Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92

A Birodalom visszavág (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Filmadatlap
 
33
Szereplők
111
Vélemények
19
Képek
6
Videók
A Birodalom visszavág
 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlen folytatás egy eszméletlenül szuper trilógiának. Korához képest egy fantasztikus világba repít el. Nekem mai napig ezek a részek a kedvenceim mert eredetiek.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

Ebbe a részben az első rész okozta izgalmat, még csak fokozni tudták. Tetszik a havas bolygó, a birodalmi lépegetők. A csata jelenetek. Minden meg van benne, hogy kalandos, és szórakoztató legyen.


 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A sorozat legjobban sikerült része szerintem, amit a legtöbben idéznek és tudnak fejből. A történet és a látvány is kiváló. Akárhányszor meg tudnám nézni, bármilyen nyelven.

 
Thibo84   2019. 05. 15.

Az eredeti trilógia második része még több akciót, látványt tartogat számunkra, ráadásul nem várt fordulatot a végén. Sikerült az első részt felülmúlnia. És még újabb karaktereket is behoznak a történetbe, köztük Yodát. Mindenki Vader nagyúr titokzatos múltján tanakodott, de az előzményfilmekben erre választ kapunk. Engem mindig is inkább a Jedi mester élete érdekel, hogy mi történt vele 900 éven át, hisz soha nem tudtunk meg igazán róla semmit. Szerintem a főbb karakterek közül, ő sokkal rejtélyesebb mint bárki más. Az effektusokért felelősök előtt szerintem fejet lehetne hajtanunk, mert a film elején lezajlott csata és az űrben történt üldözés is igen látványosra sikeredett pláne, hogy akkor nem volt CGI.

 
beero88   2016. 01. 17.

Eszement jó film ez is akárcsak az első rész, persze grafikában és látványban még mindig nagyon hasonló az első részhez de ez nem ront a film élményén amit nagyon jól eltudtak adni.

Harrison Ford
Billy Dee Williams
Harrison Ford
Carrie Fisher
 
A cikk kedvcsináló az új SW filmhez, a Solo-hoz és egy kritika egyben a Birodalom visszavág-ról és a Disney vonalról.

Minden idők legjobb Star Wars része egyértelműen a Birodalom visszavág. Valószínű azért, mert a sötét oldal erejét igazán itt érezhetjük át a legjobban, amiket a lázadók fellángolásai szakítanak meg. Maga a helyszínek is kiválóan táplálják bennünk a sötét oldal jelenlegi fölényét. (lásd a havas bolygó a Hoth rendszerben, a mocsár a Dagoba stb). A részleteket a cikkben megtalálod és nyilván sok egyéb érdekességet is. több»

A film összbevétele 247 916 602 dollár volt (imdb.com).

 

Mark Hamill a forgatás előtt autóbalesetet szenvedett, ami után egy heg maradt az arcán. Ezért került a film elejére a Vampa ( a jetiszerű hószörny ) támadása, amiben a film szerint megsérül Luke arca.

(Artemisia)
 

A jelenetben, amikor a hószörny elviszi az ájult Luke-ot, a jelmezbe bújt Des Webb valójában egy Luke Skywalker bábut cipel.

(Artemisia)
 

A film készítése során nagy titokban tartották, hogy Darth Vader Luke Skywalker apja. Mark Hamill-nek sem árulták el, hogy a meglepetése élethűbb legyen.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.