Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
75

Star Wars II. rész - A klónok támadása (2002)

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Filmadatlap
 
30
Szereplők
38
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Star Wars II. rész - A klónok támadása
 
Timon   2019. 10. 07.

legújabb vélemény

Rejtélyes

Cselekményelemzést és esetleges spoilereket tartalmat! Valahogy nekem ez az előzmény trilógia legrejtélyesebb darabja. Nem a legerősebb, az a harmadik. A történet során adott a kibontakozás egy magas szintje, ami hidat jelent, itt különösen nagy léptekkel haladva a két trilógia kapcsolata felé. Itt a rejtélyeskedést, valamint a kiszámíthatatlanságot jobban igyekeztek előrevinni, mint a történetet (habár az is jóra sikeredett). Alapból fura egy kicsit, hogy egy merénylet utáni nyomozás eredményeként tör ki a háború, többek között. Persze Sidius tervei olyan jól le lettek fektetve, hogy bármit is csináltak volna, így is, úgy is az ő malmára hajtották volna a vizet. Ezt én ,,széria hosszúságú t... több»

 
Artemisia   2018. 08. 12.

A hosszú játékidő ellenére hiányérzetem volt a a filmmel kapcsolatban. Bár vannak benne izgalmas és érdekes részek is (az arénabeli összecsapás a a jedik és a klónok között egyenesen zseniális), de a cselekmény nagyrészt eseménytelen, unalmas. Szerintem Anakin történetét felesleges 3, közel 2,5 órás filmben tárgyalni, össze lehetett volna sűríteni 2 tömörebb, lényegre törőbb részben. Ettől függetlenül rengeteg érdeme van a filmnek, jól bemutatja Anakin lázadó szellemét, a közte és Padmé között szövődő romantikus szálat, amik végül Anakin átállását eredményezik az Erő sötét oldalára. A Galaktikus Szenátusban végbemenő cselszövést, mint a Birodalom megalakulásának előzményét is hasznos és érdekes megismerni. És bár cselekmény tekintetében kicsit gyengébb mint a Baljós Árnyak, de a karakterábrázolás már sokkal profibb, bár több több lehetőség is van a mélyebb karakterábrázolásra. Pl. Obi-Wan a Baljós Árnyakban még zöldfülű padawan , itt már bölcsebb és tapasztaltabb mester; ezt a képet pedig könnyebb az Új reményből megismert öreg bölcs "Ben" Kenobi képéhez igazítani. Ahogy Anakin az előző részben csak egy álmodozó kisfiú, itt már egy érettebb, noha forrófejű jedi tanonc ; ami szintén több lehetőséget nyújt arra, hogy előrevetítsék Darth Wader-t. Yoda mestert is behatóbban megismerhetjük, Samjuel L. Jackson pedig egyenesen remekel Windu mester szerepében.


 
Orosz István   2017. 08. 01.

Nagyon izgalmas, jó látványú Star Wars epizód. Itt már Anakint láthatjuk erős ifjuként, kapunk szerelmi szálat, és jobbnál jobb csata jeleneteket is.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Ha lenne 2,5 csillag, akkor erre azt adnék. Mivel jobb mint a baljós árnyak egy kicsivel. De Hayden Christiansen ebben a részben elront mindent, amit lehet. Tartalmatlan gyenge párbeszédek, elfuserált szerelmi szál, erőtlen "főgonosz" (?). Többet vártam volna ettől is...

 
Thibo84   2019. 05. 16.

Vader és Maul után Darth Tyranust, vagy is Dooku grófban semmi olyat nem véltem felfedezni, ami maradandó nyomot hagyna bennem és így nem is válik belőle ikonikus karakter, mint a többi Sithből, hiába sikerült megnyerni egy ekkora színészt a szerepnek. Felemelő élmény volt azért Yodát küzdelem közben látni. Bírtam, hogy a kis esetlennek tűnő mester, hogy pörög és forgatja a fénykardot. De a történet vontatott, sokszor közhelyes, unalmas és nem beszélve Anakin Skywalker vergődése is fárasztó. Ráadásul 10 év alatt Anakin kész férfi lett, Odi-Wan elégé megöregedett, még Padmé nem változott semmit. Érdekes.

Natalie Portman

A film összbevétele 649 398 328 dollár volt (imdb.com).

 

A kritikusok az előzménytriológia leggyengébb részének tartják.

(HETEDIK )
 

Yoda első fénykardpárbaja.

(HETEDIK )
 

Az aszteroida mezős résznél a Szaturnusz gyűrűit modellezték le.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.