Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

A Birodalom visszavág (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Filmadatlap
 
33
Szereplők
113
Vélemények
209
Képek
7
Videók
A Birodalom visszavág
 
Kósa Bence   2021. 05. 30.

legújabb vélemény

0

Irvin Kershner legjobb filmje. Persze, hogy az eredeti trilógia legjobbja, már szubjektív megítélés. Nekem Az egy új remény és a Jedi visszatér többet jelent, még úgy is, hogy talán objektíven megítélve minőségileg ez a legjobb.

 
Artemisia   2018. 08. 12.

3

A birodalom visszavág egy szalagra rögzített műkincs, a Star Wars filmek leggrandiózusabb darabja. Cselekményben és hangulatban egyaránt felülmúlhatatlan. Páratlanul kalandos, akciódús és félelmetes, reményvesztett hangulatot teremt. Gyakorlatilag mi... több»


 
Deku   2017. 07. 08.

0

Eszméletlen folytatás egy eszméletlenül szuper trilógiának. Korához képest egy fantasztikus világba repít el. Nekem mai napig ezek a részek a kedvenceim mert eredetiek.

 
Thibo84   2019. 05. 15.

0

Az eredeti trilógia második része még több akciót, látványt tartogat számunkra, ráadásul nem várt fordulatot a végén. Sikerült az első részt felülmúlnia. És még újabb karaktereket is behoznak a történetbe, köztük Yodát. Mindenki Vader nagyúr titokzat... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

1

Az eredeti trilógia legjobb, sőt messze a legjobb,legizgalmasabb, és leglátványosabb része. Amikor először láttam fiatal tiniként, a Birodalmi lépegetőktől a frászt kaptam. Egyszer legalább minden évben megnézem a trilógiát, és soha nem unom meg! Gyö... több»

 
Orosz István   2017. 08. 01.

0

Ebbe a részben az első rész okozta izgalmat, még csak fokozni tudták. Tetszik a havas bolygó, a birodalmi lépegetők. A csata jelenetek. Minden meg van benne, hogy kalandos, és szórakoztató legyen.

 
Yosihiro   2015. 04. 18.

1

Mimden rész ebből a soroztaból egy nagysikerű remekmű. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Remek szórakozáas hiszen van benne akció, izgalom, szerelem és "technika" amit a korhoz képest nagyszzerűen megoldottak. Ajánlom mindenkinek remek remek kikapcsolódás :) Üdv Yosihiro

Galéria (209)

Harrison Ford
Billy Dee Williams
Harrison Ford
Carrie Fisher

Videók (7)

A film összbevétele 247 916 602 dollár volt (imdb.com).

 

Mark Hamill a forgatás előtt autóbalesetet szenvedett, ami után egy heg maradt az arcán. Ezért került a film elejére a Vampa ( a jetiszerű hószörny ) támadása, amiben a film szerint megsérül Luke arca.

(Artemisia )
 

A jelenetben, amikor a hószörny elviszi az ájult Luke-ot, a jelmezbe bújt Des Webb valójában egy Luke Skywalker bábut cipel.

(Artemisia )
 

A film készítése során nagy titokban tartották, hogy Darth Vader Luke Skywalker apja. Mark Hamill-nek sem árulták el, hogy a meglepetése élethűbb legyen.

(Artemisia )
 

Az első forgatókönyv szerint Han Solo meghalt volna a Halálcsillag elleni harc során; Harrison Ford is emellett a változat mellett kampányolt.

(Artemisia )
 

Fisher egy dobozon állt, mikor Solo-val játszott, mivel sokkal kisebb volt.

(7ETEDIK )
 

A filmben sokszor utalnak Indiana Jones-ra.

(7ETEDIK )
 

A film bevétele több mint 500 millió dollár volt.

(7ETEDIK )
 

A lépegetők modellek voltak.

(7ETEDIK )
 

A filmből több jelenetet is kivágtak.

(7ETEDIK )
 

Itt hangzik el a legendás mondat; - Én vagyok az apád!

(7ETEDIK )
 
A cikk kedvcsináló az új SW filmhez, a Solo-hoz és egy kritika egyben a Birodalom visszavág-ról és a Disney vonalról.

Minden idők legjobb Star Wars része egyértelműen a Birodalom visszavág. Valószínű azért, mert a sötét oldal erejét igazán itt érezhetjük át a legjobban, amiket a lázadók fellángolásai szakítanak meg. Maga a helyszínek is kiválóan táplálják bennünk a sötét oldal jelenlegi fölényét. (lásd a havas bolygó a Hoth rendszerben, a mocsár a Dagoba stb). A részleteket a cikkben megtalálod és nyilván sok egyéb érdekességet is. több»