Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
77%

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Filmadatlap
 
28
Szereplők
56
Vélemények
114
Képek
3
Videók
Star Wars I. rész - Baljós árnyak

Galéria (114)

Videók (3)

 
Filmimado   2021. 08. 25.

legújabb vélemény

1
Ez a film (tudományos-) fantasztikus

A Star Wars filmek igazán népszerűek. Először is: a világűrben játszódó sci-fik igazán felkeltik a figyelmet a közönség körében. Ez az előzményfilm nagyon jó, nem csodálom, hogy világsiker lett belőle, megérdemli azt az öt csillagot.

 
Artemisia   2018. 08. 12.

a nap véleménye

8
A Jedik válsága

Nehéz kritikát mondani erről a filmről, hiszen egy legendás széria előzményfilmje és a klasszikus Star Wars trillógia (Egy új remény, a Birodalom visszavág, a Jedi visszatér) olyan magasra tették a mércét és a rajongói elvárásokat, hogy bármit is ny... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2020. 02. 25.

2

Nem tudom miért bántják annyian ezt a részt, fényévekkel jobb bármelyik mostani Disney Wars epizódnál, a végén a hármas fénykard párbaj pedig talán minden idők legjobbja, csak az Obi Van vs Anakin vetekedhet vele a Sith-ek bosszúja végén. Persze Jar Jart tényleg kihagyhatta volna Lucas...

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

2

Minden idők legjobb filmes sorozata. Ezekben a filmekben akik játszank csak sztárok lehetnek és ez most sincs másképp. A történet egy messzi messzi galaxisban kezdődik.... és ime visszatérve a gyökerekhez is fantasztikus fantasy, akció. Mindenkinek... több»

 
Orosz István   2017. 08. 01.

1

Jó kis előzmény rész volt, itt megismerhetjük a gonoszt, aki gyerekként még ártatlan volt. Méltó előzménye a többi résznek. Tetszett nagyon a történet is.

 
Thibo84   2019. 05. 16.

0

A George Lucas által alkotott új Star Wars trilógia, vagy is előzmények közül, ezt kedvelem a legjobban, még az ellenére is, hogy a sokakból un-szimpátiát kiváltó Jar Jar is szerepel benne. Én kimondottan kedveltem és szórakoztatónak találtam a karak... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

1

Igazi klasszikus, amit már mindenki látott már legalább egyszer. A történet alappilléreit tartalmazza a film, ami miatt végig izguljuk az egész cselekményt. Akciódús, de vicces karakterekből sincs hiány. A látvány elképesztő főleg a vízi világnál.

A film összbevétele 1 027 044 677 dollár volt (imdb.com).

 

Samuel L. Jackson külön kérése volt, hogy lila színű fénykardja legyen, mert az a kedvenc színe. Az övé az egyetlen lila színű kard.

(Slater)
 

A filmben az akkor még ismeretlen Keira Knightley is játszott, ő volt Padmé Amidala egyik komornája. Azért választották ki a szerepre, mert nagyon hasonlított Natalie Portmanre.

(Norbert93)
 

Qui-Gon Jinn adóvevőjét a kellékesek egy borotvából alkották meg.

(Puncs)
 

George Lucas azt nyilatkozta, hogy Jar Jar karakterét a Disney Goofyja ihlette.

(Artemisia )
 

Yodának a Baljós árnyakban 3 lábujja van, de a többi filmben 4.

(Artemisia )