Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja (2005)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Filmadatlap
 
28
Szereplők
46
Vélemények
24
Képek
3
Videók
Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja
 
Artemisia   2018. 08. 12.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Az előzmény trilógia legeseménydúsabb epizódja. Sötét, egyben ünnepélyes a hangulata ; ünnepélyes komorsággal tudósít a jedik kiirtásáról, különösen Windu mester megölése szomorú és megrázó jelenet. Érzékletesen mutatja be Anakyn lélekrajzát. A legnagyobb hatású és horderejű jelenetsor természetesen Obi-Wan és Anakyn párbaja a Mustafar bolygón, annak is az utolsó szegmense ; a Star Wars talán legikonikusabb pillanata Darth Wader " megszületése", amikor Anakyn megcsonkítva lángol a lávafolyam szélén. Luke és Leia születésének körülményeit is megmutatja a film, aztán a közvetlen születésüket is. A széria kronológiája szempontjából nélkülözhetetlen ez a rész, mert az Új remény közvetlen előzményeit vonultatja fel.

 
Deku   2017. 07. 18.

Akciódús és elég komoly lett a hangulata. Talán a három közül ez a legjobb rész. Nem fogom megunni soha. Szerintem ennél jobban sikerült filmet nem sokat láttam.


 
Orosz István   2017. 08. 01.

Nekem az összes Star Wars film közül, ez tetszett a legjobban. Itt kiderül, miért lett gonosz a kis Anakin, mi vezetett ehhez. Nagyon látványos, és izgalmas volt számomra.

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Az új trilógia legjobban sikerült része és ebben nagyban közrejátszott az is, hogy Hayden Christiansen végre normálisabb szövegeket kaptt és jobban oda tudta magát tenni. Az Obi-van Anakin és a Yoda Sidius párbajok minden Star Wars rajongó számára meghatározó jelenetek, de Darth Vader "elkészültét" se felejti el senki. Kellett ez a rész ahhoz, hogy elfelejthessük az előtte lévő 2 bukást!

 
Thibo84   2019. 05. 16.

Nem igazán nyerte el a tetszésemet. Anakin vergődése a tetőfokára hágott. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen karakterből a filmes univerzumok egyik legkarizmatikusabb gonosza válik aztán. Olyan érzésem volt, mintha csak muszájból csinálta volna meg Lucas, hogy megmutassa Vader keletkezését. Nem igazán érzem azt, hogy a forgatókönyvet tökélyre csiszolta volna. A csaták látványosak, bár személy szerint inkább a két mester csatájára fektettem volna a nagyobb hangsúlyt, nem pedig Anakin és Obi-Wan küzdelmére. Az előbbiekét hamar lezavarták, Yoda jószerivel feladta és menekülőre fogta, míg utóbbit igen korrekttül kidolgozták.

Ewan McGregor
Hayden Christensen
Natalie Portman
Jimmy Smits
Ian McDiarmid
Ewan McGregor
Hayden Christensen
 

A filmvégi kardcsatában, mikor Kenobi azt állítja, nyert helyzetben van, az Állítólag stábja letesztelte és arra jutottak, a magassági pozíció nem jelentett előnyt Obivan-nak.

(HETEDIK )
 

Ebben a részben láthatjuk Vader megszületését.

(HETEDIK )
 

A filmvégi lézerkard csata a leghosszabb a franchise-ban.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.