Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Filmadatlap
 
28
Szereplők
50
Vélemények
114
Képek
2
Videók
Star Wars I. rész - Baljós árnyak
 
Artemisia   2018. 08. 12.
A Jedik válsága

Nehéz kritikát mondani erről a filmről, hiszen egy legendás széria előzményfilmje és a klasszikus Star Wars trillógia (Egy új remény, a Birodalom visszavág, a Jedi visszatér) olyan magasra tették a mércét és a rajongói elvárásokat, hogy bármit is nyújt a film, nehéz lesz felérnie az elődei zsenialitásához. Viszont kapásból rossznak vagy feleslegesnek sem bélyegezhetjük, hiszen hozza a Star Wars univerzum hangulatát és nyilvánvaló korlátai is vannak a film cselekményének; az addig megjelent részek történéseit kell megalapoznia és azt az utat kell bemutatnia, amit a karakterek bejártak az Új reményig. Nehéz tehát objektív véleményt mondani róla, de azért vállalkozom rá, hogy többé-kevésbé ... több»

 
Orosz István   2017. 08. 01.

Jó kis előzmény rész volt, itt megismerhetjük a gonoszt, aki gyerekként még ártatlan volt. Méltó előzménye a többi résznek. Tetszett nagyon a történet is.


 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

Igazi klasszikus, amit már mindenki látott már legalább egyszer. A történet alappilléreit tartalmazza a film, ami miatt végig izguljuk az egész cselekményt. Akciódús, de vicces karakterekből sincs hiány. A látvány elképesztő főleg a vízi világnál.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Nem azért tartom gyengének a Baljós árnyakat, mert az új széria tagja. Nem azért tartom gyengének, mert beleszerelmesedtem a régibe. Nem! Maga a film nem tetszik és nem az új széria, hiszen a 3. rész számomra az egyik legjobban sikerült Star Wars film. De fogatversenyestül, Jar-jar Binksestül mindenestül nem üti meg nálam azt a szintet, amit egy SW-nek hoznia kéne.

 
Thibo84   2019. 05. 16.

A George Lucas által alkotott új Star Wars trilógia, vagy is előzmények közül, ezt kedvelem a legjobban, még az ellenére is, hogy a sokakból un-szimpátiát kiváltó Jar Jar is szerepel benne. Én kimondottan kedveltem és szórakoztatónak találtam a karakterét. Liam Neeson alakítása végett is érdemes megnézni, mert Jedi lovagként is nagyszerűen megállta a helyét, ráadásul a sorsa is elég drámai. A verseny látványosra sikeredett és aki először látja, annak izgalmas is lehet amint a Tatuin dűnéi között száguldoznak. Sajnáltam viszont, hogy Darth Maulnak nem igen volt esélye kibontakozni, csak ilyen kevés játékidő jutott neki, pedig igen impozáns lett a közte és a két Jedi közti csata. De még sem éreztem, hogy visszaadná a film azt a hangulatot, amit az eredeti trilógia nyújtott.

A film összbevétele 1 027 044 677 dollár volt (imdb.com).

 

Qui-Gon Jinn adóvevőjét a kellékesek egy borotvából alkották meg.

(Puncs)
 

George Lucas azt nyilatkozta, hogy Jar Jar karakterét a Disney Goofy-ja ihlette.

(Artemisia)
 

Yoda-nak a Baljós árnyakban 3 lábujja van,de a többi filmben 4.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.