Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Star Wars II. rész - A klónok támadása (2002)

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Filmadatlap
 
30
Szereplők
36
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Star Wars II. rész - A klónok támadása
 
Artemisia   2018. 08. 12.

A hosszú játékidő ellenére hiányérzetem volt a a filmmel kapcsolatban. Bár vannak benne izgalmas és érdekes részek is (az arénabeli összecsapás a a jedik és a klónok között egyenesen zseniális), de a cselekmény nagyrészt eseménytelen, unalmas. Szerintem Anakin történetét felesleges 3, közel 2,5 órás filmben tárgyalni, össze lehetett volna sűríteni 2 tömörebb, lényegre törőbb részben. Ettől függetlenül rengeteg érdeme van a filmnek, jól bemutatja Anakin lázadó szellemét, a közte és Padmé között szövődő romantikus szálat, amik végül Anakin átállását eredményezik az Erő sötét oldalára. A Galaktikus Szenátusban végbemenő cselszövést, mint a Birodalom megalakulásának előzményét is hasznos és érdekes megismerni. És bár cselekmény tekintetében kicsit gyengébb mint a Baljós Árnyak, de a karakterábrázolás már sokkal profibb, bár több több lehetőség is van a mélyebb karakterábrázolásra. Pl. Obi-Wan a Baljós Árnyakban még zöldfülű padawan , itt már bölcsebb és tapasztaltabb mester; ezt a képet pedig könnyebb az Új reményből megismert öreg bölcs "Ben" Kenobi képéhez igazítani. Ahogy Anakin az előző részben csak egy álmodozó kisfiú, itt már egy érettebb, noha forrófejű jedi tanonc ; ami szintén több lehetőséget nyújt arra, hogy előrevetítsék Darth Wader-t. Yoda mestert is behatóbban megismerhetjük, Samjuel L. Jackson pedig egyenesen remekel Windu mester szerepében.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

Nagyon izgalmas, jó látványú Star Wars epizód. Itt már Anakint láthatjuk erős ifjuként, kapunk szerelmi szálat, és jobbnál jobb csata jeleneteket is.


 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Ha lenne 2,5 csillag, akkor erre azt adnék. Mivel jobb mint a baljós árnyak egy kicsivel. De Hayden Christiansen ebben a részben elront mindent, amit lehet. Tartalmatlan gyenge párbeszédek, elfuserált szerelmi szál, erőtlen "főgonosz" (?). Többet vártam volna ettől is...

 
Filmelemző   2018. 05. 31.

A 2018 májusa óta 10 részesre bővült Star Wars dekalógia egyik leginkább szidott és bírált része, a Klónok támadása, nálam egyáltalán nem a legrosszabb Csillagok háborúja epizód. Három fejezetet is megelőz: a Baljós árnyakat a Solo filmet és a Zsivány egyest. Izgalmas és látványos, főleg a Geonosison játszódó rész a rengeteg szörny bemutatásával. Nekem tetszett az ingergazdag bolygó és a film elején a Coruscanton játszódó üldözéses jelenet is. Simán megér 7 pontot, főleg ha a legrosszabb epizódokkal mérjük össze.

 
Leilani   2016. 07. 24.

Nagyon szeretem a Star Wars filmeket, és ez sem kivétel. Akciódús, látványos, nagyon izgalmas film. Nagyon érdekes látni Anakin karakterének alakulását. Mindenkinek nagyon ajánlom.

Natalie Portman
 

A kritikusok az előzménytriológia leggyengébb részének tartják.

(HETEDIK )
 

Yoda első fénykardpárbaja.

(HETEDIK )
 

Az aszteroida mezős résznél a Szaturnusz gyűrűit modellezték le.

(HETEDIK )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.