Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
96
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Star Wars IV. - Egy új remény
 
drg0602   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

0

Nagyon érdekes, hogy nekem a Birodalom Visszavág jobban tetszik, de azért ez is nagyon tetszik , egy kultikus film, nagyon jó! Retro film, ami már ezzel a szemmel érdekes, de azzal együtt nagyon zseniális. Top sci-fi filmekhez sorolnám. Zseniális film!

 
Artemisia   2018. 06. 22.

5

Zseniális filmtörténeti óriás. Igazából a retro vizuális effekteken kívül semmi kivetnivalót nem tudok felhozni a filmmel kapcsolatban, de a maga korában azok is forradalmi elemeknek számítottak, úgyhogy érdemes jól megfigyelni őket ! A történet na... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

0

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Fiatalon láttam először ezt a filmet de többször újra tudtam nézni. Akkoriban nem volt olyan feltűnő a "gagyibb" effekt. Ma már néhol megmosolygom őket de akkor is ezek a részek a legjobbak.

 
Thibo84   2019. 05. 14.

0

Szintén egy klasszikus. A Star Wars filmek közül az eredeti trilógia az igazi. Sajna, ugyan azt a hangulatot amit ezek a részek nyújtanak csak a Zsivány egyesnek sikerült elérnie. A történet egyedi, a karakterek szerethetőek, vagy épp tisztelet övezi... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

0

Mai szemmel nézve ódivatúnak tűnhetnek a vizuális effektek, amelyeket használ, de a maga nemében mégis sorsfordító és újító volt annak idején. A filmtörténelem egyik legmeghatározóbb filmje, amely egy új univerzum létrehozását segítette elő és azt, ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Igen, én is Jedi akartam lenni, vagy legalább Han Solo és kellene nekem is olyan társ mint Chewbacca.... Igazi filmklasszikus, és teljesen időtálló!!! Csak dicsérni tudom, és filmtörténeti klasszikusként aposztrofálom.

Galéria (11)

Mark Hamill
Harrison Ford
Peter Mayhew
Mark Hamill
Carrie Fisher

Videók (2)

A film összbevétele 775 398 007 dollár volt (imdb.com).

 

A Yoda valójában csak a vezetékneve a jedi mesternek. A teljes neve Minch Yoda.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv első kéziratában Han Solo egy zöld halember volt.

(Artemisia )
 

R2D2 eredetileg tudott volna beszélni. Az első forgatókönyv szerint rengeteg dialógusa lett volna.

(Artemisia )
 

A filmben látható legtöbb bolygó és hold valójában befestett labda. De a Halálcsillag makettjét valóban megépítették.

(Artemisia )
 

A legtöbb roham osztagos balkezes, mivel rossz helyre került a fegyverek tárja.

(Artemisia )
 

A film címe az első forgatókönyv szerint " Luke Starkiller kalandjai - a Whillek krónikái alapján, Első Saga:Csillagok háborúja " lett volna.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv egy korai változatában Luke karaktere helyett lány lett volna a főhős.

(Artemisia )
 

Chewbacca-t George Lucas kutyája, Indiana ihlette.

(Artemisia )
 

Stallone is jelentkezett Solo szerepére.

(HETEDIK )
 

Jabba bábuját két ember mozgatta.

(HETEDIK )
 
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10 több»