Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Star Wars IV. - Egy új remény (1977)

Star Wars
Filmadatlap
 
32
Szereplők
97
Vélemények
70
Képek
5
Videók
Star Wars IV. - Egy új remény

Galéria (70)

Videók (5)

 
PadmeAmidala   2021. 07. 22.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film, csak annyi a hibája, hogy kicsit érzéketlen, drámától mentes, és néhány jelenet mai szemmel túl rövid idő alatt lett levezényelve. Persze 1977-ben lehet, ez volt a megszokott. A Birodalom visszavág viszont kijavította ezeket a hibákat... több»

 
Artemisia   2018. 06. 22.

7

Zseniális filmtörténeti óriás. Igazából a retro vizuális effekteken kívül semmi kivetnivalót nem tudok felhozni a filmmel kapcsolatban, de a maga korában azok is forradalmi elemeknek számítottak, úgyhogy érdemes jól megfigyelni őket ! A történet na... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Fiatalon láttam először ezt a filmet de többször újra tudtam nézni. Akkoriban nem volt olyan feltűnő a "gagyibb" effekt. Ma már néhol megmosolygom őket de akkor is ezek a részek a legjobbak.

 
Thibo84   2019. 05. 14.

0

Szintén egy klasszikus. A Star Wars filmek közül az eredeti trilógia az igazi. Sajna, ugyan azt a hangulatot amit ezek a részek nyújtanak csak a Zsivány egyesnek sikerült elérnie. A történet egyedi, a karakterek szerethetőek, vagy épp tisztelet övezi... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 26.

1

Minden idők legjobb sci-fi akcó fantasy-ja. Harisson Ford és a többi színész is ettől a filmtől kezdve lett világhírű. Nem véletlen. Egy nagyszerű történet nagyszerű filmváltozata. Ha jól emlékszem a 80-as évek ben egy szilveszteri napon adták a tv-b... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Igen, én is Jedi akartam lenni, vagy legalább Han Solo és kellene nekem is olyan társ mint Chewbacca.... Igazi filmklasszikus, és teljesen időtálló!!! Csak dicsérni tudom, és filmtörténeti klasszikusként aposztrofálom.

A film összbevétele 775 398 007 dollár volt (imdb.com).

 

George Lucas a kutyájáról mintázta Chewbacca karakterét, hiszen valóban volt egy malamutja.

(Zsolt Zsolt)
 

A Yoda valójában csak a vezetékneve a jedi mesternek. A teljes neve Minch Yoda.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv első kéziratában Han Solo egy zöld halember volt.

(Artemisia )
 

R2D2 eredetileg tudott volna beszélni. Az első forgatókönyv szerint rengeteg dialógusa lett volna.

(Artemisia )
 

A filmben látható legtöbb bolygó és hold valójában befestett labda. De a Halálcsillag makettjét valóban megépítették.

(Artemisia )