Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70
Filmadatlap
 
31
Szereplők
25
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Végjáték
 
Deku   2017. 10. 22.

Konkrétan röhejesen gyenge lett és ez nagy kár érte de hát ez most ilyen. Bőségesen volt benne olyan dolog ami miatt nem tetszett. Nem nyerte el a történet a tetszésemet.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Én olvastam könyv formájában, ami sokkal jobb mint filmben. Sok lényeges dolgot kihagytak de attól függetlenül hű maradt az eredeti szálakhoz. Elégedett vagyok a filmmel, a felálított szereplő gárda is jó. A látvány is. Aki szereti a scifi műfajt, az ne hagyja ki.


 
Berto49   2018. 10. 17.

Egy igazán gyermeteg sci-fi, azzal tetézve, hogy gyerekek a bolygó megmentői. Egy állítólag kultikus könyvhalmaz (elkövetője egy Orson Scott Card nevű elismert sci-fi-író) első részének adaptációja, a könyvet eszem ágába sincs elolvasni. A film klisét klisére halmaz, a látvány néha elviselhető, a készítők érezhetően erre "gyúrtak" rá, de nem sok újdonságot mutat. Harrison Ford és Ben Kingsley is szerepel benne, az utóbbi maori arctetoválással, szörnyű látvány. Biztos kellett a pénz, azért vállalta el ezt a szörnyűséget.

 
hsanya182   2016. 10. 27.

Inkább egy erős sci-fi mint hogy akció is lenne! Egy kamaszokból álló csapatról szól akik egy háborús kiképző programon vesznek részt. A vezető képzés pszichológiai stratégiáiról szól miként alkalmazzák Endersen és a csoporton, különféle pszichológiai teszteknek vetik alá, majd főszereplőnk képességei a csoporton felülre emelik és egy ellenség kiirtására felhasználják a kiszemeltet...

 
Curacao86   2015. 06. 23.

A tökéletes sci-fi egyik megtestesítője. A drámai vonala a végkifejletig rendkívül erősen jelen van és nagyon fontos része a különböző karakterek változatosságával együtt. Nem olvastam a regényt, az eredeti művet, de aki megnézi ezt a filmet, az kedvet kap hozzá.

A film összbevétele 125 537 191 dollár volt (imdb.com).

 

A könyv szerint Ender, és Valentin elhagyják a földet örökre ahol a hangyok egyik gyarmat bolygólyán találják meg az anya királynőt. Peter a földön vezető politikus lesz.

(Orosz István)
 

Az Egyesült Államok Haditengerészeténél Orson Scott Card könyve (Végjáték) szerepel az ajánlott olvasmányok listáján.

(hp)
 

A színészek egy hónapig a világhírű Cirque du Soleil tagjaival együtt készültek a szerepre.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.