Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
96
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Star Wars IV. - Egy új remény
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

 
Deku   2017. 07. 07.

Fiatalon láttam először ezt a filmet de többször újra tudtam nézni. Akkoriban nem volt olyan feltűnő a "gagyibb" effekt. Ma már néhol megmosolygom őket de akkor is ezek a részek a legjobbak.


 
GedyPapa   2017. 03. 06.

Mai szemmel nézve ódivatúnak tűnhetnek a vizuális effektek, amelyeket használ, de a maga nemében mégis sorsfordító és újító volt annak idején. A filmtörténelem egyik legmeghatározóbb filmje, amely egy új univerzum létrehozását segítette elő és azt, hogy emberek sokasága akarjon magának lézerkardot és akarjon Jedi lenni.

 
Thibo84   2019. 05. 14.

Szintén egy klasszikus. A Star Wars filmek közül az eredeti trilógia az igazi. Sajna, ugyan azt a hangulatot amit ezek a részek nyújtanak csak a Zsivány egyesnek sikerült elérnie. A történet egyedi, a karakterek szerethetőek, vagy épp tisztelet övezi. Gyerekként láttam és már akkor letaglózott amikor Darth Vader először megjelenik, vagy az űrcsaták. Hihetetlennek tartom, hogy abban az időben micsoda bravúros dolgokat vetettek be a látványos effektekért. Nem mai film, még is az eredeti trilógiát többször megtudtam nézni, és ez a színészeknek is köszönhető, nem csak George Lucas egyedi látás világának, de még a zenei aláfestés is zseniális, hála John Williamsnek.

 
Artemisia   2018. 06. 22.

Zseniális filmtörténeti óriás. Igazából a retro vizuális effekteken kívül semmi kivetnivalót nem tudok felhozni a filmmel kapcsolatban, de a maga korában azok is forradalmi elemeknek számítottak, úgyhogy érdemes jól megfigyelni őket ! A történet nagyon jó, az akciójelenetek is szépen lettek kivitelezve. A karakterek és a színészi alakítások szintén zseniálisak.

Mark Hamill
Harrison Ford
Peter Mayhew
Mark Hamill
Carrie Fisher
 
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10 több»

A film összbevétele 775 398 007 dollár volt (imdb.com).

 

A Yoda valójában csak a vezetékneve a jedi mesternek. A teljes neve Minch Yoda.

(Artemisia)
 

A forgatókönyv első kéziratában Han Solo egy zöld halember volt.

(Artemisia)
 

R2D2 eredetileg tudott volna beszélni. Az első forgatókönyv szerint rengeteg dialógusa lett volna.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.