Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Star Wars IV. - Egy új remény (1977)

Star Wars
Filmadatlap
 
32
Szereplők
96
Vélemények
70
Képek
5
Videók
Star Wars IV. - Egy új remény
 
drg0602   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

1

Nagyon érdekes, hogy nekem a Birodalom Visszavág jobban tetszik, de azért ez is nagyon tetszik , egy kultikus film, nagyon jó! Retro film, ami már ezzel a szemmel érdekes, de azzal együtt nagyon zseniális. Top sci-fi filmekhez sorolnám. Zseniális film!

 
Artemisia   2018. 06. 22.

6

Zseniális filmtörténeti óriás. Igazából a retro vizuális effekteken kívül semmi kivetnivalót nem tudok felhozni a filmmel kapcsolatban, de a maga korában azok is forradalmi elemeknek számítottak, úgyhogy érdemes jól megfigyelni őket ! A történet na... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

1

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Fiatalon láttam először ezt a filmet de többször újra tudtam nézni. Akkoriban nem volt olyan feltűnő a "gagyibb" effekt. Ma már néhol megmosolygom őket de akkor is ezek a részek a legjobbak.

 
Thibo84   2019. 05. 14.

0

Szintén egy klasszikus. A Star Wars filmek közül az eredeti trilógia az igazi. Sajna, ugyan azt a hangulatot amit ezek a részek nyújtanak csak a Zsivány egyesnek sikerült elérnie. A történet egyedi, a karakterek szerethetőek, vagy épp tisztelet övezi... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

0

Mai szemmel nézve ódivatúnak tűnhetnek a vizuális effektek, amelyeket használ, de a maga nemében mégis sorsfordító és újító volt annak idején. A filmtörténelem egyik legmeghatározóbb filmje, amely egy új univerzum létrehozását segítette elő és azt, ... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 26.

1

Minden idők legjobb sci-fi akcó fantasy-ja. Harisson Ford és a többi színész is ettől a filmtől kezdve lett világhírű. Nem véletlen. Egy nagyszerű történet nagyszerű filmváltozata. Ha jól emlékszem a 80-as évek ben egy szilveszteri napon adták a tv-b... több»

Galéria (70)

Videók (5)

A film összbevétele 775 398 007 dollár volt (imdb.com).

 

George Lucas a kutyájáról mintázta Chewbacca karakterét, hiszen valóban volt egy malamutja.

(Zsolt Zsolt)
 

A Yoda valójában csak a vezetékneve a jedi mesternek. A teljes neve Minch Yoda.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv első kéziratában Han Solo egy zöld halember volt.

(Artemisia )
 

R2D2 eredetileg tudott volna beszélni. Az első forgatókönyv szerint rengeteg dialógusa lett volna.

(Artemisia )
 

A filmben látható legtöbb bolygó és hold valójában befestett labda. De a Halálcsillag makettjét valóban megépítették.

(Artemisia )
 

A legtöbb roham osztagos balkezes, mivel rossz helyre került a fegyverek tárja.

(Artemisia )
 

A film címe az első forgatókönyv szerint " Luke Starkiller kalandjai - a Whillek krónikái alapján, Első Saga:Csillagok háborúja " lett volna.

(Artemisia )
 

A forgatókönyv egy korai változatában Luke karaktere helyett lány lett volna a főhős.

(Artemisia )
 

Chewbacca-t George Lucas kutyája, Indiana ihlette.

(Artemisia )
 

Stallone is jelentkezett Solo szerepére.

(HETEDIK )
 
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10 több»