Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90

Vissza a jövőbe 2. (1989)

Back to the Future Part II
Filmadatlap
 
33
Szereplők
73
Vélemények
92
Képek
2
Videók
 
Dániel Tóth   2020. 04. 26.

legújabb vélemény

annyi mindent leírtak már előttem, így csak egy kiegészítést írnék "Árpihajdu és Réci" írásához. Nem az első két részt, hanem a 2.-3. részt forgatták rögtön egymás után, összesen 11 hónapig, a két epizód közt 3 hét szünettel. Ez hozzátartozik az igazsághoz.:) Tehát a 2. résznek úgy sikerült megtartania az 1. színvonalát, hogy nem együtt forgatták őket, hanem 4 évvel később.:)

 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

Hasonlóan jó, mint az első rész és hiába a sok hasonló elem az első részből, ugyanolyan viccesre sikerült.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 18.

A három Vissza a jövőbe filmnek mind-mind más hangulata van. Az első olyan igazi nosztalgiázós, jó kis '50-es évekbeli zenékkel. Milyen jó lenne, ha láthatnánk a szüleinket, akkor mikor először randiznak (bár kicsit azért furcsa is lenne)? A másodiknál pedig láthatjuk, hogy a film elképzelései szerint hogyan kellett volna fejlődnie a technológiának. Így, hogy már 2015 után járunk sajnos sok mindenben csalódnunk kellett: nincsenek életre kelő hologrammok, nem száguldozunk repülő autókkal, nincs önszáradó sportcipőnk és még csak pizzát se tudunk egy gombnyomásra hidratálni. De ettől még természetesen a film érdeme nem lesz kisebb, sőt...ez egy örök klasszikus, egy örök kedvenc. Egy olyan második rész, ami semmivel sem sikerült rosszabbul az elsőnél (talán azért is, mert közvetlen egymás után forgatták). S talán pár évtized múlva mi is elmondhatjuk, hogy "ahova mi megyünk, ott nincs szükség utakra".

 
Deku   2017. 07. 08.

Eme nagyszerű alkotás még mindig kedvencem és vigyorogva nézem meg még ma is. A folytatások buktatók szoktak lenni de itt ez a rész is annyira jó mint elődje és ez igazán nagy szó.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Ami hiányzott az első részből azt a második epizódban megkaptam. A hatás-ellenhatás problematikáját. Mi történik, ha csak egy kis dolgot is megpiszkálunk a múltban, milyen hatása lesz a jövő szempontjából egy Almanachnak? Kitűnően mutat rá arra, hogy mi történik akkor, ha rossz kezekbe kerülnek a dolgok. A kedvenc részem az, amikor meglátjuk a különbséget a két jövő között. Más az elnök, mások a reklámok és más a jelen. Zseniális!

A film összbevétele 335 949 377 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 40 millió dollár volt és jelenleg 331 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Michael J. Fox-nak gördeszka leckéket kellett vennie a második film forgatása előtt, ugyanis a tudása kicsit megkopott az első rész után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legtöbb kosztüm, amelyet a Tenger mélyi varázs bálon viseltek a szereplők eltűnt a műsodik rész forgatására, egyedül Lea Thompson viselte az eredeti ruháját, mert a színésznő hazavitte az első rész forgatásának a végén. Még mindig megvan neki a ruha, állítólag a gyerekei minden Halloween-kor felveszik.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.