Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Ûrszekerek VI - A nem ismert tartomány (1991)

Star Trek VI: The Undiscovered Country
Filmadatlap
 
32
Szereplők
2
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Filmdoki   2019. 04. 13.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Politikai thriller az űrben

A Star Trek V. - A végső határ hatalmas bukás volt. A stúdió egy hirtelen ötlettől vezérelve felvetette, hogy nem folytatást kell csinálni, hanem rebootolni Kirkék kalandjait, és az Akadémiáról frissen a flottába kerülő csapatot bemutatni. Végül ezt ... teljes kritika»

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

0

Egy tisztességes kalandfilm ami az űrben játszódik. Börtönből szökés, merénylet, árulás, politika csupa akció ami nem feltétlenül jellemző a Trek univerzumra. Pont ezért jó. :)

A film összbevétele 96 888 996 dollár volt (imdb.com).

 

Gene Roddenberry a film nyers vágását látva elégedetlenségét fejezte ki a filmben látható klingonok kapcsán. Szerinte ugyanis a klingonok egyszerű gonoszokként lettek bemutatva, a film pedig mellőzte, hogy bemutassa társadalmukat és saját kulturális nézőpontjukat. Leonard Nimoy később elismerte, hogy Roddenberry-nek igaza volt. A Star Trek: Az új nemzedék és a Star Trek: Deep Space Nine sorozatok néhány epizódja aztán pótolta ezt a hiányosságot, és igen jelentősen kibővítette a klingonokkal kapcsolatos ismereteinket.

(Filmdoki)
 

Gorkon kancellár neve Mihail Gorbacsov és Abraham Lincoln vezetékneveiből lett összevonva. Nicholas Meyer rendező ugyanis ezen valós személyek alapján mintázta meg a klingon kancellárt.

(Filmdoki)
 

Néhány klingon az első mozifilmbeli jelmezeket viseli.

(Filmdoki)
 

William Shatner eléggé megharagudott Nicholas Meyer-re, ugyanis a rendező nem tartotta be az ígéretét az egyik jelenet kapcsán. Amikor Kirk és Spock a klingonok sorsáról beszélgetnek, a kapitány hirtelen felindultságában azt mondja: "Dögöljenek meg!". Shatner úgy akarta, hogy ezután rögtön azt mutassák, hogy Kirk megbánja a szavait. A rendező a szavát adta, hogy így lesz a kész filmben. A végleges változatban viszont miután Kirk azt mondja "Dögöljenek meg!", a kamera a meglepett Spockot mutatja és csak ezt követően vált a megbánást tanúsító Kirkre.

(Filmdoki)
 

Amikor Kirk és McCoy a klingon bíróság előtt vannak és Chang tábornok arra utasítja a kapitányt, hogy ne várjon a tolmácsra, hanem válaszoljon azonnal, az egy egyértelmű utalás arra, amikor az ENSZ-ben Adlai Stevenson ugyancsak így szólította fel a szovjet követet a válaszadásra a kubai rakétaválság kapcsán.

(Filmdoki)