Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70
Filmadatlap
 
25
Szereplők
28
Vélemények
66
Képek
16
Videók

Filmkritika: Solo: Egy Star Wars-történet (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A Solo lényegében maga a mindenki által jól ismert momentum, amikor Han és Csubi – hátuk mögött a fél birodalmi flottával – épp készülnek fénysebességre ugrani, de miután ráhúzzák a kart, az utolsó pillanatban hörögve leáll a rendszer, Han pedig csak annyit mond, “I have a bad feeling about this.” több»
 
A Solo amellett, hogy korrekt eredettörténete lett egy legendának, egyben szórakoztató Star Wars kaland is. Meglepő fordulatokkal, jó humorral és izgalmas történettel, amiben sokkal több van, mint, amit elsőre a felszínen láttat magából. Nem nő fel az univerzum nagyjaihoz, de a közép mezőnyben kiválóan teljesít. több»
 
Akik egy kicsit is szeretik a Star Wars világát, van bármilyen filmes relikviájuk, holmijuk vagy tetkójuk ez alapján, vagy tudnak egy teljes wookie idézetet, nos, ők nagy valószínűséggel élvezni fogják a filmet. több»
 
Ron Howard egy mozgalmas, a sci-fi-kalandfilm műfaját szinte maradéktalanul kielégítő SW-menetet tett le az asztalra, ám senki ne csodálkozzon, ha a Solo nézése közben arra gondol, vajon mit művelt volna Phil Lord és Christopher Miller ezzel az alapanyaggal. Szerintünk csodát. több»
 
Összegezve: a Solo egyáltalán nem csalódás, de nem emlékezetes filmélmény. Ha szembe tudunk nézni azzal, hogy a Disney kezébe került franchise alapvető célja nem az univerzumépítés, hanem a szórakoztatás, és már valószínűleg nem fogunk olyan katartikus pillanatokat átélni a Star Wars filmekben, mint egykor régen gyerekkorunkban, akkor nagyon jól fogjuk érezni magunkat a vetítés közben. több»
 
Rengeteg akció, hullámzó teljesítmény, Pistának biztosan jó lesz, de lehetett volna azért jobb, főként merészebb. Vagy eleve túl nagy volt a tét? A Solo: Egy Star Wars-történet már a mozikban. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
A Solo: Egy Star Wars-történet az első eredettörténet azoknak a sorában, amelyek az eredeti trilógia fontos szereplőiről szólnak. Kár, hogy pont mindenki kedvenc űrcsempészének adtak új arcot, a tágra nyílt szemű Alden Ehrenreich pedig a cipőjét sem köthetné be Harrison Fordnak. De legalább igyekszik a fiú, és hősszerelmesnek nem is rossz. több»
 
A filmtörténet egyik legnépszerűbb kalandhőséről, a vagány és vicces Han Solóról ilyen sótlan és unalmas filmet forgatni már-már művészet. több»
 
Izgalmas és lendületes kalandfilm, melynek azonban nyomokban sincs Star Wars jellege. Miközben a főhős, Alden Ehrenreich, az 1977-es, eredeti Han Solo karakter megjelenítésével küszködik, Harrison Ford örökébe lépve (nem túl sok sikerrel), egy szimpla adventure szemlélői lehetünk. Csillagok háborúja filmként közepes, kalandfilmként valamivel jobb. több»
 
A filmnek kettős mércéje van. Akinek tetszik az új Disney vonal, azoknak mindenképp javasolnám, mert jó kis film. Azoknak akik az első trilógiát kedvelték a Birodalom visszavággal az élen, azok nagyot fognak csalódni. Az egyszer nézhető kategóriát képviseli a film az utóbbiaknak. több»
 
A Solo végén egy régi ismerőst köszöntöttem, ez pedig jó érzés volt. Hogy ez mennyire a film érdeme, és mennyire köszönhető a karakterbe éveken át invesztált érzelmeknek, azt már a pszichiáteremmel beszéljük meg. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.