Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91%

A Birodalom visszavág (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Filmadatlap
 
33
Szereplők
112
Vélemények
209
Képek
6
Videók
A Birodalom visszavág
 
drg0602   2020. 02. 14.

legújabb vélemény

Star Wars, akkor Birodalom visszavág!

Star Wars legjobbja! Szerintem a régi három rész legjobb, de ebből három részből is kiemelkedő a Birodalom visszavág a trilogia második része. Nagyon jó, és a korához képest látványos, jó történet szuper, zseniális színészekkel. Simán többször nézhető, zseniális alkotás.

 
Artemisia   2018. 08. 12.

A birodalom visszavág egy szalagra rögzített műkincs, a Star Wars filmek leggrandiózusabb darabja. Cselekményben és hangulatban egyaránt felülmúlhatatlan. Páratlanul kalandos, akciódús és félelmetes, reményvesztett hangulatot teremt. Gyakorlatilag mi... több»


 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlen folytatás egy eszméletlenül szuper trilógiának. Korához képest egy fantasztikus világba repít el. Nekem mai napig ezek a részek a kedvenceim mert eredetiek.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

Ebbe a részben az első rész okozta izgalmat, még csak fokozni tudták. Tetszik a havas bolygó, a birodalmi lépegetők. A csata jelenetek. Minden meg van benne, hogy kalandos, és szórakoztató legyen.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A sorozat legjobban sikerült része szerintem, amit a legtöbben idéznek és tudnak fejből. A történet és a látvány is kiváló. Akárhányszor meg tudnám nézni, bármilyen nyelven.

 
Thibo84   2019. 05. 15.

Az eredeti trilógia második része még több akciót, látványt tartogat számunkra, ráadásul nem várt fordulatot a végén. Sikerült az első részt felülmúlnia. És még újabb karaktereket is behoznak a történetbe, köztük Yodát. Mindenki Vader nagyúr titokzat... több»

 
NGN   2020. 01. 24.

A trilógia legerősebb darabja. Kellő mértékben adagolva az akció a dráma és a poénok. A látvány még ma is fantasztikus.

Harrison Ford
Billy Dee Williams
Harrison Ford
Carrie Fisher

A film összbevétele 247 916 602 dollár volt (imdb.com).

 

Mark Hamill a forgatás előtt autóbalesetet szenvedett, ami után egy heg maradt az arcán. Ezért került a film elejére a Vampa ( a jetiszerű hószörny ) támadása, amiben a film szerint megsérül Luke arca.

(Artemisia )
 

A jelenetben, amikor a hószörny elviszi az ájult Luke-ot, a jelmezbe bújt Des Webb valójában egy Luke Skywalker bábut cipel.

(Artemisia )
 

A film készítése során nagy titokban tartották, hogy Darth Vader Luke Skywalker apja. Mark Hamill-nek sem árulták el, hogy a meglepetése élethűbb legyen.

(Artemisia )
 

Az első forgatókönyv szerint Han Solo meghalt volna a Halálcsillag elleni harc során; Harrison Ford is emellett a változat mellett kampányolt.

(Artemisia )
 

Fisher egy dobozon állt, mikor Solo-val játszott, mivel sokkal kisebb volt.

(HETEDIK )
 

A filmben sokszor utalnak Indiana Jones-ra.

(HETEDIK )
 

A film bevétele több mint 500 millió dollár volt.

(HETEDIK )
 

A lépegetők modellek voltak.

(HETEDIK )
 

A filmből több jelenetet is kivágtak.

(HETEDIK )
 

Itt hangzik el a legendás mondat; - Én vagyok az apád!

(HETEDIK )
 
A cikk kedvcsináló az új SW filmhez, a Solo-hoz és egy kritika egyben a Birodalom visszavág-ról és a Disney vonalról.

Minden idők legjobb Star Wars része egyértelműen a Birodalom visszavág. Valószínű azért, mert a sötét oldal erejét igazán itt érezhetjük át a legjobban, amiket a lázadók fellángolásai szakítanak meg. Maga a helyszínek is kiválóan táplálják bennünk a sötét oldal jelenlegi fölényét. (lásd a havas bolygó a Hoth rendszerben, a mocsár a Dagoba stb). A részleteket a cikkben megtalálod és nyilván sok egyéb érdekességet is. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.