátum, forgalmazó. Végül a Paramount stúdió úgy döntött, hogy az USA-n és Kínán kívül nem vetíti le moziban, hanem eladta a vetítési jogokat a Netflixnek.

(XETH)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.