Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
28
Vélemények
30
Képek
11
Videók
 
Norbert93   2020. 09. 23.

legújabb vélemény

Út az eseménytelenségbe.

A film technikai és tudományos háttere logikus és átgondolt, a Hold nemzetközi konfliktusa és a Hold "kalózainak" megvalósítása és a jól megírt történelmi háttér is mind egy részletes jövőbeli képet tárt élénk. Ezek alapján azt gondolnánk, hogy az Ad Astra előtt nyitott az út egy kiváló és emlékezetes sci-fi felé és nem is tévednék, hiszen a látványtól kezdve a kiváló szereplőgárdáig minden adott volt, azonban a film a szó szoros értelmében unalomba fullad. Sótlan és sablonos a főszereplő; egy drámai, de igazából érdektelen konfliktussal, ami a játékidő indokolatlanul terjedelmes szakaszát teszi ki.

 
Milanman   2019. 12. 11.

a nap véleménye

Út az emberi lélek mélyére

A teljes latin mondás így szól: Per Aspera Ad Astra, vagyis "Göröngyös úton a csillagokba". Az igazán nagy cselekedetek véghezviteléhez csak komoly nehézségek árán juthatunk el. Találó cím, pont annyira szimbólumszerű, mint a film maga. James Gray, ... teljes kritika»


 
Artemisia   2020. 05. 05.

Út az unalomba

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sci-fit nehéz a drámával vegyíteni, és az Ad Astra jó példa rá, hogy miért. Az alapsztorival alapvetően nincsenek gondok, bár van benne néhány nagyon elhasznált sablon, pl. munkamániás, magányosfarkas főhős, akinek széthullóban van a családja/tön... teljes kritika»

 
hp   2020. 07. 22.

Brad Pitt alakítása kétségkívül az Ad Astra legerősebb ütőkártyája: egyszerre mély, érzékeny és szuggesztív, ami sajnos magáról a filmről nem igazán mondható el. Bár a látványvilág kétségkívül megér egy misét, de folyamatosan azt éreztem, hogy a rend... több»

 
HETEDIK   2019. 09. 22.

Egy vontatott és sokszor unalmas űreposz a távoli jövőben, mikor már Hold és Mars bázis is létezik. A holdjárós fogócska egész látványos és ott van társadalomkritika amit én mindig díjazok. Onnantól kezdve viszont fokozatosan ül le az egész, Brad Pit... több»

 
BoBamburg   2020. 01. 15.

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de nem bántam meg, hogy nem mentem el rá moziba (pedig erősen szemeztem vele). Iszonyat vontatott film, ami próbált nagyon művészi és mély lenni, de nekem inkább tűnt erőltetettnek és unalmasnak. Ezenkívül jóform... több»

 
Nagy Gábor   2020. 01. 24.

Érdekes, ámde nem túl izgalmas film egy apa-fia kapcsolatról. A közepéig volt benne potenciál, de utána elég sablonossá vált. Egyszer érdemes megnézni.

Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Liv Tyler
Ruth Negga
Brad Pitt
Brad Pitt
Ruth Negga
James Gray
Liv Tyler
Liv Tyler
Ruth Negga
Donald Sutherland
Tommy Lee Jones
Brad Pitt
Brad Pitt
Ruth Negga
Liv Tyler
James Gray
Brad Pitt
Tommy Lee Jones
James Gray
Steven Tyler
Liv Tyler
Brad Pitt

A film 181 537 965 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 115 942 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film címe, az Ad Astra egy latin kifejezés, melynek jelentése: "a csillagok közé".

(hp )
 

A direktor állítása szerint a film olyan lesz, mintha ötvöznénk a 2001: Űrodüsszeiát és az Apokalipszis most!-ot.

(hp )
 

James Gray egy interjúban elmondta, hogy ebben a filmben az űrutazást olyan valósághűen fogja ábrázolni, ahogy még senki korábban.

(hp )
 

James Gray rendező és Brad Pitt az Eldorádó, az elveszett város(Z: az elveszett város) forgatásán dolgozott volna együtt először, azonban Pitt egyéb munkái miatt végül mégsem tudta vállalni a forgatást, ennek ellenére producerként kivette a részét a munkálatokból.

(hp )
 

A filmet eredetileg 2019. május 24-én mutatták volna be Cannes-ban, de a stúdió végül elhalasztotta a bemutatót. A pletykák szerint ennek hátterében az állt, hogy a Disney felvásárolta a Foxot.

(hp )
 

Donald Sutherland, Tommy Lee Jones és Loren Dean a 2000-es Űrcowboyok után ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp )
 

Brad Pitt és Ruth Negga második közös filmje a 2013-as Z - Világháború után.

(hp )
 

Az Ad Astra - Út a csillagokba forgatása 2017. augusztus közepén kezdődött el Santa Claritában, Kaliforniában, és 60 napot vett igénybe.

(hp )
 

Az Ad Astra rendezője, James Gray 2016. május 12-én a Cannes-i Filmfesztiválon jelentette be hivatalosan a filmet.

(hp )
 

Az Ad Astra - Út a csillagokba világpremierje 2019. augusztus 29-én volt a Velencei Filmfesztiválon.

(hp )
 
Legyen túlzottan egyszerű a narráció, mégis a közel két óra világűri szomorúság Brad Pittel egy különös, de tartalmas utazás a lélek meg nem ismert tartományaiba. Látvány, énkeresés, világűr. Mindez egy filmben. több»
 
Az Ad Astra – Út a csillagokba nem tökéletes film, de egy elveszettnek hitt rendező nagy önmagára találása és egy kis remény arra, hogy Hollywoodban még mindig lehet nagyot álmodni. több»
 
Sokkal mélyebben rejtőzik a film igazi érdeme, mint azt előzetesen mutatja nekünk. Ha viszont vevő vagy erre a bátor utazásra, akkor neked is egy remek élményben lesz részed. több»