Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Élni és halni hagyni (1973)

Live and Let Die
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
42
Képek
2
Videók

Galéria (42)

Roger Moore
Roger Moore
Bernard Lee
Roger Moore

Videók (2)

 
elekm90   2021. 02. 06.

legújabb vélemény

0

Roger Moore kétségkívül jó Bond, de maga a film nem túl érdekes, történet és akciók tekintetében is teljesen középszerű. Számomra a film fő akciójelenétenek szánt hajós üldözés sem volt különös.

 
Berto49   2019. 11. 23.

a nap véleménye

1
Aki megmentette a Bond sorozatot

Ian Fleming második, a 007-es titkos ügynök kalandjait feldolgozó „Vodoo” címen magyarul is megjelent könyvének filmes adaptációjában főszereplőt cseréltek. Sean Connery már ráunt a karakterre, ezért muszáj volt változtatni. Sok jelölt után az akkor ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 21.

0

Roger Moore titkosügynök; nekem ő is hitelesen játszik, bár maga a film nem egy nagy durranás. Moore mellett az addig ismeretlen Gloria Hendry játéka tetszett, és persze az alakja sem utolsó. Egynek elmegy, de semmi több.

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

0

A film lagymatag és lassan indul be. R. Moore pedig még látszik hogy kezdő a Bond téren egyszóval nekem ez gyengécske lett ettől függetlenül élvezhető Bond film :) Üdv Yosi

 
dailyfilmsan   2020. 08. 01.

0

Egyre erősebbek és egyre izgalmasabbak a James Bond filmek. Roger Moore átvette a staféta botot és személyében kaptunk egy kevésbé pofozkodós és csábításra termett férfit Bond személyében. Igaz moore-nak nem kell sokat tennia hogy dögöljenek utána a ... több»

 
Scramananga   2016. 09. 09.

0

Gyémántok a nézhetetlenségig után, igazi felüdülés volt. Sokkal jobban mutatta be a '70-es éveket, a zene jó, Roger Moore kifogástalan, de a film kaphatott volna mélyebb karakterkidolgozást. De kétségtelen, hogy két borzalmas film öleli körül, ezért ... több»

 
tooker   2019. 01. 12.

0

A film címe és maga Roger Moore mint színész felkeltette az érdeklődésemet. Kicsit többet vártam a filmtől, de összességében nem rossz, egyszer meg lehet nézni.

A film összbevétele 126 377 836 dollár volt (imdb.com).

 

Érdekes változtatás, de a Roger Moore-éra James Bond-figurája (mely az Élni és halni hagyni filmmel vette kezdetét) martini helyett bourbon whiskey-t iszik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ross Kanaga (akiről a film főgonosza a nevét kapta), kaszkadőrként dolgozott a filmben, s ő volt az, aki Roger Moore-t helyettesítette, amikor James Bond az egyik jelenetben úgy menekül, hogy a krokodilok hátán ugrál.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Két Bond-lány szerepel a filmben.

(Bogi87)
 

Az idősebb Bond-lány a 24 éves Gloria Hendry volt mint Rosie Carver.

(Bogi87)
 

A fiatalabb Bond-lány a 22 éves Jane Seymour volt mint Solitaire.

(Bogi87)