Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
69%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
25
Vélemények
48
Képek
1
Videók
Végjáték
 
atombence   2019. 07. 07.

legújabb vélemény

Gyermekkatonák és drámai pszichológia

A történet egy könyv filmbéli adoptációja, ami a harci pszichológiáról szólna, hangsúlyozom: szólna. Ez a film nem szól semmiről. Van egy tini akit megbíztak a föld megmentésével, a szülei nem látogathatják, könyörtelen kiképzést kap, és embert kell ölnie hogy az legyen aki... A könyv 100%-ban jobb ennél.

 
Artemisia   2018. 01. 12.

A látványvilág jó, bár vannak ettől látványosabb sci-fik is, de a történet és a kivitelezés nagyon gyenge, a film a kiképzésből és az edzésekből, szimulációkból áll,de a végső csata sem lesz a film csúcspontja, hiszen egy szimuláció keretében zajlik,... több»


 
Deku   2017. 10. 22.

Konkrétan röhejesen gyenge lett és ez nagy kár érte de hát ez most ilyen. Bőségesen volt benne olyan dolog ami miatt nem tetszett. Nem nyerte el a történet a tetszésemet.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Én olvastam könyv formájában, ami sokkal jobb mint filmben. Sok lényeges dolgot kihagytak de attól függetlenül hű maradt az eredeti szálakhoz. Elégedett vagyok a filmmel, a felálított szereplő gárda is jó. A látvány is. Aki szereti a scifi műfajt, az ne hagyja ki.

 
hsanya182   2016. 10. 27.

Inkább egy erős sci-fi mint hogy akció is lenne! Egy kamaszokból álló csapatról szól akik egy háborús kiképző programon vesznek részt. A vezető képzés pszichológiai stratégiáiról szól miként alkalmazzák Endersen és a csoporton, különféle pszichológia... több»

 
Curacao86   2015. 06. 23.

A tökéletes sci-fi egyik megtestesítője. A drámai vonala a végkifejletig rendkívül erősen jelen van és nagyon fontos része a különböző karakterek változatosságával együtt. Nem olvastam a regényt, az eredeti művet, de aki megnézi ezt a filmet, az kedvet kap hozzá.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 14.

Nem volt rossz, az átlagnál még egy kicsit jobb is volt. A kiképzés és az ötlet, hogy gyerekek verjék le az ellenséget, érdekes koncepció, de nem annyira kidolgozott. Vannak lyukak a filmben, de vannak fordulatok is és szerintem nem lett annyira ross... több»

Galéria (48)

Videók (1)

A film összbevétele 125 537 191 dollár volt (imdb.com).

 

A könyv szerint Ender, és Valentin elhagyják a földet örökre ahol a hangyok egyik gyarmat bolygólyán találják meg az anya királynőt. Peter a földön vezető politikus lesz.

(Orosz István)
 

Az Egyesült Államok Haditengerészeténél Orson Scott Card könyve (Végjáték) szerepel az ajánlott olvasmányok listáján.

(hp )
 

A színészek egy hónapig a világhírű Cirque du Soleil tagjaival együtt készültek a szerepre.

(hp )
 

A karakterek egyenruháján Braille-írással is szerepel a nevük.

(hp )
 

A rendezőt, Gavin Hoodot 17 éves korában besorozták a Dél-afrikai seregbe.

(hp )
 

Ben Kingsley, a produkció egyik húzóneve csak a film 70. percében tűnik fel először.

(hp )
 

A rendező, Gavin Hood játssza az óriást az elmejátékban.

(hp )