Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
30
Képek
11
Videók

Vélemények: Ad Astra - Út a csillagokba (2019)

 
Artemisia   2020. 05. 05.

legújabb vélemény

Út az unalomba

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A sci-fit nehéz a drámával vegyíteni, és az Ad Astra jó példa rá, hogy miért. Az alapsztorival alapvetően nincsenek gondok, bár van benne néhány nagyon elhasznált sablon, pl. munkamániás, magányosfarkas főhős, akinek széthullóban van a családja/tönkrement a házassága, rossz a viszonya az apjával/anyjával, akaratlanul is mindig mindent elszúr, és mindezt unott fapofával csinálja végig. Ezek már borzasztó ósdi és agyonhasznált klisék, túlléphetnénk már rajtuk. De ezeket csak részletkérdések, maga az alapötlet, a Neptunus felől érkező sugárkitörések és azok felderítése és megszüntetése mint küldetés nagyon jó és eredeti téma, amit remekül megf... több»

 
Milanman   2019. 12. 11.

a nap véleménye

Út az emberi lélek mélyére

A teljes latin mondás így szól: Per Aspera Ad Astra, vagyis "Göröngyös úton a csillagokba". Az igazán nagy cselekedetek véghezviteléhez csak komoly nehézségek árán juthatunk el. Találó cím, pont annyira szimbólumszerű, mint a film maga. James Gray, rendező már a Z, az elveszett város című előző filmjével is kísérletet tett a zsánerek közötti határok elmosására. Aki egy kalandfilmre számított, csalódnia kellett, ahogy vélhetően azoknak is, akik most egy ízig-vérig sci-fire aspiráltak az "Ad Astra" esetén. Gray számára az út az emberi lelken keresztül vezet, a külsőségek pedig maximum a mondanivaló megerősítésére, alátámasztására szolgálnak. A fókusz a főszereplő belső utazásán van, amit felf... több»


 
BoBamburg   2020. 01. 15.

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de nem bántam meg, hogy nem mentem el rá moziba (pedig erősen szemeztem vele). Iszonyat vontatott film, ami próbált nagyon művészi és mély lenni, de nekem inkább tűnt erőltetettnek és unalmasnak. Ezenkívül jóformán mindent az ember szájába rág. Kár érte, kellemes sci-fi lehetett volna ha sikerül megütnie például egy Szárnyas fejvadász, A hold, vagy 2001 űrodüsszeia szintet, de minden igyekezete ellenére sem jött össze.

 
HETEDIK   2019. 09. 22.

Egy vontatott és sokszor unalmas űreposz a távoli jövőben, mikor már Hold és Mars bázis is létezik. A holdjárós fogócska egész látványos és ott van társadalomkritika amit én mindig díjazok. Onnantól kezdve viszont fokozatosan ül le az egész, Brad Pitt pedig sosem lesz jó színész. Egy Tom Cruise milliószor több érzelmet ki tudott volna hozni a szerepből, hálisten nemsokára neki is kijön egy űrfilmje. Gyenge közepes, amin Tommy Lee sem tudott segíteni...

 
NGN   2020. 01. 24.

Érdekes, ámde nem túl izgalmas film egy apa-fia kapcsolatról. A közepéig volt benne potenciál, de utána elég sablonossá vált. Egyszer érdemes megnézni.

 
VvV   2019. 12. 08.

Eléggé hosszú és ráadásul vontatott történetű film, amit a téma kedvelői lehet hogy élveznek de egy a témához laikus számára kifejezetten unalmas film.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Tipikus egyszernézős űrutazásos film mint pl a Gravitáció. Brad Pitt miatt tudták csak főleg eladni a filmet. Tény hogy a látványvilág és a technikai megoldások szemkápráztatóak de az alaptörténet eléggé bukdácsolós. A történetvezetés pedig szörnyen monoton sajnos.

 
MMcFly2015   2019. 09. 30.

A film jó, a probléma csak az, hogy az előzetes nem a célközönséget szólítja meg

Ez most már alap probléma manapság, hogy ha a kritikusok többsége imádja, akkor mi, halandó nézők lehúzzuk. Én igyekszem mindkét oldalt megérteni, viszont utóbbiak csalódottsága megint az előzetes elferdítése miatt történhetett. Ahogy a magyar plakátoknak és a címnek is tükröznie kell a film jellemzőit, úgy az előzetes is megtehetné ugyanezt. Így viszont nem feltétlenül a célközönség ült be a premier napokon a terembe... Köztük én is így jártam. Munka után néztem meg, és értettem a film mondanivalóját, teljesen átjöttek az értékelni valói, mégis teljesen másra számítottam. (Mondjuk azt, hogy csalódtam?) A nyitánya óriási látványt nyújt, és ez a fajta minőség kitart a film első feléig. Majd ,... több»

 
czerik   2019. 09. 22.

Hát, igazából többet vártam ettől a filmtől, de csak egy sima űrben játszódó apakeresős film lett belőle. Nem szokványos koncepció, de annál üresebb mondanivalóval.

 
Filmdoki   2019. 09. 30.

A lélek Odüsszeiája

Stanley Kubrick mozija meghatározó a sci-fi történelmében. A rendezőzseni filmje minden tekintetben kimagasló, de egyúttal egy nehezen befogadható film is, ami sokak gyomrát megülheti. Engem minden alkalommal letaglóz, és hol a látvány, hol a szimbolikája, hol pedig az audiovizuális élmény az, ami magával ragad. 2014-ben jött Christopher Nolan nagy dobása, a Csillagok között. Sokan Kubrick mesterművéhez hasonlították, így nagy izgalommal ültem be a vászon elé, hogy végre, végre az én generációm is kap egy olyan volumenű sci-fit. Sajnos csalódnom kellett. A masszív felvezetést követően Nolan mozija szétesett, és a rideg hangulatot felváltotta a giccs. Rossz filmnek nem nevezném, de számomra h... több»

 
Lubi   2019. 09. 20.

a nap véleménye

Galaxis útikalauz az érzelmek tengerébe

Brad Pitt meditatív űrutazása a galaxis széléig kísér bennünket, hogy aztán ráébredjünk, valójában sosem hagytuk el a Földet. A film rendezője, James Gray nem alaptalanul nevezte meg az Apokalipszis most és a 2001: Űrodüsszeia című filmtörténeti klasszikusokat mint fő inspirációit új filmjéhez. Az említett két film hatása ugyanis erősen érződik az elkészült alkotáson. Noha nem ér fel hozzájuk mélységében vagy ambícióban. Az Ad Astra minimalizmusával keveset markol, de azt biztos kézzel teszi. A mai mozik kínálatában pedig igazi felüdülés volt egy valódi, nagybetűs sci-fit látni a nagyvásznon. A történet monumentalitása ellenére végig kifejezetten személyes marad. A középpontban Roy McBride... több»

 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

Borzalmas film, tömény időpocsékolás volt az elejétől a végéig. Várja az ember, hátha történik benne valami, de semmi.

 
drg0602   2020. 02. 16.

Szerintem jó film, van mondanivalója nekem tetszett. Érdemes megnézni. Brad Pitt jó szerepel. Jó film.

 
JohnnyBGood   2019. 12. 04.

a nap véleménye

Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle

Mivel az énem egy elég nagy hányada fura módon szívesen húz a magány felé, így a kezdetektől el tudtam süllyedni a filmben. Egyszerre volt Solaris (regény), Moon és Interstellar érzésem. A film felénél előre kellett dőlnöm, és minden idegszálammal figyelni, annyira behúzott. Konkrétan azt kívántam, hogy NE csesszék el, mert eddig nagyon jó. A második fele... Ha már Neptunusz, volt egy film, a Halálhajó, az egy sarokkő, ami a Neptunuszt piedesztálra emeli. Az a film ad, ez a film elvesz. *** Spoiler Alert! *** Sci-Fi vonalon ez a film megbukott, magány vonalon kiüresedett. Ne akarja senki beadni nekem ilyen távolságok és látvány mellett, hogy mindenki a semmiért jutott el odáig! Ne legyen már... több»

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2019. 12. 08.

Ismét egy kritikán aluli

Sajnos ismét bebizonyosodott hogy az ismert arcok nem tudnak újat mutatni,a történet gyerekes,idegesítő,ez egy családi dráma maximum,nem sci-fi.Ez egy vicc.Nem is tudom miért így forgatták ezt le ,semmi köze se az űrhöz se a fantasztikumhoz. Megőrült a fater ezért átutazunk a naprendszeren.... Nulla,még egyszer nulla pontot adok a tízből,ja nemcsak én,az is akivel a filmet láttam....

 
bbozsi   2020. 04. 09.

Csodálatosak a törekvései a filmnek, és nem ritkán meg is valósítja őket, de tény, hogy kell némi elnézés neki, amikor picit ügyetlenebb. Csak ajánlani tudom, Pálfi György Úr hangja c. filmjével párban például különösen érdekes az amerikai és a k-k-európai megközelítés.

 
koricapito   2020. 02. 17.

Űrbéli roadmovie

Az Ad Astra egy lassú, andalgós, karakterközpontú sci-fi, aminek bőven van mondanivalója. Talán kicsit több is a kelleténél. A Brad Pitt által életrekeltett Roy McBride-ot kísérjük el a csillagokba vezető útján, ami végtelenül hosszúnak és magányosnak tűnhet, viszont neki ez egy kivételes lehetőség arra, hogy megismerje saját magát és értékelje az életét. A magány és a belső vívódás, melyen hősünk átmegy tökéletesen érződik a képernyőn keresztül, főképp Pitt visszafogott, mégis zseniális alakításának köszönhetően. A film műfajában sci-fi, de lehetne akár western is, vagy egy szimpla dráma, hiszen a lényeg nem a körítés, hanem a karakter. A nem túl távoli jövőbe helyezett cselekmény csak egy lehetőség volt a készítőknek, hogy előrevetítsenek egy elképzelhető irányvonalat a jelen társadalom fejlődésében. A bemutatott utópisztikus világban egyértelműen látszik, hogy hiába fejlődik az emberiség technológiája rohamosan, ha maguk az emberek képtelenek rá. Tehát egy amolyan űrbéli roadmovie az Ad Astra, ami nagyon lassú tempóban kíséri főhősét az általunk ismert világ pereme felé, miközben a jövő társadalmának potenciális problémáira reflektál és főhősének kilátástalan lelki állapotát mutaja be, mindezt tökéletes sci-fi hangulattal megfűszerezve.

 
Artúr   2020. 04. 20.

Laaaaaasssssúúúú

Számomra kifejezetten rossz filmélmény volt. A zene depresszív, a narratíva lehangoló, a történetvezetés még tartogathatott volna valami izgalmas befejezést, de végül egyszerű keserű érzelmi feketelyukba zuhant. El tudom képzelni, hogy volt valami mondanivalója, ami a nagyon művészkedő rendezés közben, alatt, mellett, felett elveszett, de ... de nem. Szóval sajnálom, pedig ígéretes volt a realista utópia megközelítése és, hogy nem úgy mutatta be a technikai nóvumokat mintha soha be nem következnének, hanem mintha ez a biztos jövő volna, ami már velünk él.

 
alienatom   2019. 12. 06.

Aludni jó .

Hihetetlen unalmas film , Brad Pitt úgy tolja végig az egész filmet mintha éppen készülne lefeküdni . Aki esti alváshoz keres filmet ,remek választás.

 
Cliff Booth   2019. 09. 22.

Kevés olyan film van, ami ennyire megindító. A film végig fenntartja az érdeklődést: kapunk egy kis apa-fia kapcsolatot sci-fi-be csomagolva. Egy szenzációs utazásnak néz elébe az, aki be ül a filmre. Brad Pitt élete alakítását nyújtja!

 
idanka Nézhetetlen  2019. 12. 25.

szent sz@r

Nézhetetlen, az első órát 1 percben összelehetne foglalni. Dög unalom, rettenet párbeszédek, folyamatos felesleges monológok. Kb a 60-as évek képi világát idézi.

 
Beam Árpád   2019. 12. 13.

Kupac gőzőlgő lósz@rt se ér ez a film. Kegyetlenűl unalmas, volt mikor az ereimet akartam felvágni annyira ergya!!

 
Varga Szilárd   2020. 04. 20.

Bejön

Végig olvastam a kommenteket mielőtt neki kezdtem volna a filmnek. Eléggé megosztó vélemények vannak. Nekem nagyon bejött a mondanivalója és a látvány is. Sokan írták, hogy unalmas, egy percig nem éreztem ezt. Valóban nem az a kategória amikor a torkodban van a szíved az izgalomtól, de elgondolkoztató és mély témákat felölelő film.

 
Kadigabi   2019. 12. 16.

Egy jó sci-fi

Nagyon tetszett! Sok mindent lehet mondani, de hogy unalmas, azt nem. Lehet úgy is érdekes egy film, hogy nem tolják tele akcióval. Az igaz, hogy többet ki lehetett volna hozni belőle (a végét elnagyolták/elrontották), ill. a főszereplő lelkivilágába még mélyebb betekintést kellett volna adni, de ezenkívül szuper.

 
Rajkó   2019. 08. 31.

Hát, ez nem az én filmem. Érdekesnek tűnt, mert az űrben játszódik, ahol a főszereplő régen eltűnt apját keresi, de nem gondoltam volna, hogy ez azt jelenti, hogy több mint két órán át fogom Brad Pitt búskomor képét bámulni a nagy, unalmas semmi közepén. Ok, végülis ezt kívánta a sztori, én viszont legalább egy minimális fordulatot vagy izgalmat is vártam volna.

 
juliS   2019. 09. 20.

Oké, hát én igyekszem megérteni, hogy miért olyan nagy szám ez a film. Tény, hogy Brad Pitt a kisujjából kirázta ezt a szerepet, de szerintem az alapkoncepció nem igazán mutat túl az apakeresésen, minden más pedig valahogy olyan kiszámítható volt. :/

 
cvölf   2019. 09. 04.

Érdekes volt Brad Pittet ilyen szerepben látni, de meg kell hagyni, jól áll neki. Igazából az ő karakterének belső vívódását, egyfajta pszichológiai elemzését adja a film. Az űrben játszódó jelenetek nagyon varázslatossá teszik, az egésznek út az ismeretlenbe hangulata van. Szép, jó, megtekintésre érdemes, sőt ajánlott.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.