Star Trek 4 - A hazatérés (1986)

Star Trek IV: The Voyage Home

Péter Fazekas   2021. 11. 19.

Nem igazán tetszett a film, de ez saját vélemény.

Filmdoki   2019. 04. 11.

Star Trek mindenkinek

A '80-as évek közepére a Star Trek elérte a csúcsot a mozifilmek terén. A Star Trek IV. - A hazatérés a legsikeresebb epizód lett. A kritika imádta, a rajongók imádták, sőt, azok is, akiket előtte nem igazán izgatott a Trek univerzum. A siker receptj... teljes kritika»

sipiarpi   2016. 09. 05.

Úgy éreztem a film kapcsán, hogy azt mondták a készítők, hogy „szórakozzunk egy jót” és mindenfélével telerakták a filmet. Kihalt bálnák mentik meg a földet a jövőben egy klingon harcimadár segítségével! Elég meredeken hangzik! :)

Kriszta   2015. 05. 21.

A legviccesebb Star Trek film :) Ahogy Kirk és Spock próbálják felvenni a 20. század ritmusát, és frázisait, hát az valami fenomenálisan szórakoztató. Mindemellett a mondanivaló igencsak elgondolkodtató. Az állatfajok kiírtása beláthatatlan következményekkel járhat.

John Schuck (a klingoni nagykövet) korábbi felesége Susan Bay Nimoy, akit később Leonard Nimoy vett feleségül.

(Thibo84)

Harve Bennett és Leonard Nimoy két nappal különbséggel hunyt el: Bennett 2015. február 25-én, Nimoy 2015. február 27-én.

(Thibo84)

Susan Sarandon neve is felmerült dr. Gillian Taylor szerepére.

(Thibo84)

Azon ritka sci-fi filmek egyike, ahol idegenek érkeztek a Földre, hogy ellenséges vagy barátságos kapcsolatot létesítsenek az emberektől eltérő életformával.

(Thibo84)

Ez volt Robert Ellenstein utolsó nagyfilmje, 2010. október 28-án, 87 éves korában hunyt el.