Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Star Wars I. rész - Baljós árnyak
A történet kezdetét veszi
Szerintem a Star Wars filmekkel szemben hatalmas elvárásai vannak az embereknek, de be kell látni, hogy egyáltalán nem egy mai film, és még így is néhány jelenete felülmúlja számos későbbi sci-fi produkcióját. A Star Warsot lehet szeretni vagy nem szeretni, de abba kevesen köthetnek bele, hogy méltón kiérdemelte a népszerűségét. Számomra nagyon szórakoztató volt ez az előzmény rész is, mint persze...
77%100 rajongó1260 szavazat
Filmadatlap
 
28
Szereplők
60
Vélemények
114
Képek
2
Videók

Galéria (114)

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok
136"
Premier (HU): 2012.02.09. | Netflix (2021.09.16.) | Disney+
Kaland | Fantasy | Akció | Sci-fi

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi Szövetség segítségével, és a Jedi tanács hogyan próbálja megakadályozni Qui-Gon-Jinn és Obi-Wan Kenobi segítségével a Naboo… több»

Videók (2)

 
Gábor395952   2022. 06. 21.

legújabb vélemény

0
Kicsit szánalmas!

Még Jar Jar, ha erőltetve is, elmegy, de amik teljesen felidegesítenek benne, azok a kutyafejű rohamosztagos robotok! Tiszta szégyen! Miért nem lehetett a régi rohamosztagos kosztümöket hordani?

 
Artemisia   2018. 08. 12.

a nap véleménye

9
A Jedik válsága

Nehéz kritikát mondani erről a filmről, hiszen egy legendás széria előzményfilmje és a klasszikus Star Wars trillógia (Egy új remény, a Birodalom visszavág, a Jedi visszatér) olyan magasra tették a mércét és a rajongói elvárásokat, hogy bármit is ny... teljes kritika»

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

2

Minden idők legjobb filmes sorozata. Ezekben a filmekben akik játszank csak sztárok lehetnek és ez most sincs másképp. A történet egy messzi messzi galaxisban kezdődik.... és ime visszatérve a gyökerekhez is fantasztikus fantasy, akció. Mindenkinek... több»

 
HE7EDIK   2020. 02. 25.

2

Nem tudom miért bántják annyian ezt a részt, fényévekkel jobb bármelyik mostani Disney Wars epizódnál, a végén a hármas fénykard párbaj pedig talán minden idők legjobbja, csak az Obi Van vs Anakin vetekedhet vele a Sith-ek bosszúja végén. Persze Jar Jart tényleg kihagyhatta volna Lucas...

 
Orosz István   2017. 08. 01.

1

Jó kis előzmény rész volt, itt megismerhetjük a gonoszt, aki gyerekként még ártatlan volt. Méltó előzménye a többi résznek. Tetszett nagyon a történet is.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Lehet szeretni,vagy nem szeretni.Nekem tetszett,bár a mérce nagyon magasan van.Jó így látni az előzményeket is látni,és így kezd kerek lenni az egész.Bár az eredeti az csak az eredeti,megismételhetetlen.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

1

Igazi klasszikus, amit már mindenki látott már legalább egyszer. A történet alappilléreit tartalmazza a film, ami miatt végig izguljuk az egész cselekményt. Akciódús, de vicces karakterekből sincs hiány. A látvány elképesztő főleg a vízi világnál.

A film összbevétele 1 027 044 677 dollár volt (imdb.com).

 

Samuel L. Jackson külön kérése volt, hogy lila színű fénykardja legyen, mert az a kedvenc színe. Az övé az egyetlen lila színű kard.

(Slater)
 

A filmben az akkor még ismeretlen Keira Knightley is játszott, ő volt Padmé Amidala egyik komornája. Azért választották ki a szerepre, mert nagyon hasonlított Natalie Portmanre.

(Norbert93)
 

Qui-Gon Jinn adóvevőjét a kellékesek egy borotvából alkották meg.

(Puncs)
 

George Lucas azt nyilatkozta, hogy Jar Jar karakterét a Disney Goofyja ihlette.

(Artemisia )
 

Yodának a Baljós árnyakban 3 lábujja van, de a többi filmben 4.

(Artemisia )