Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Star Wars IV. - Egy új remény (1977)

Star Wars
Filmadatlap
 
32
Szereplők
97
Vélemények
130
Képek
5
Videók
Star Wars IV. - Egy új remény

Galéria (130)

Videók (5)

 
stewie_griffin_2005   2021. 07. 22.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film, csak annyi a hibája, hogy kicsit érzéketlen, drámától mentes, és néhány jelenet mai szemmel túl rövid idő alatt lett levezényelve. Persze 1977-ben lehet, ez volt a megszokott. A Birodalom visszavág viszont kijavította ezeket a hibákat... több»

 
Artemisia   2018. 06. 22.

7

Zseniális filmtörténeti óriás. Igazából a retro vizuális effekteken kívül semmi kivetnivalót nem tudok felhozni a filmmel kapcsolatban, de a maga korában azok is forradalmi elemeknek számítottak, úgyhogy érdemes jól megfigyelni őket ! A történet na... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

2

Igen, én is Jedi akartam lenni, vagy legalább Han Solo és kellene nekem is olyan társ mint Chewbacca.... Igazi filmklasszikus, és teljesen időtálló!!! Csak dicsérni tudom, és filmtörténeti klasszikusként aposztrofálom.

 
Yosihiro   2017. 12. 26.

2

Minden idők legjobb sci-fi akcó fantasy-ja. Harisson Ford és a többi színész is ettől a filmtől kezdve lett világhírű. Nem véletlen. Egy nagyszerű történet nagyszerű filmváltozata. Ha jól emlékszem a 80-as évek ben egy szilveszteri napon adták a tv-b... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

 
Thibo84   2019. 05. 14.

0

Szintén egy klasszikus. A Star Wars filmek közül az eredeti trilógia az igazi. Sajna, ugyan azt a hangulatot amit ezek a részek nyújtanak csak a Zsivány egyesnek sikerült elérnie. A történet egyedi, a karakterek szerethetőek, vagy épp tisztelet övezi... több»

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Fiatalon láttam először ezt a filmet de többször újra tudtam nézni. Akkoriban nem volt olyan feltűnő a "gagyibb" effekt. Ma már néhol megmosolygom őket de akkor is ezek a részek a legjobbak.

A film összbevétele 775 398 007 dollár volt (imdb.com).

 

George Lucas a kutyájáról mintázta Chewbacca karakterét, hiszen valóban volt egy malamutja.

(Zsolt Zsolt)
 

A Yoda valójában csak a vezetékneve a jedi mesternek. A teljes neve Minch Yoda.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv első kéziratában Han Solo egy zöld halember volt.

(Artemisia )
 

R2D2 eredetileg tudott volna beszélni. Az első forgatókönyv szerint rengeteg dialógusa lett volna.

(Artemisia )
 

A filmben látható legtöbb bolygó és hold valójában befestett labda. De a Halálcsillag makettjét valóban megépítették.

(Artemisia )