Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

Star Trek 4 - A hazatérés (1986)

Star Trek IV: The Voyage Home
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Filmdoki   2019. 04. 11.

legújabb vélemény

Star Trek mindenkinek

A '80-as évek közepére a Star Trek elérte a csúcsot a mozifilmek terén. A Star Trek IV. - A hazatérés a legsikeresebb epizód lett. A kritika imádta, a rajongók imádták, sőt, azok is, akiket előtte nem igazán izgatott a Trek univerzum. A siker receptje pedig nem volt nehéz: Csináljunk egy vígjátékot! A negyedik rész a Khan haragjával elindított eseményláncolatot zárja le véglegesen. Kirk kapitány és csapata épp hazafelé tart, hogy parancsmegtagadásért bíróság elé álljanak, amikor hírt kapnak arról, hogy a Földet egy szonda fenyegeti, mellyel nem tudják felvenni a kapcsolatot. Mr. Spock aztán rájön, hogy az idegen csupán a bálnákkal tud kommunikálni. Egy gond van csak: a bálnák a 23. századra ... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Úgy éreztem a film kapcsán, hogy azt mondták a készítők, hogy „szórakozzunk egy jót” és mindenfélével telerakták a filmet. Kihalt bálnák mentik meg a földet a jövőben egy klingon harcimadár segítségével! Elég meredeken hangzik! :)


 
Kriszta   2015. 05. 21.

A legviccesebb Star Trek film :) Ahogy Kirk és Spock próbálják felvenni a 20. század ritmusát, és frázisait, hát az valami fenomenálisan szórakoztató. Mindemellett a mondanivaló igencsak elgondolkodtató. Az állatfajok kiírtása beláthatatlan következményekkel járhat.

A film összbevétele 133 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az idegen szonda hangját nagyon érdekes módon alkották meg. Egy magzat szívverésének felvétele, melyet digitalizáltak és lelassították a sebességét.

(Filmdoki)
 

Amikor a túracsoport a két bálna, George és Gracie tartályát szemléli, akkor valójában egy téglafalat néztek. A felvételek Spockról a tartályban ugyanis később lettek odamontírozva, mint speciális effektek.

(Filmdoki)
 

Brock Peter később újra eljátszotta Cartwright admirálist a Star Trek VI. - A nem ismert tartományban, valamint a Star Trek: Deep Space Nineban Sisko kapitány édesapját is ő alakította.

(Filmdoki)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.