Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92

A Birodalom visszavág (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Filmadatlap
 
33
Szereplők
113
Vélemények
19
Képek
6
Videók
A Birodalom visszavág
 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlen folytatás egy eszméletlenül szuper trilógiának. Korához képest egy fantasztikus világba repít el. Nekem mai napig ezek a részek a kedvenceim mert eredetiek.

 
Orosz István   2017. 08. 01.

Ebbe a részben az első rész okozta izgalmat, még csak fokozni tudták. Tetszik a havas bolygó, a birodalmi lépegetők. A csata jelenetek. Minden meg van benne, hogy kalandos, és szórakoztató legyen.


 
Snowball   2016. 12. 12.

Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen maxos lett de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt Legalábbis lenne miben kötekedni ha arról lenne szó. Viszont eme hiányosságokat elnézve egész viselhető.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A sorozat legjobban sikerült része szerintem, amit a legtöbben idéznek és tudnak fejből. A történet és a látvány is kiváló. Akárhányszor meg tudnám nézni, bármilyen nyelven.

 
Artemisia   2018. 08. 12.

A birodalom visszavág egy szalagra rögzített műkincs, a Star Wars filmek leggrandiózusabb darabja. Cselekményben és hangulatban egyaránt felülmúlhatatlan. Páratlanul kalandos, akciódús és félelmetes, reményvesztett hangulatot teremt. Gyakorlatilag minden jelenete zseniális. Briliánsak a jeges bolygón játszódó jelenetek a jetiszerű lényekkel és a "sarkvidéki tevékkel". A Birodalom támadása szenzációsan lett kivitelezve, "dermesztő", ahogy a birodalmi Lépegetők kimérten lépegetnek a napkeltében. Nagyszerű Solo és Leia menekülése, és a Landonál játszódó jelenetek is .A szerelmi szál szépen bontakozik ki Solo és Leia között, illetve Solo karaktere is elmélyül. A film végén pedig visszautalnak a Klónok támadására, amikor Anakynhoz hasonló módon elveszti a karját Luke is. Kétségtelenül minden idők egyik legjobb filmje.

Harrison Ford
Billy Dee Williams
Harrison Ford
Carrie Fisher
 
A cikk kedvcsináló az új SW filmhez, a Solo-hoz és egy kritika egyben a Birodalom visszavág-ról és a Disney vonalról.

Minden idők legjobb Star Wars része egyértelműen a Birodalom visszavág. Valószínű azért, mert a sötét oldal erejét igazán itt érezhetjük át a legjobban, amiket a lázadók fellángolásai szakítanak meg. Maga a helyszínek is kiválóan táplálják bennünk a sötét oldal jelenlegi fölényét. (lásd a havas bolygó a Hoth rendszerben, a mocsár a Dagoba stb). A részleteket a cikkben megtalálod és nyilván sok egyéb érdekességet is. több»
 

Mark Hamill a forgatás előtt autóbalesetet szenvedett, ami után egy heg maradt az arcán. Ezért került a film elejére a Vampa ( a jetiszerű hószörny ) támadása, amiben a film szerint megsérül Luke arca.

(Artemisia)
 

A jelenetben, amikor a hószörny elviszi az ájult Luke-ot, a jelmezbe bújt Des Webb valójában egy Luke Skywalker bábut cipel.

(Artemisia)
 

A film készítése során nagy titokban tartották, hogy Darth Vader Luke Skywalker apja. Mark Hamill-nek sem árulták el, hogy a meglepetése élethűbb legyen.

(Artemisia)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.