Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Star trek - Spock nyomában (1984)

Star Trek III: The Search for Spock
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
Filmdoki   2019. 04. 09.
Mindenki egyért!

A Khan haragja zajos sikert aratott, imádták a nézők, és a kritikusok is elismerték. Jómagam is Meyer filmjének hatására kezdtem egyre inkább megszeretni ezt az univerzumot, így kíváncsian vártam a következő felvonást, melyet maga Mr. Spock, azaz Leonard Nimoy rendezett. A Star Trek III. - Spock nyomában nálam ugyanabban a betegségben szenvedett hosszú ideig, mint az első epizód: több idő kellett, hogy ráérezzek, elismerjem érdemeit. Így ma már nem csak egy köztes epizódnak tartom, hanem egy jól összerakott, izgalmas kaland sci-finek, mely mind a mai napig nem kapja meg azt a figyelmet, amit érdemelne. Számomra nagyon tetszett, hogy ezúttal megfordul az előző rész gondolatmenete. Ott ugye Sp... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Ez a film szervesen összefügg a második résszel, illetve a következővel. Izgalmas, bár kicsit kiszámítható. Saavik cseréjét nem értettem. Azért nem semmi klingonként látni Lloyd-ot. :)

A film összbevétele 87 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Kruge parancsnokot az a Christopher Lloyd alakítja, akit mindenki Emmett "Doki" Brownként ismer a Vissza a jövőbe trilógiából. Érdekes dolog, hogy Kirk kapitány a Star Trek IV. részében a Lloyd alakította Kruge űrhajóját használja időutazásra, és körülbelül 1985-be tér vissza legénységével. Abba az évbe, amikor Doki először teszteli sikeresen a saját időgépét, a DeLorean-t.

(Filmdoki)
 

Ha Spock karaktere nem halt volna meg az előző epizódban, akkor jelen felvonás a Star Trek III - Visszatérés a Genesisre címet viselte volna. Kirk elkísérte volna Spock kapitányt a bolygóra, hogy ott megmentsék Saavik hadnagyot és David Marcust (Kirk fiát), akiket Kruge parancsnok tart fogva. Kruge azzal fenyegette meg volna Kirköt, hogy adja át a Genesis terveit, vagy megöli foglyait. Hőseinknek azonban az idővel is versenyezniük kell, ugyanis a planéta lassan, de biztosan összeomlik.

(Filmdoki)
 

Christopher Lloyd egy 2009-es interjúban elmondta, hogy a filmben alakított klingon parancsnok, Kruge az egyik kedvenc karaktere munkásságából.

(Filmdoki)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.