Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
70
Filmadatlap
 
31
Szereplők
25
Vélemények
48
Képek
1
Videók
Végjáték
 
atombence   2019. 07. 07.

legújabb vélemény

Gyermekkatonák és drámai pszichológia

A történet egy könyv filmbéli adoptációja, ami a harci pszichológiáról szólna, hangsúlyozom: szólna. Ez a film nem szól semmiről. Van egy tini akit megbíztak a föld megmentésével, a szülei nem látogathatják, könyörtelen kiképzést kap, és embert kell ölnie hogy az legyen aki... A könyv 100%-ban jobb ennél.

 
Artemisia   2018. 01. 12.

A látványvilág jó, bár vannak ettől látványosabb sci-fik is, de a történet és a kivitelezés nagyon gyenge, a film a kiképzésből és az edzésekből, szimulációkból áll,de a végső csata sem lesz a film csúcspontja, hiszen egy szimuláció keretében zajlik, nem tudjuk, hogy a valóságban is harc folyik és nem is látunk semmit a csatából, csak a hajójuk volánja mögött ülő csapatot. Nemcsak a "végjáték" ilyen ingerszegény, előtte az egész film folyamán csak szimpla edzéseket látunk, semmi izgalom,fordulat,semmi tét. Az alapelképzelés jó, hogy már gyerekkortól intenzíven megkezdik a tökéletes katonák kiképzését az idegenek elleni harcra, de miért éppen csak kamaszodó gyerekeket küldenek harcba a világ megmentéséért,mikor vannak tapasztaltabb pilóták,katonák is, pl.a kiképzők,vagy a veterán,aki egyszer már megmentette a Földet. De ők csak nézik a csatát és egy gyerek kezébe adják a háború sorsát.Inkább gyerekek számára élvezhető film, a 20 év felettiek nem zavaróak lehetnek a logikai,dramaturgiai és szerkezetbeli gikszerek.


 
Deku   2017. 10. 22.

Konkrétan röhejesen gyenge lett és ez nagy kár érte de hát ez most ilyen. Bőségesen volt benne olyan dolog ami miatt nem tetszett. Nem nyerte el a történet a tetszésemet.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Én olvastam könyv formájában, ami sokkal jobb mint filmben. Sok lényeges dolgot kihagytak de attól függetlenül hű maradt az eredeti szálakhoz. Elégedett vagyok a filmmel, a felálított szereplő gárda is jó. A látvány is. Aki szereti a scifi műfajt, az ne hagyja ki.

 
hsanya182   2016. 10. 27.

Inkább egy erős sci-fi mint hogy akció is lenne! Egy kamaszokból álló csapatról szól akik egy háborús kiképző programon vesznek részt. A vezető képzés pszichológiai stratégiáiról szól miként alkalmazzák Endersen és a csoporton, különféle pszichológiai teszteknek vetik alá, majd főszereplőnk képességei a csoporton felülre emelik és egy ellenség kiirtására felhasználják a kiszemeltet...

A film összbevétele 125 537 191 dollár volt (imdb.com).

 

A könyv szerint Ender, és Valentin elhagyják a földet örökre ahol a hangyok egyik gyarmat bolygólyán találják meg az anya királynőt. Peter a földön vezető politikus lesz.

(Orosz István)
 

Az Egyesült Államok Haditengerészeténél Orson Scott Card könyve (Végjáték) szerepel az ajánlott olvasmányok listáján.

(hp)
 

A színészek egy hónapig a világhírű Cirque du Soleil tagjaival együtt készültek a szerepre.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.