Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
77%

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Filmadatlap
 
28
Szereplők
53
Vélemények
114
Képek
3
Videók
Star Wars I. rész - Baljós árnyak
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0

Lehet szeretni,vagy nem szeretni.Nekem tetszett,bár a mérce nagyon magasan van.Jó így látni az előzményeket is látni,és így kezd kerek lenni az egész.Bár az eredeti az csak az eredeti,megismételhetetlen.

 
Artemisia   2018. 08. 12.

a nap véleménye

7
A Jedik válsága

Nehéz kritikát mondani erről a filmről, hiszen egy legendás széria előzményfilmje és a klasszikus Star Wars trillógia (Egy új remény, a Birodalom visszavág, a Jedi visszatér) olyan magasra tették a mércét és a rajongói elvárásokat, hogy bármit is ny... teljes kritika»


 
Orosz István   2017. 08. 01.

1

Jó kis előzmény rész volt, itt megismerhetjük a gonoszt, aki gyerekként még ártatlan volt. Méltó előzménye a többi résznek. Tetszett nagyon a történet is.

 
HETEDIK   2020. 02. 25.

1

Nem tudom miért bántják annyian ezt a részt, fényévekkel jobb bármelyik mostani Disney Wars epizódnál, a végén a hármas fénykard párbaj pedig talán minden idők legjobbja, csak az Obi Van vs Anakin vetekedhet vele a Sith-ek bosszúja végén. Persze Jar Jart tényleg kihagyhatta volna Lucas...

 
Thibo84   2019. 05. 16.

0

A George Lucas által alkotott új Star Wars trilógia, vagy is előzmények közül, ezt kedvelem a legjobban, még az ellenére is, hogy a sokakból un-szimpátiát kiváltó Jar Jar is szerepel benne. Én kimondottan kedveltem és szórakoztatónak találtam a karak... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

1

Igazi klasszikus, amit már mindenki látott már legalább egyszer. A történet alappilléreit tartalmazza a film, ami miatt végig izguljuk az egész cselekményt. Akciódús, de vicces karakterekből sincs hiány. A látvány elképesztő főleg a vízi világnál.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

0

Nem azért tartom gyengének a Baljós árnyakat, mert az új széria tagja. Nem azért tartom gyengének, mert beleszerelmesedtem a régibe. Nem! Maga a film nem tetszik és nem az új széria, hiszen a 3. rész számomra az egyik legjobban sikerült Star Wars fi... több»

Galéria (114)

Videók (3)

A film összbevétele 1 027 044 677 dollár volt (imdb.com).

 

Samuel L. Jackson külön kérése volt, hogy lila színű fénykardja legyen, mert az a kedvenc színe. Az övé az egyetlen lila színű kard.

(Slater)
 

Qui-Gon Jinn adóvevőjét a kellékesek egy borotvából alkották meg.

(Puncs)
 

George Lucas azt nyilatkozta, hogy Jar Jar karakterét a Disney Goofy-ja ihlette.

(Artemisia )
 

Yoda-nak a Baljós árnyakban 3 lábujja van,de a többi filmben 4.

(Artemisia )
 

Yoda-ról soha nem derül ki a franchise során, hogy melyik fajhoz tartozik.

(Artemisia )
 

Vindu mester szerepére a rappar Tupac Shakur-t is meghallgatták.

(Artemisia )
 

Jar Jar Binks szerepét Michael Jackson szerette volna eljátszani, aki jelmezbe bújt volna a figura megformálásához. Azonban Geroge Lucas a számítógépes animálás mellett döntött, így Jar Jar a filmtörténet első , teljes mértékben számítógéppel készített animációs karakter, aki nem animációs filmben szerepel.

(Artemisia )
 

A filmben E.T. is felbukkan.

(HETEDIK )
 

A filmet Olaszországban és Tunéziában forgatták.

(HETEDIK )
 

A filmben majdnem az összes jelenet digitális.

(HETEDIK )