Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
71
Filmadatlap
 
32
Szereplők
29
Vélemények
66
Képek
14
Videók
 
Timon   2020. 03. 13.

legújabb vélemény

Elsőre nem tűnt túl erős alkotásnak,de mivel Star Wars-film,ezért nem hagyhattam ki,és sokkal jobb lett,mint amilyre számítottam.Szinte teljesen lekötött ez a kalandos háttértörténet,valamint kellemes előzménytriológia-hangulatot is éreztem.Remélem a jövőben lesznek még egyes szereplőkről előzményfilmek. 10/10

 
CriticalMaster   2018. 06. 17.

a nap véleménye

Ne bízd kőművesre a Sixtusi kápolnát

Kicsit késve láttam a legújabb Star Wars filmet, a Han Solo életét bemutató spin-off fejezetet, melyre nagy várakozásokkal váltottam jegyet, lévén, hogy igazi hard-core rajongónak vallom magam. Számomra azonban sajnos nagy csalódás volt a Solo film, mert egy igazi Star Wars mozira számítottam, harccal, küzdelemmel, nagy űrcsatákkal, menekülésekkel, a birodalmiakkal zajló űrhajós "kergetőzésekkel", az 1977-ben megteremtett Han Solo karakterre annyira jellemző kemény beszólásokkal, vagánysággal és humorral. A Harrison Ford által háromszor is kiválóan megjelenített figurára voltam kíváncsi. Vártam volna egy jellemfejlődést, annak magyarázatát, hogy az egyszerű, koréliai srácból - Soloból - hogy... több»


 
Filmelemző   2018. 05. 29.

a nap véleménye

Sajnos nem lehet Star Wars filmnek nevezni, inkább egy űrwestern, vagy "űr-kalandfilm" leegyszerűsített sztorival. Az egész történet különböző rablások sorozatából áll, gyakran logikátlan eseményekkel kombinálva. Alden Ehrenreich mérföldekre van az 1977-ben megalkotott, igazi Han Solo karaktertől. Nincs meg benne Harrison Ford kemény kiállása, szinte már pofátlan magabiztossága, vagánysága, humora és könnyed lazasága. A film nélkülözi a Star Wars stíluselemeket is: nyomokban sem utal a birodalomra, az uralkodóra, a készülődő Lázadók Szövetségére, a mindent átható Erőre, a Jedikre vagy a klasszikus SW helyszínekre (mint a főváros: Coruscant). Ami a többi főszereplőt illeti: Emilia Clarke nagyon jó (és nagyon szép is), Woody Harrelson "lejátssza" a mozivászonról Ehrenreichot, Donald Glover pedig a leghitelesebb (Lando Calrissanként). Paul Bettany játéka viszont karakteridegennek tűnik, nem volt jó választás a legnagyobb űrgengszter szerepére. (Nem elég romlott és veszélyes, vagy félelmetes ehhez.) A látványvilág kicsit szegényesebb, mint a többi részben, hisz nem látunk nagy űrcsatákat vagy furcsa lényeket, monumentális képi beállításokat, illetve grandiózus párbajokat (fénykardokkal például). Ron Howard olyan iparosmunkát végzett, melyben CSAK az Ezeréves Sólyom látványa képvisel némi Star Wars feelinget. Ami pozitívum: akiciógazdagság (még ha ezek az akciók nem is háborúsak és sztarvaszosak), illetve pár jelenet: mint Han és Chewi legelső találkozása. Összességében csalódás volt. Értékelésem: 6,5 / 10. Nem ér többet sajnos.

 
Diesel   2018. 06. 03.

Egyszerűen nem tudom felfogni hogy sokaknak miért nem tetszett ez a film. Maga a film látványos és egészen korrekt kis történetben mutatja be Han Solo életét. Végig pörgős és egyetlen percet sem lehet unni. Itt meg is jegyzem hogy sosem voltam Han Solo rajongó, de most szerettem meg igazán a karakterét. Sok kritikában olvastam, hogy nincs utalás a birodalomra nem tudják az egészet hova tenni. Hát emberek már a film elején egy csillag rombolót raknak össze akkor mégis csak ott a birodalom nem? Megakadt még a szemem a film elején a Birodalom toborzó plakátján, amely kísértetiesen hasonlít a Harmadik Birodalom toborzó plakátjára. A film elején lévő csatajelenetek nagyon hasonlítottak az első világháborús német francia sánc harcokra. Már a régi Star Wars filmeknél is, de az újabbaknál egyre azt érzem, hogy a Disney egy az egyben a Galaktikus Birodalmat, az Első Rendet egy az egyben a Harmadik Birodalomhoz hasonlítja. Alden Ehrenreich Han Solo-ja szerintem jól sikerült, bár bevallom őszintén most húzók egy merészet én a Disney helyében Harison Ford fiát Ben Harisont kértem volna fel a szerepre. Aki szereti a Star Wars-t, annak ez a film is kötelező darab. Rengeteg meglepetést tartogat film. Aki nagyon szemfüles még Boba Fett páncélját is felfedezheti. Kira (Emilia Clarke ) karakterfejlődését a negatív irányba nem értettem. Eléggé kiszámítható volt a karaktere. Lando (Donald Glover) karaktere szórakoztató volt. Igazából nekem a szereplők közül Beckett ( Woody Harrelson) karaktere tetszett a legjobban. Kiszámíthatatlan volt mint egy igazi kém. "Vállalkozó vagyok"

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 05. 30.

Minden egyben

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész Star Wars-univerzumban Han Solo az egyik legkedveltebb karakter. Ha pedig valaki egy ilyen figura eredettörténetének a megfilmesítésére vállalkozik, akkor rendező legyen a talpán, aki ezt a felelősséget elbírja. A Phil Lord és Christopher Miller helyére lépő Ron Howard ilyen szempontból a megbízható direktorok közé tartozik, de elnézve a Solo-film végeredményét, ismételten csak annyit tudok mondani: hát nem tudom… Találkozás Chewbaccával, Lando Carlissiannel, az Ezeréves Sólyom megszerzése, ezek mind-mind olyan momentumok, amelyek az ikonikus karakterhez szorosan hozzákapcsolódnak, s szinte valamennyi vérbeli SW-rajongó eljátszott már a gondolatta... több»

Woody Harrelson
Emilia Clarke
Alden Ehrenreich
Donald Glover
Chris Miller
Alden Ehrenreich
Woody Harrelson
Alden Ehrenreich
Donald Glover
Emilia Clarke
Alden Ehrenreich
Donald Glover
Thandie Newton
Emilia Clarke
Donald Glover
Paul Bettany
Emilia Clarke
Alden Ehrenreich
Emilia Clarke
Donald Glover
Alden Ehrenreich
Joonas Suotamo
Donald Glover
Alden Ehrenreich
Donald Glover
Paul Bettany
Joonas Suotamo
Donald Glover
Alden Ehrenreich
Thandie Newton
Woody Harrelson
Alden Ehrenreich
Emilia Clarke
Emilia Clarke
Donald Glover
Alden Ehrenreich
Emilia Clarke
Alden Ehrenreich
Emilia Clarke
Donald Glover
Woody Harrelson
Thandie Newton
Emilia Clarke
Thandie Newton
Woody Harrelson
Ewan McGregor
George Lucas
Emilia Clarke
Alden Ehrenreich
Donald Glover
Woody Harrelson
Mark Hamill
Alden Ehrenreich
Woody Harrelson
Emilia Clarke
Woody Harrelson
Thandie Newton
Donald Glover
Alden Ehrenreich
Donald Glover
Alden Ehrenreich
Emilia Clarke
Alden Ehrenreich
Woody Harrelson
 
A Solo lényegében maga a mindenki által jól ismert momentum, amikor Han és Csubi – hátuk mögött a fél birodalmi flottával – épp készülnek fénysebességre ugrani, de miután ráhúzzák a kart, az utolsó pillanatban hörögve leáll a rendszer, Han pedig csak annyit mond, “I have a bad feeling about this.” több»
 
A Solo amellett, hogy korrekt eredettörténete lett egy legendának, egyben szórakoztató Star Wars kaland is. Meglepő fordulatokkal, jó humorral és izgalmas történettel, amiben sokkal több van, mint, amit elsőre a felszínen láttat magából. Nem nő fel az univerzum nagyjaihoz, de a közép mezőnyben kiválóan teljesít. több»
 
Akik egy kicsit is szeretik a Star Wars világát, van bármilyen filmes relikviájuk, holmijuk vagy tetkójuk ez alapján, vagy tudnak egy teljes wookie idézetet, nos, ők nagy valószínűséggel élvezni fogják a filmet. több»

A film összbevétele 392 924 807 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 366 784 670 forintot termelt. A hazai mozik összesen 252 911 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Phil Lord és Chris Miller már a film háromnegyedét leforgatta, amikor kipenderítették őket a produkcióból.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A fiatal Han Solo karakterének megformálására több neves színész is szóba került többek között: Dave Franco, Jack Reynor, Emory Cohen, Scott Eastwood, Logan Lerman, Blake Jenner, Miles Teller, Ansel Elgort. Végül Alden Ehrenreich kapta meg a szerepet.

(Diesel)
 

Warwick Davis ebben a Star Wars filmben is feltűnik. Ezúttal mint Enfys Nest tolvaj,szabadságharcos csapatának egyik tagja. A törpenővésű Davis a Star Wars-filmek visszatérő statisztája. Korábban A Jedi visszatér egyik ewokját elevenítette meg.

(Diesel)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.