Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
92

A Birodalom visszavág (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Filmadatlap
 
33
Szereplők
112
Vélemények
19
Képek
6
Videók
A Birodalom visszavág
 
drg0602   2020. 02. 14.

legújabb vélemény

Star Wars, akkor Birodalom visszavág!

Star Wars legjobbja! Szerintem a régi három rész legjobb, de ebből három részből is kiemelkedő a Birodalom visszavág a trilogia második része. Nagyon jó, és a korához képest látványos, jó történet szuper, zseniális színészekkel. Simán többször nézhető, zseniális alkotás.

 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlen folytatás egy eszméletlenül szuper trilógiának. Korához képest egy fantasztikus világba repít el. Nekem mai napig ezek a részek a kedvenceim mert eredetiek.


 
Artemisia   2018. 08. 12.

A birodalom visszavág egy szalagra rögzített műkincs, a Star Wars filmek leggrandiózusabb darabja. Cselekményben és hangulatban egyaránt felülmúlhatatlan. Páratlanul kalandos, akciódús és félelmetes, reményvesztett hangulatot teremt. Gyakorlatilag minden jelenete zseniális. Briliánsak a jeges bolygón játszódó jelenetek a jetiszerű lényekkel és a "sarkvidéki tevékkel". A Birodalom támadása szenzációsan lett kivitelezve, "dermesztő", ahogy a birodalmi Lépegetők kimérten lépegetnek a napkeltében. Nagyszerű Solo és Leia menekülése, és a Landonál játszódó jelenetek is .A szerelmi szál szépen bontakozik ki Solo és Leia között, illetve Solo karaktere is elmélyül. A film végén pedig visszautalnak a Klónok támadására, amikor Anakynhoz hasonló módon elveszti a karját Luke is. Kétségtelenül minden idők egyik legjobb filmje.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

Ebbe a részben az első rész okozta izgalmat, még csak fokozni tudták. Tetszik a havas bolygó, a birodalmi lépegetők. A csata jelenetek. Minden meg van benne, hogy kalandos, és szórakoztató legyen.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A sorozat legjobban sikerült része szerintem, amit a legtöbben idéznek és tudnak fejből. A történet és a látvány is kiváló. Akárhányszor meg tudnám nézni, bármilyen nyelven.

Harrison Ford
Billy Dee Williams
Harrison Ford
Carrie Fisher
 
A cikk kedvcsináló az új SW filmhez, a Solo-hoz és egy kritika egyben a Birodalom visszavág-ról és a Disney vonalról.

Minden idők legjobb Star Wars része egyértelműen a Birodalom visszavág. Valószínű azért, mert a sötét oldal erejét igazán itt érezhetjük át a legjobban, amiket a lázadók fellángolásai szakítanak meg. Maga a helyszínek is kiválóan táplálják bennünk a sötét oldal jelenlegi fölényét. (lásd a havas bolygó a Hoth rendszerben, a mocsár a Dagoba stb). A részleteket a cikkben megtalálod és nyilván sok egyéb érdekességet is. több»

A film összbevétele 247 916 602 dollár volt (imdb.com).

 

Mark Hamill a forgatás előtt autóbalesetet szenvedett, ami után egy heg maradt az arcán. Ezért került a film elejére a Vampa ( a jetiszerű hószörny ) támadása, amiben a film szerint megsérül Luke arca.

(Artemisia)
 

A jelenetben, amikor a hószörny elviszi az ájult Luke-ot, a jelmezbe bújt Des Webb valójában egy Luke Skywalker bábut cipel.

(Artemisia)
 

A film készítése során nagy titokban tartották, hogy Darth Vader Luke Skywalker apja. Mark Hamill-nek sem árulták el, hogy a meglepetése élethűbb legyen.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.