Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
66%

Ad Astra - Út a csillagokba (2019)

Ad Astra
Filmadatlap
 
31
Szereplők
30
Vélemények
30
Képek
11
Videók

Galéria (30)

Brad Pitt
Brad Pitt
Brad Pitt
Liv Tyler
Ruth Negga
Brad Pitt
Brad Pitt
Ruth Negga
James Gray
Liv Tyler
Liv Tyler
Ruth Negga
Donald Sutherland
Tommy Lee Jones
Brad Pitt
Brad Pitt
Ruth Negga
Liv Tyler
James Gray
Brad Pitt
Tommy Lee Jones
James Gray
Steven Tyler
Liv Tyler
Brad Pitt

Videók (11)

 
harnas1207   2021. 08. 05.

legújabb vélemény

0

Borzalmas űrballada, egy félig érdekes háttérsztorival megáldott idióta melodráma. Fokozatosan lök a mély unalomba, hogy aztán a végén dühödten kiálthass fel: ezért adtam 2 órát az életemből?

 
elekm90   2021. 01. 17.

a nap véleménye

0
No script, no party

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Spoileresen kell írnom a filmről, hogy rendesen szidhassam. Kezdem a pozitívumokkal: audiovizuálisan elképesztő, gyönyörűen néz ki, a hangeffektek nagyon jók. Az első 5 perc alapján sokkal jobbat vártam. Utána sajnos elkezdődött a sztori. Na most erre ráaggatni, hogy science fiction, az óriási butaság, mert a science részből alig állja meg valami a helyét. Csak pár példa: a Holdon a gravitáció teljesen azonos a Földével, az emberek ugyanúgy mászkálnak fel-alá, mint én a közértben. Brad Pittnek sikerül felmásznia alulról, egy rakéta hajtóművétől a legénységig anélkül, hogy bármi baja esne. És akkor még nem beszéltem az űrállomáson elszabadult, megvadult kísérleti majmokról és űrkalózokról. Miközben a film próbál egy komoly történetet elmesélni, a forgatókönyv tele van ilyesféle felesleges hülyeséggel, amik a főszálhoz semmit nem tettek hozzá, cserébe egyre jobban felcsesztek, ahogy haladtunk előre. Emiatt a kettősség miatt műfajilag is nehéz besorolni. Olyan, mintha egy Terrence Malick drámát nézne az ember a sok lamentálós-elmélkedős narrációval. Ugyanakkor időröl-időre beletesznek 1-1 akciójelenetet is, amit a történet önmagában nem indokolna. Ez a film sajnos ékes példája annak, hogy a jó film alapja a jó forgatókönyv, itt ez nagyon hiányzott. Remélem, James Gray a sci-fi vonal erőltetése helyett a jövőben inkább a korábbi munkásságához hasonló filmekre fókuszál.

 
Artemisia   2020. 05. 05.

6
Út az unalomba

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sci-fit nehéz a drámával vegyíteni, és az Ad Astra jó példa rá, hogy miért. Az alapsztorival alapvetően nincsenek gondok, bár van benne néhány nagyon elhasznált sablon, pl. munkamániás, magányosfarkas főhős, akinek széthullóban van a családja/tön... teljes kritika»

 
hp   2020. 07. 22.

0

Brad Pitt alakítása kétségkívül az Ad Astra legerősebb ütőkártyája: egyszerre mély, érzékeny és szuggesztív, ami sajnos magáról a filmről nem igazán mondható el. Bár a látványvilág kétségkívül megér egy misét, de folyamatosan azt éreztem, hogy a rend... több»

 
Milanman   2019. 12. 11.

a nap véleménye

4
Út az emberi lélek mélyére

A teljes latin mondás így szól: Per Aspera Ad Astra, vagyis "Göröngyös úton a csillagokba". Az igazán nagy cselekedetek véghezviteléhez csak komoly nehézségek árán juthatunk el. Találó cím, pont annyira szimbólumszerű, mint a film maga. James Gray, ... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2019. 09. 22.

0

Egy vontatott és sokszor unalmas űreposz a távoli jövőben, mikor már Hold és Mars bázis is létezik. A holdjárós fogócska egész látványos és ott van társadalomkritika amit én mindig díjazok. Onnantól kezdve viszont fokozatosan ül le az egész, Brad Pit... több»

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

0

Tipikus egyszernézős űrutazásos film mint pl a Gravitáció. Brad Pitt miatt tudták csak főleg eladni a filmet. Tény hogy a látványvilág és a technikai megoldások szemkápráztatóak de az alaptörténet eléggé bukdácsolós. A történetvezetés pedig szörnyen monoton sajnos.

A film 181 537 965 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 115 942 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film címe, az Ad Astra egy latin kifejezés, melynek jelentése: "a csillagok közé".

(hp)
 

A direktor állítása szerint a film olyan lesz, mintha ötvöznénk a 2001: Űrodüsszeiát és az Apokalipszis most!-ot.

(hp)
 

James Gray egy interjúban elmondta, hogy ebben a filmben az űrutazást olyan valósághűen fogja ábrázolni, ahogy még senki korábban.

(hp)
 

James Gray rendező és Brad Pitt az Eldorádó, az elveszett város(Z: az elveszett város) forgatásán dolgozott volna együtt először, azonban Pitt egyéb munkái miatt végül mégsem tudta vállalni a forgatást, ennek ellenére producerként kivette a részét a munkálatokból.

(hp)
 

A filmet eredetileg 2019. május 24-én mutatták volna be Cannes-ban, de a stúdió végül elhalasztotta a bemutatót. A pletykák szerint ennek hátterében az állt, hogy a Disney felvásárolta a Foxot.

(hp)
 
Ugyanakkor azt bátran állítom, hogy Brad Pitt, James Gray, az operatőr, Van Hoytema és a zeneszerző, Max Richter olyan intim, szuggesztív, torokszorító és végül szívmelengető hangulatot teremtenek közösen, amely miatt kifejezetten megéri túllendülni ezeken az esetlenségeken. több»
 
Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja Brad Pitt. Ám hiába merészkedik oda, ahová ember még nem merészkedett, így sem menekülhet a magányától, a megbánásaitól és az apja hagyatékától. Az Ad Astra – Út a csillagokba az egyik legintimebb „világmegmentős” űrfilm, ami nem csupán azért az év sci-fije, mert alig készül már nagyköltségvetésű sci-fi film. Spoileres kritika. több»
 
Furcsaságait legalább annyian fogják izgalmasnak találni, mint amennyien kiborítónak, de az Ad Astra annyiban mindenképpen teljesíti feladatát, hogy egyformán sikeresen kalauzol el minket a világűr és Roy McBride lelkének legmélyére is. több»