Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88

Vissza a jövőbe 2. (1989)

Back to the Future Part II
Filmadatlap
 
33
Szereplők
73
Vélemények
92
Képek
2
Videók

Érdekességek: Vissza a jövőbe 2. (1989)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 335 949 377 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 40 millió dollár volt és jelenleg 331 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Michael J. Fox-nak gördeszka leckéket kellett vennie a második film forgatása előtt, ugyanis a tudása kicsit megkopott az első rész után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legtöbb kosztüm, amelyet a Tenger mélyi varázs bálon viseltek a szereplők eltűnt a műsodik rész forgatására, egyedül Lea Thompson viselte az eredeti ruháját, mert a színésznő hazavitte az első rész forgatásának a végén. Még mindig megvan neki a ruha, állítólag a gyerekei minden Halloween-kor felveszik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A második részben debütált színészként Elijah Wood.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az öregítő smink elkészítésén közel 4 órán keresztül dolgoztak minden forgatási napon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Crispin Glover túl sok gázsit kért volna a második rész forgatásáért, így kiírták a filmből, a jövőbeli George-ot Geoffrey Weissmann játszotta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A futurisztikus díszletek megépítése két évet vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Vissza a jövőben első és második részének forgatásánál Michael J. Fox 28 éves volt, azonban egy 17 éves srácot alakított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Robert Zemeckis viccelődött a DVD extráin keresztül, hogy a légdeszka igazi. A szülők egy csoportja a szaván fogták és keresni kezdték a játékboltokba a deszkát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1989-ben a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 60. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Claudia Wells (aki az első részben alakította Jennifert) helyett Elisabeth Shue szerepel ebben az epiózódban, valamint a a trilógia befejező részében is. Ennek az az oka, hogy Claudia Wells édesanyjánál rákot diagnosztizáltak, s mellette akart maradni a színésznő.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyik jelenetében Doki saját magával beszélget a toronyóránál. A Vissza a jövőbe első részében egy nagyon hasonló ruházatú embert láthatunk elmenni onnan.

(sztankobazsi)
 

A film második és harmadik részét költségvetési okok miatt egyszerre forgatták.

(hp)
 

A Deloreant Kevin Pike tervezte és építette. Az időgép és az ún. fluxuskondenzátor túlnyomó része használt repülőgép-alkatrészek maradékaiból készült.

(hp)
 

A Cafe 80 szénsavas italválasztéka négyféle Pepsi terméket tartalmazott: Original, Diet, Max és Perfect. A Pepsi Max 1993-ban vált hivatalos ízzé, és került európai forgalomba, majd 2007-ben elkészült az amerikai verziója is.

(SódóGA)
 

Robert Zemeckis bevallása szerint Vissza a jövőbe 2. az egyik legkedvesebb projektje. A film DVD-extrái között elmeséli, hogy korábban sose akart volna olyan filmet készíteni, ami a jövőben játszódik, szerinte ugyanis minden jövőben játszódó történet félresikerült jóslat lehet csak.

(SódóGA)
 

Mire elkészült a trilógia második része, Michael J. Fox elfelejtett gördeszkázni.

(SódóGA)
 

Amikor 1985-ben Jennifer a 2015-ös otthonában találja magát, a lánya, Marlene (akit Michael J. Fox alakít) megjelenik a lépcső tetején, és azt mondja: „Anyu, anyu, te vagy az?”. Ugyanez a sor hangzik el Marty szájából (akit szintén Michael J. Fox alakít) mindegyik részben, amikor elveszti az eszméletét, és ismeretlen helyen tér magához.

(SódóGA)
 

Griff „Pit Bull” lebegő gördeszkáját eredetileg „Mad Dognak” akarták keresztelni, hogy utaljon a Vissza a jövőbe III.-ban betöltött szerepére.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.