Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
77

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Filmadatlap
 
28
Szereplők
51
Vélemények
114
Képek
3
Videók
Star Wars I. rész - Baljós árnyak
 
HETEDIK   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Nem tudom miért bántják annyian ezt a részt, fényévekkel jobb bármelyik mostani Disney Wars epizódnál, a végén a hármas fénykard párbaj pedig talán minden idők legjobbja, csak az Obi Van vs Anakin vetekedhet vele a Sith-ek bosszúja végén. Persze Jar Jart tényleg kihagyhatta volna Lucas...

 
Artemisia   2018. 08. 12.

a nap véleménye

A Jedik válsága

Nehéz kritikát mondani erről a filmről, hiszen egy legendás széria előzményfilmje és a klasszikus Star Wars trillógia (Egy új remény, a Birodalom visszavág, a Jedi visszatér) olyan magasra tették a mércét és a rajongói elvárásokat, hogy bármit is nyújt a film, nehéz lesz felérnie az elődei zsenialitásához. Viszont kapásból rossznak vagy feleslegesnek sem bélyegezhetjük, hiszen hozza a Star Wars univerzum hangulatát és nyilvánvaló korlátai is vannak a film cselekményének; az addig megjelent részek történéseit kell megalapoznia és azt az utat kell bemutatnia, amit a karakterek bejártak az Új reményig. Nehéz tehát objektív véleményt mondani róla, de azért vállalkozom rá, hogy többé-kevésbé ... több»


 
Orosz István   2017. 08. 01.

Jó kis előzmény rész volt, itt megismerhetjük a gonoszt, aki gyerekként még ártatlan volt. Méltó előzménye a többi résznek. Tetszett nagyon a történet is.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Igazi klasszikus, amit már mindenki látott már legalább egyszer. A történet alappilléreit tartalmazza a film, ami miatt végig izguljuk az egész cselekményt. Akciódús, de vicces karakterekből sincs hiány. A látvány elképesztő főleg a vízi világnál.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Nem azért tartom gyengének a Baljós árnyakat, mert az új széria tagja. Nem azért tartom gyengének, mert beleszerelmesedtem a régibe. Nem! Maga a film nem tetszik és nem az új széria, hiszen a 3. rész számomra az egyik legjobban sikerült Star Wars film. De fogatversenyestül, Jar-jar Binksestül mindenestül nem üti meg nálam azt a szintet, amit egy SW-nek hoznia kéne.

A film összbevétele 1 027 044 677 dollár volt (imdb.com).

 

Samuel L. Jackson külön kérése volt, hogy lila színű fénykardja legyen, mert az a kedvenc színe. Az övé az egyetlen lila színű kard.

(Slater)
 

Qui-Gon Jinn adóvevőjét a kellékesek egy borotvából alkották meg.

(Puncs )
 

George Lucas azt nyilatkozta, hogy Jar Jar karakterét a Disney Goofy-ja ihlette.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.