Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Holdkelte (James Bond: Holdkelte) (1979)

Moonraker
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Galéria (22)

Videók (1)

 
HE7EDIK   2022. 11. 22.

legújabb vélemény

0

Érdekes egy Bond-mozi ez, mert az első fele parádés, míg a második finoman szólva is röhejes. Az ejtőernyős jelenetet azóta számos film felhasználta, Drax kellően kimért és rideg gonosz, a kutyusok pedig drámaian elkapják áldozatukat, a gondolás ámok... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

0

Én amikor ezt a filmet láttam még alábeszélősen nagyon jó volt. Igy felnőtt fejjel megnézve már nem annyira jó de Roger M szerintem jót alakít ebben a Bond rsézben. Vannak izgalmas jelenetek de vilgűrben úgy érzem rosszul rakták össze a dolgokat és ez meglátszik a filmen is. Közepes akciófilm lett Üdv Yosi

 
elekm90   2021. 02. 08.

0

Egészen az utolsó félóráig nagyjából hozza a Roger Moore színvonalat, a nyitójelenet erős, Drax egész jó gonosz, Dr. Goodhead pedig egy értelmes Bond-lány. Sajnos az utolsó harmadára komolytalanná válik a sci-fi vonallal, amit Jaws karakterével műveltek, az pedig egészen röhejes.

 
Scramananga   2016. 09. 09.

0

Rossznak nem mondanám, mert bőven vannak itt pozitív elemek, de ennél mélyebbre már nehéz süllyedni. A film vége egy vicc. Egy nagyon rossz vicc. Drax jó, csak nem ismerjük a háttérsztoriját, Bond jó, mert Roger Moore játssza. A Bond lánynak a nevére... több»

 
irongozu   2016. 04. 28.

0

Ami nem tetszett ebben a Bond filmben, az a sci-fis beütés. A világűrös rész nyugodtan kimaradhatott volna belőle. Ettől függetlenül fogyasztható mozi, melyet szerencsére csak jobb Bondok követtek.

 
film kedvelő   2016. 12. 24.

0

Jaj ez film annyira szüreális, hogy az már fáj. Még az első fél- egy óra nézhető sőt még izgalmas is. De az utolsó fél óra, amikor az űrben vannak és, amiatt a főgonosz terve, hogy népesíti majd be újra a Földöt. Kicsit ez erős.

 
Svastitsd   2016. 02. 13.

0

Mai szemmel nézve már kicsit lassú, hiszen régebben sokkal lassabbak voltak a filmek. A történet izgalmas, ahogy a James Bondoknál ezt megszoktuk. Kicsit lehetett volna több fordulat benne.

A film összbevétele 140 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A velencei forgatás idején történt I. János Pál pápa halála, akinek a tiszteletére egész nap szóltak a város harangjai, amelynek köszönhetően egy teljes napra le kellett állítani a forgatást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatási helyszínéül összesen három kontinens, négy stúdió és hét ország szolgált.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Vincent Canby kritikus szerint a Goldfinger mellett a legjobb James Bond film.

(Bogi87)
 

A The New York Times filmkritikusa, Vincent Canby azt nyilatkozta, hogy ez minden idők egyik legélénkebb James Bond-filmje.

(Bogi87)
 

Frank Sinatra neve is felmerült a főcím eléneklése kapcsán.

(Bogi87)