Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
66%

Star trek - Spock nyomában (1984)

Star Trek III: The Search for Spock
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
Filmdoki   2019. 04. 09.

legújabb vélemény

0
Mindenki egyért!

A Khan haragja zajos sikert aratott, imádták a nézők, és a kritikusok is elismerték. Jómagam is Meyer filmjének hatására kezdtem egyre inkább megszeretni ezt az univerzumot, így kíváncsian vártam a következő felvonást, melyet maga Mr. Spock, azaz Leo... teljes kritika»

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

0

Ez a film szervesen összefügg a második résszel, illetve a következővel. Izgalmas, bár kicsit kiszámítható. Saavik cseréjét nem értettem. Azért nem semmi klingonként látni Lloyd-ot. :)

A film összbevétele 87 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Nichelle Nichols kezdetben fel volt háborodva, hogy milyen kevés szerepe van a film forgatókönyve szerint, ám miután elolvasta, imádta, hogy milyen komoly szerepet kapott abban a kevésben.

(Thibo84)
 

A Föld körül keringő űr dokkoló feltételezhetően öt mérföld magas, így a felszínről könnyen megfigyelhető. Maga a modell hat láb, majdnem két méter magas volt.

(Thibo84)
 

A titoktartás érdekében a Spock nevet soha nem használták a film forgatókönyvében, hanem a Nacluv – Vulcan visszafelé – álnevet használták helyette.

(Thibo84)
 

Eredetileg a Star Trek II: Khan haragja (1982) volt Leonard Nimoy legutolsó Spock szerepe, mivel karakterét a film végén megölték. Nimoy azonban megbánta a döntését, ezért Spockot feltámasztották.

(Thibo84)
 

Robin Curtis szerint Christopher Lloyd nem értette teljesen a kommunikátorok használatát. Gyakran kiáltott a levegőbe ahelyett, hogy beszélt volna a kommunikátorral. Például, amikor azt mondja: "Hozz fel!", miközben a Genesis bolygón van, az ég felé kiabált, mintha a hajó hallaná őt. Többször meg kellett mondani neki, hogy ne kiabáljon az ég felé.

(Thibo84)