Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
95
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Star Wars IV. - Egy új remény
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

 
Deku   2017. 07. 07.

Fiatalon láttam először ezt a filmet de többször újra tudtam nézni. Akkoriban nem volt olyan feltűnő a "gagyibb" effekt. Ma már néhol megmosolygom őket de akkor is ezek a részek a legjobbak.


 
GedyPapa   2017. 03. 06.

Mai szemmel nézve ódivatúnak tűnhetnek a vizuális effektek, amelyeket használ, de a maga nemében mégis sorsfordító és újító volt annak idején. A filmtörténelem egyik legmeghatározóbb filmje, amely egy új univerzum létrehozását segítette elő és azt, hogy emberek sokasága akarjon magának lézerkardot és akarjon Jedi lenni.

 
beero88   2016. 01. 17.

Nagy kedvencem volt a film. A napokban néztem újra, meg kell hagyni azért látványban is ott van de jó pár helyen vicces az ahogy megoldották. Persze ez már annak a hibája, hogy mai szemmel máshogy vagyunk szokva.

 
Artemisia   2018. 06. 22.

Zseniális filmtörténeti óriás. Igazából a retro vizuális effekteken kívül semmi kivetnivalót nem tudok felhozni a filmmel kapcsolatban, de a maga korában azok is forradalmi elemeknek számítottak, úgyhogy érdemes jól megfigyelni őket ! A történet nagyon jó, az akciójelenetek is szépen lettek kivitelezve. A karakterek és a színészi alakítások szintén zseniálisak.

Mark Hamill
Harrison Ford
Peter Mayhew
Mark Hamill
Carrie Fisher
 
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10 több»
 

A Yoda valójában csak a vezetékneve a jedi mesternek. A teljes neve Minch Yoda.

(Artemisia)
 

A forgatókönyv első kéziratában Han Solo egy zöld halember volt.

(Artemisia)
 

R2D2 eredetileg tudott volna beszélni. Az első forgatókönyv szerint rengeteg dialógusa lett volna.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.