2018.06.04 22:40 Jerico Olvasottság: <100x
7

A kakukktojás

A Star Wars 10 részesre bővült folyamában újabb epizódként Ron Howard rendezésében készült el a Solo-film, mégpedig spin-of fejezetként 2018 májusában. Viszontagságos volt már a forgatása is - az eredetileg felkért rendezők, Phil Lord és Chris Miller elbocsátása és a főszereplő, Alden Ehrenreich színészet-különórákra járatása miatt - és nehezen indult fogadtatása is a legelső vetítési hétvégén, világszerte. Az embereket érezhetően negatívan befolyásolták a rossz előjelek, sőt feltételezhető az is, hogy nem akarták lerombolni a Harrison Ford által megteremtett sok évtizedes mítosz szép emlékeit. Gyenge maradt tehát az érdeklődés és úgy tűnik a bevételek terén is messze elmarad ez a rész a franchise többi epizódjától.

Az előzetes becslések szerint a végső bevétel még a 400 milliót sem fogja elérni, szemben például az Utolsó Jedik 1332 milliójával és a Zsivány egyes 1056 milliójával. Kérdés: valóban ennyire átlagosra sikeredett Howard rendezése? A válasz: sajnos igen. Ehrenreich színtelen játékot produkál, nyomában sem ér Harrison Ford hajdani alakításának, a film sztorija túl egyszerű és alig-alig látunk Star Wars elemeket. A mellékszereplők közül Woody Harrelson és Donald Glover emelkedik ki valamelyest, egyikük a karizmatikus fellépése, másikuk humora miatt.

A kakukktojás

Összességében a Solo inkább egy western-kalandfilm, amiben minimális humort, szolid látványvilágot és átlagosnál valamivel több akciójelenetet kapunk. Sajnos azonban ezek az akciók nem a harcról szólnak, nincsenek nagy űrcsaták, nincsenek komoly párbajok és Solo is inkább megúszója, mint hőse ezeknek az interakcióknak. Emilia Clark nagyon szép a filmben, viszont kapcsolata Soloval a legkevésbé sem nevezhető érdekesnek, vagy szenvedélyesnek. Végső vélemény: közepes az egész, sajnos a sorozat egyik leggyengébb darabja Pontokban kifejezve: 5 / 10 pont.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

7