Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Dűne (1984)

Dune
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
26
Képek
3
Videók
Dűne

Galéria (26)

Videók (3)

 
Gauss   2021. 08. 31.

legújabb vélemény

1

Mai szemmel elég gagyi jelenetek vannak benne, de akkor még sehol nem volt a technika egy ilyen film elkészítéséhez. A zenéje nagyon jó, a sztori is rendben van, ahogy kezdődik, az is emlékezetes, az nagyon tetszett benne. (A nyolcvanas évek elején j... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

1

Kyle MacLachlan,a későbbi Twin Peaks,és más nagysikerű filmek sztárja,bemutatkozó filmje.Nagyon jó lett a film adaptációja,persze miníg vannak fanyalgók,többek között én is,de most kevesebb,kissebb a hiányérzetem.Herbert regényét elég jól,sőt kifejezetten jól filmre vitték.

 
Norbert93 Nézhetetlen  2018. 08. 09.

0

Kultusza ellenére igen gyenge, vontatott és unalmas film. Jobb lett volna el sem készül.

 
veress75   2016. 06. 30.

1

Szeretem David Lynch-et, de ez a Dűne nem jött be, teljes csalódás. A sztori zavaros/hosszú/lényegtelen, a speciális effektek nevetségesek, a rendezői munka ismétlem, csalódás. Időpocsékolás a film.

 
Syracuse   2020. 03. 03.

0

Sajnos még nem olvastam az eredetijét, ezt leszögezném. Lynch hozzátette a magáét, sajnos ennyi játékidő kevés volt ahhoz, hogy igazán kibontakozhasson, így elég kusza lett a sztori. Sokan utálják, sokak szerint Jodorowsky el nem készült Dűnéje megvá... több»

 
fancsi094   2015. 06. 15.

0

Az új feldolgozásnál mindenképpen jobb, még ha nem is sok köze van a könyvhöz. A '80-as évek hangulatát hozza, és ez már bőven elég, a hangulat a könyvhöz is sokkal közelebb van, mint a többi verziónál.

 
Luthero   2015. 03. 13.

1

Egyik nagy kedvencem, fantasztikus zene (TOTO), nagyszerű díszletek ,és magragadó atmoszféra, és a sztárparádéról nem is beszélek. Mindig beleborzongok ha meghalóm a nyitójelenetet. Sajnos a technikai kivitelezés nem sikerült a legprofibbra, de a hangulat mindent elvisz a hátán.

A film összbevétele 30 925 690 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

David Lynch-nek két további filmre volt szerződése, de ezek sosem készültek el a film bukása miatt.

(dulkap)
 

Néhány jelenetet ugyanazon a helyen és ugyanakkor vettek fel, mint a Conan, a pusztító-t.

(dulkap)
 

David Lynch ezt a filmet tartja a karrierje legnagyobb kudarcának.

(kázsé)
 

David Lynch elutasította a felkérést, hogy rendezze meg a Jedi visszatért ennek a filmnek a kedvéért.

(kázsé)