Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
255
Vélemények
136
Képek
16
Videók
 
Artemisia   2020. 06. 11.

legújabb vélemény

Űreposz

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Nagyszabású, monumentális űreposz lenyűgöző látványelemekkel. Épp ezért szerettem volna, hogy tökéletes legyen a film, és olyan mondanivalóval szolgáljon, amely sokáig emlékezetes marad. Sajnos egyik sem valósult meg. A film ígéretesen kezdődik, a különc Cooper család a pusztuló Föld utolsó éveiben éli hétköznapjait, melyet egy különös anomália üzenetei zavarnak meg. Az üzeneteket követve Cooper és lánya, Murph a NASA egy titkos bázisára jutnak, ahol megtudják, hogy már alig van remény az emberiség megmentésére. Gyerekei jövőjére gondolva Cooper vállalkozik a feladatra, hogy meghatározatlan idejű küldetésre induljon a Szaturnusz közelében lévő féreglyukon át egy új dimenzióba. Kezdetét veszi egy frenetikus, kozmikus kaland. Ez alapvetően nagyon jó feltevés, de valahogy túl sok a felesleges töltelék. Sci-fi volta mellett a film egy komplett családi dráma évtizedeken átívelő históriája is. Ami természetesen nem lenne gond, hiszen az emberi érzelmek művészi kontrasztot alkotnak a végtelen, sötét, magányos világűrrel. De egyszerűen nem sikerült harmóniát teremteni, nem találták meg a megfelelő egyensúlyt ahhoz, hogy az érzelmeket beleszőjék a cselekménybe (ahogy pl. a Gravitácónak sikerült). Ezenkívül, bár fantasztikus a film cselekménye, mégis rengeteg apró hibát lehet felfedezni benne, melyek csorbítják az összhatást, különösen ... több»

 
rbernadett   2015. 05. 13.

Borzasztó sokat vártam ettől a filmtől, ehhez képest szinte csalódás volt. Nem is tudom, hogy mi értékeltem benne négy csillagra, mert őszintén szólva nem érzem ennyinek. Igazából nem értem, hogy mitől ért el ekkora sikert ez a film, mert sok újat nem mutatott. Minden ötlet szerepelt már valami más filmben, ebben csak pusztán összepakolták őket.


 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Zsenialis, korszakalkoto, tokeletes film. En 5x neztem meg moziban es kb 40x azota.. Nincsenek ra szavak. A zene, a csalad, a szeretet, a hit.. minden.

 
Shelby07   2019. 04. 10.

Kissé zavarosak az érzéseim a filmmel kapcsolatban, mert egyszerre volt lenyűgöző és lehangoló. Amilyen jól és érdekesen kezdődött, olyan szívszorítón és kissé lehangolón végződött, de emellett iszonyatosan tetszett. A vége szomorkás volt, de egyszerűen zseniális ez az alkotás, a mondanivalója könnyeket csal az ember szemébe. Mindössze azért adok erre négy csillagot, mert egy kicsit hosszú volt nekem a film. A színészi alakítások pedig egyszerűen csodálatosak voltak. Aki esetleg még gondolkodik, hogy megnézze-e, bátran tudom ajánlani, mert megéri.

 
indingo   2016. 02. 18.

Kettős érzések vannak bennem a filmmel kapcsolatban. Az első fele tetszett, a második már kevésbé. Csak egyszer láttam, de még párszor biztosan meg kell nézni, hogy kerek legyen a történet.

 
Archívum Nézhetetlen  2015. 02. 09.

Egyik legjobb Sci-fi (ha nem a legjobb), amit idáig láttam. Eszméletlenül érdekes az űrbéli objektumok bemutatása, és élvezhetően elmagyarázott fizika hozzá. A színészek alakítása pedig tényleg az egekbe emeli a sztorit. Szuper film.

 
Deku   2017. 07. 10.

Na ez egy igazán jó film, kissé átlagosnak indul és nem is vár semmi nagy durranást a néző viszont az ahogy visszautal az egészre a vége valami eszement jó. Nagyon tetszett ez a megoldás.

Anne Hathaway
Jessica Chastain
Christopher Nolan
Matthew McConaughey
Michael Caine
Stephen Hawking
Michael Caine
Christopher Nolan
Anne Hathaway
Matthew McConaughey
Jessica Chastain
David Oyelowo
Mackenzie Foy
Matthew McConaughey

A film összbevétele 677 471 339 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Nolan felkérte Hans Zimmer zeneszerzőt a filmzene elkészítésére, nem mondta el neki, pontosan miről fog szólni a film. Csak egy oldalt adott neki a forgatókönyvből Murph és Cooper párbeszédével. Mivel Zimmer azt hitte, hogy Murph egy kisfiú, zenéjében igyekezett az apa-fia kapcsolatot feldolgozni.

(Artemisia )
 

A színészek szkafandereit jelmeztervezők készítették, de működött az oxigénellátásuk, a hőszabályzásuk, a sisakokba pedig működő kummunikátorokat szereltek, így a rendező felvétel közben is tudott instrukciókat adni a színészeknek.

(Artemisia )
 

A jelmeztervezők 12 hét alatt készítették el a filmben látható űrruhákat.

(Artemisia )
 

A filmben ugyanaz a gleccser látható, mint a Batman: Kezdődikben.

(Artemisia )
 

A 2002-es álmatlanság óta egyszer sem hangzott el Nolan-filmben a "f*ck" szó. A Csillagok között megtörte a hagyományt.

(Artemisia )
 

A kukoricamezős jelenetekhez Cristopher Nolan maga termesztett kukoricát, amit a forgatás befejezésével eladtak.

(Artemisia )
 

Matthew McConaughey ragaszkodott hozzá, hogy az idős Murph-ot Jessica Lange alakítsa, ő azonban az American Horror Story forgatása miatt nem tudta vállalni a szerepet.

(Artemisia )
 

A "próbálj meg olyan kicsiket lélegezni, amilyeneket csak tudsz" sor, amit Brand mond Coopernek, egy másik Nolan-filmben is elhangzik, ott John Cutter mondja Oliviának.

(Artemisia )
 

Murph nevét 79-szer mondják ki a filmben.

(Artemisia )
 

Christopher Nolan elmondta, hogy a 2012-es, Mud című filmben lenyűgözte Matthaw McConaughey alakítása, ezért egyértelmű volt, hogy őt akarja a főszerepre.

(Artemisia )
 
A Mementóval megbolygatta az unalmas lineáris történetmesélést, vért pumpált a Batman szériába, most pedig leforgat egy olyan sci-fit, ami már rég nem megy a művészi impotenciájuk miatt speciális effektek és dollármilliók mögé bújó elődeinek. több»
 
Tudományos-fantasztikus családi dráma, melyben egy csapat az emberi faj kihalásának szélén éppen jókor talál lehetséges megoldást az emberiség Földről való elköltöztetésének problémájára. A végső kivitelezéshez azonban még hiányzik néhány információ, amit hőseink a csillagközi térben keresnek, egy szuper masszív fekete lyuk közvetlen szomszédságában. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.