Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
30
Képek
11
Videók
 
Artemisia   2020. 05. 05.

legújabb vélemény

Út az unalomba

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A sci-fit nehéz a drámával vegyíteni, és az Ad Astra jó példa rá, hogy miért. Az alapsztorival alapvetően nincsenek gondok, bár van benne néhány nagyon elhasznált sablon, pl. munkamániás, magányosfarkas főhős, akinek széthullóban van a családja/tönkrement a házassága, rossz a viszonya az apjával/anyjával, akaratlanul is mindig mindent elszúr, és mindezt unott fapofával csinálja végig. Ezek már borzasztó ósdi és agyonhasznált klisék, túlléphetnénk már rajtuk. De ezeket csak részletkérdések, maga az alapötlet, a Neptunus felől érkező sugárkitörések és azok felderítése és megszüntetése mint küldetés nagyon jó és eredeti téma, amit remekül megf... több»

 
Milanman   2019. 12. 11.

a nap véleménye

Út az emberi lélek mélyére

A teljes latin mondás így szól: Per Aspera Ad Astra, vagyis "Göröngyös úton a csillagokba". Az igazán nagy cselekedetek véghezviteléhez csak komoly nehézségek árán juthatunk el. Találó cím, pont annyira szimbólumszerű, mint a film maga. James Gray, rendező már a Z, az elveszett város című előző filmjével is kísérletet tett a zsánerek közötti határok elmosására. Aki egy kalandfilmre számított, csalódnia kellett, ahogy vélhetően azoknak is, akik most egy ízig-vérig sci-fire aspiráltak az "Ad Astra" esetén. Gray számára az út az emberi lelken keresztül vezet, a külsőségek pedig maximum a mondanivaló megerősítésére, alátámasztására szolgálnak. A fókusz a főszereplő belső utazásán van, amit felf... több»


 
BoBamburg   2020. 01. 15.

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de nem bántam meg, hogy nem mentem el rá moziba (pedig erősen szemeztem vele). Iszonyat vontatott film, ami próbált nagyon művészi és mély lenni, de nekem inkább tűnt erőltetettnek és unalmasnak. Ezenkívül jóformán mindent az ember szájába rág. Kár érte, kellemes sci-fi lehetett volna ha sikerül megütnie például egy Szárnyas fejvadász, A hold, vagy 2001 űrodüsszeia szintet, de minden igyekezete ellenére sem jött össze.

 
HETEDIK   2019. 09. 22.

Egy vontatott és sokszor unalmas űreposz a távoli jövőben, mikor már Hold és Mars bázis is létezik. A holdjárós fogócska egész látványos és ott van társadalomkritika amit én mindig díjazok. Onnantól kezdve viszont fokozatosan ül le az egész, Brad Pitt pedig sosem lesz jó színész. Egy Tom Cruise milliószor több érzelmet ki tudott volna hozni a szerepből, hálisten nemsokára neki is kijön egy űrfilmje. Gyenge közepes, amin Tommy Lee sem tudott segíteni...

 
NGN   2020. 01. 24.

Érdekes, ámde nem túl izgalmas film egy apa-fia kapcsolatról. A közepéig volt benne potenciál, de utána elég sablonossá vált. Egyszer érdemes megnézni.

Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Liv Tyler
Ruth Negga
Brad Pitt
Brad Pitt
Ruth Negga
James Gray
Liv Tyler
Liv Tyler
Ruth Negga
Donald Sutherland
Tommy Lee Jones
Brad Pitt
Brad Pitt
Ruth Negga
Liv Tyler
James Gray
Brad Pitt
Tommy Lee Jones
James Gray
Steven Tyler
Liv Tyler
Brad Pitt
 
Legyen túlzottan egyszerű a narráció, mégis a közel két óra világűri szomorúság Brad Pittel egy különös, de tartalmas utazás a lélek meg nem ismert tartományaiba. Látvány, énkeresés, világűr. Mindez egy filmben. több»
 
Az Ad Astra – Út a csillagokba nem tökéletes film, de egy elveszettnek hitt rendező nagy önmagára találása és egy kis remény arra, hogy Hollywoodban még mindig lehet nagyot álmodni. több»
 
Sokkal mélyebben rejtőzik a film igazi érdeme, mint azt előzetesen mutatja nekünk. Ha viszont vevő vagy erre a bátor utazásra, akkor neked is egy remek élményben lesz részed. több»

A film 181 537 965 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 115 942 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film címe, az Ad Astra egy latin kifejezés, melynek jelentése: "a csillagok közé".

(hp)
 

A direktor állítása szerint a film olyan lesz, mintha ötvöznénk a 2001: Űrodüsszeiát és az Apokalipszis most!-ot.

(hp)
 

James Gray egy interjúban elmondta, hogy ebben a filmben az űrutazást olyan valósághűen fogja ábrázolni, ahogy még senki korábban.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.