Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
26
Képek
3
Videók
Dűne
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Norbert93 Nézhetetlen  2018. 08. 09.

legújabb vélemény

Kultusza ellenére igen gyenge, vontatott és unalmas film. Jobb lett volna el sem készül.

 
veress75   2016. 06. 30.

Szeretem David Lynch-et, de ez a Dűne nem jött be, teljes csalódás. A sztori zavaros/hosszú/lényegtelen, a speciális effektek nevetségesek, a rendezői munka ismétlem, csalódás. Időpocsékolás a film.


 
fancsi094   2015. 06. 15.

Az új feldolgozásnál mindenképpen jobb, még ha nem is sok köze van a könyvhöz. A '80-as évek hangulatát hozza, és ez már bőven elég, a hangulat a könyvhöz is sokkal közelebb van, mint a többi verziónál.

 
Luthero   2015. 03. 13.

Egyik nagy kedvencem, fantasztikus zene (TOTO), nagyszerű díszletek ,és magragadó atmoszféra, és a sztárparádéról nem is beszélek. Mindig beleborzongok ha meghalóm a nyitójelenetet. Sajnos a technikai kivitelezés nem sikerült a legprofibbra, de a hangulat mindent elvisz a hátán.

 
Zsombi   2016. 06. 10.

Szerintem nem annyira jó film, mint az új, 2003-as verzió, érdemesebb lett volna ezzel a filmmel várni, amíg lesz elég jó a technológia ahhoz, hogy jól működjön az egész. A színészek persze itt jobbak, és a sztori is mintha kicsit jobban fel lenne építve, kevésbé hatásvadász az egész. De valahogy nem annyira jön át a hangulata a dolognak, mint az újabb kiadásban.

 
ynch hatalmas fába vágta a fejszéjét a történet megfilmesítésével, és ha a külcsínt nézzük azt mondhatjuk, hogy simán megugrotta a lécet (gondoljunk bele abba, hogy hány jelenet égett bele a retinánkba egykoron), a belbecs terén (forgatókönyv, történetvezetés, karakterépítés, stb.) azonban akadtak hiányosságok.7/10 több»

A film összbevétele 30 925 690 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

David Lynch-nek két további filmre volt szerződése, de ezek sosem készültek el a film bukása miatt.

(dulkap)
 

Néhány jelenetet ugyanazon a helyen és ugyanakkor vettek fel, mint a Conan, a pusztító-t.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.