Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75%

Star Wars II. rész - A klónok támadása (2002)

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Filmadatlap
 
30
Szereplők
39
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Star Wars II. rész - A klónok támadása
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 17.

legújabb vélemény

Samuel.L.Jackson és Natalie Portman messze kiemelkedik ebből a részből,ami azért valljuk be szépen alulmúlta önmagát.Inkább érzem időhúzásnak,mint önálló egységnek,ami szépen beilleszkedne az egészbe.A gonosz ábrázolása,mármint Doku grófé,kissé gagyi... több»

 
Artemisia   2018. 08. 12.

A hosszú játékidő ellenére hiányérzetem volt a a filmmel kapcsolatban. Bár vannak benne izgalmas és érdekes részek is (az arénabeli összecsapás a a jedik és a klónok között egyenesen zseniális), de a cselekmény nagyrészt eseménytelen, unalmas. Szerin... több»


 
Orosz István   2017. 08. 01.

Nagyon izgalmas, jó látványú Star Wars epizód. Itt már Anakint láthatjuk erős ifjuként, kapunk szerelmi szálat, és jobbnál jobb csata jeleneteket is.

 
Thibo84   2019. 05. 16.

Vader és Maul után Darth Tyranust, vagy is Dooku grófban semmi olyat nem véltem felfedezni, ami maradandó nyomot hagyna bennem és így nem is válik belőle ikonikus karakter, mint a többi Sithből, hiába sikerült megnyerni egy ekkora színészt a szerepne... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Ha lenne 2,5 csillag, akkor erre azt adnék. Mivel jobb mint a baljós árnyak egy kicsivel. De Hayden Christiansen ebben a részben elront mindent, amit lehet. Tartalmatlan gyenge párbeszédek, elfuserált szerelmi szál, erőtlen "főgonosz" (?). Többet vártam volna ettől is...

 
Filmelemző   2018. 05. 31.

A 2018 májusa óta 10 részesre bővült Star Wars dekalógia egyik leginkább szidott és bírált része, a Klónok támadása, nálam egyáltalán nem a legrosszabb Csillagok háborúja epizód. Három fejezetet is megelőz: a Baljós árnyakat a Solo filmet és a Zsivá... több»

 
Leilani   2016. 07. 24.

Nagyon szeretem a Star Wars filmeket, és ez sem kivétel. Akciódús, látványos, nagyon izgalmas film. Nagyon érdekes látni Anakin karakterének alakulását. Mindenkinek nagyon ajánlom.

Natalie Portman

A film összbevétele 649 398 328 dollár volt (imdb.com).

 

A kritikusok az előzménytriológia leggyengébb részének tartják.

(HETEDIK )
 

Yoda első fénykardpárbaja.

(HETEDIK )
 

Az aszteroida mezős résznél a Szaturnusz gyűrűit modellezték le.

(HETEDIK )
 

A film 7 jelölést érdemelt ki Arany Málnára, azonban ebből "csak" kettőt (a legrosszabb férfi epizódszereplő: Hayden Christensen és a legrosszabb forgatókönyv) nyert el.

(GedyPapa)
 

2002-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Amikor Watto a Tatooine-on van, legyek zümmögnek körülötte. A stáb még a Skywalker Ranchon rögzítette a röpködő legyek hangját, és boldogok voltak, hogy végre felhasználhatták.

(hp )
 

Ez az első Star Wars-film, amiben Yoda teljesen számítógépes képalkotással készült, és az első, amiben fénykardot használ - az előzőekben a bábu-Yodáva ez kivitelezhetetlen volt.

(hp )
 

A filmhez az animációs csoportot vezető Rob Coleman szerint egy darab rohamosztagos egyneruhát sem készítettek: az összes számítógépes utómunka.

(hp )
 

Hayden Christensen az egyetlen olyan Star Wars-színész, aki nem választhatta meg, milyen legyen a fénykardja - ami egyébként hagyomány a forgatásokon. Neki olyat kellett használnia, amilyet Luke kap Obi-Wantól.

(hp )
 

Hayden Christensen azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezte a bárban játszódó jelenet forgatását, mert az végre igazi díszletek között zajlott, nem csak egy kék vászon előtt.

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.